Topic podrske vlasnicima agresivnih kunica

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Re: Topic podrske vlasnicima agresivnih kunica

PostPostao/la Sindenis » ned vel 27, 2011 10:02 am

altan je napisao/la:Ja bih voljela vidjet te vase zeceve za koje brijete da su agresivni..jer vjerujem da je lose ponasanje rezultat odgoja i da se moze popravit..

Slobodno dodjes kod mene :D
slika
Sindenis
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la bibika » ned vel 27, 2011 21:09 pm

:hm: zecovi koje sam udomila nisu agresivni. sterilizirani su ili kastrirani. napada me Đovani kada stavljam hranu u gajbu, ali , on je došao k nama kao beba, kastriran je, ali je dobio Gaju, malu zekicu, kojoj nitko nesmije prići. poštujem njihov prostor, trudim se da ništa ne radim na silu. Darko me je 2 x ugrzao jaaako, ali, pretpostavljam da sam imala miris po psu ili maci, ili drugom zecu. mazim se sa njime, divan je, ali ipak sam na oprezu. oni su jedne ljubilice. :rolleyes:
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Sindenis » pon vel 28, 2011 12:36 pm

To mi je najgore - kad napada dok mu pokusavam dati hranu :sad: Kod mene se uvijek daje klopa ujutro u 8 i navecer u 8 (osim ako ne moram bit u 8 na faksu pa dobiju ranije). Svaki put izvodim nesto kako bih mu odvratila pozornost od moje ruke koje mu daje klopu :rolleyes:
slika
Sindenis
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la sanjita » pon vel 28, 2011 12:39 pm

Ma i moja mene tako napada..al ne smatram to agresijom.....meni su svi gleznjevi izjedeni jer zna kad dobiva hranu,sve tocno zna...pa kad joj navecer nosim zdjelicu odvratim je na drugu stranu jer ona zarezi i zabije mi se u noge dok hodam ;D...dakle ne radi to iz cistog mira....nego je gladna,prozdrljiva,votever...hrana je ipak hrana ;D
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la warped » pon vel 28, 2011 17:54 pm

Ja imam sreće, moja samo trči u krug oko mene i vodi me do mjesta gdje joj obično stavljam posudicu. :D Da ju ne bih slučajno stavila na krivo mjesto. :rolleyes:
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la vedi08 » uto ožu 01, 2011 14:03 pm

moji su agresivni jedino prema metli :D ne podnose je nikako :D
Molly slika i Đuro slika <3
vedi08
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la fleshettes » uto ožu 01, 2011 23:15 pm

altan je napisao/la:Ja bih voljela vidjet te vase zeceve za koje brijete da su agresivni..jer vjerujem da je lose ponasanje rezultat odgoja i da se moze popravit..

Mislim da nitko tu nije rekao da su zečevi agresivni sami po sebi, svi imaju neke razloge. Uglavnom je to njihov strah, nepovjerenje u ljude i neki obrambeni mehanizam zbog pretrpljene traume.
Svi se očito slažu s tim da se to može popravit, jer da nije tako, ne bi se toliko trudili.

U svakom slučaju, malo mi je bahat ovaj komentar, eto, bez ljutnje.
R.I.P. Stevo i Milla, nadam se da ima puno maslačaka tamo.
slika slika slika
fleshettes
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » sri ožu 02, 2011 0:36 am

fleshettes je napisao/la:

Mislim da nitko tu nije rekao da su zečevi agresivni sami po sebi, svi imaju neke razloge. Uglavnom je to njihov strah, nepovjerenje u ljude i neki obrambeni mehanizam zbog pretrpljene traume.
Svi se očito slažu s tim da se to može popravit, jer da nije tako, ne bi se toliko trudili.

U svakom slučaju, malo mi je bahat ovaj komentar, eto, bez ljutnje.

napisala sam to jer sve citam komentare tipa mene moj napada kad dajem hranu..da i mene..sori ali vecina je razmazila svoje kunice i sad kuka..rijetki su oni koji su udomili nekog kunica koji je pretrpio neku traumu..a i imam osjecaj kad se da neki savjet da opet svi po svojem..al ako ti mislis da sam bahata ok..inace mi ni nije bila namjera u ovu temu ista napisat al eto nisam izdrzala..jer sve kao kunici ovo ono..a uglavnom je u vlasnicima stvar, a ne u njima..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la fleshettes » sri ožu 02, 2011 0:47 am

Što se našeg primjera tiče, definititivno nije stvar odgoja jer je Milla takva (tj. još puno gora) došla k nama.
Malo me uvrijedila ta bahatost jer znam kako je imati zeca koji je od rođenja bio okružen samo dobronamjernim ljudima i zečevima i kako je imati zeca iz pet shopa s još dodatnim traumama nakon toga.

Treba puno truda za izgraditi dobar odnos i s jednima i s drugima, ali su u drugom primjeru naznake agresije sasvim normalna stvar, dok je u prvom uglavnom u pitanju razmaženost.
No, očito se nisam trebala ni pronaći u tvojoj primjedbi. :wink:
slika slika slika
fleshettes
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » sri ožu 02, 2011 0:51 am

Sve pet :) ..i ja sam vjerojatno trebala sutit..al kad imam jezik do poda :D
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Zeko_Jurica » sri ožu 02, 2011 1:07 am

altan je napisao/la:Sve pet :) ..i ja sam vjerojatno trebala sutit..al kad imam jezik do poda :D

dobro da nisi visoka metar osamdest :D :wink: ;D
13679 kvadrata zeko livade
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la altan » pet ožu 04, 2011 20:03 pm

Zeko_Jurica je napisao/la:
altan je napisao/la:Sve pet :) ..i ja sam vjerojatno trebala sutit..al kad imam jezik do poda :D

dobro da nisi visoka metar osamdest :D :wink: ;D

:D
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Charlie » pet ožu 04, 2011 23:42 pm

ja se skroz slažem sa Altan (jedino shvaćam "lude" od hormona, posebno ženke i baš istraumatizirane kuniće)

većina drugih da tako kažem filozofira dok su mali, te se boji nosit ga, pa neće na leđa, pa ne da usta, a najgore je kad se ne da češljat, (sad će zvučat glupo, ali svatko tko bolje razmisli shvatit će da nije ) jer je opasno po život :D
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la bunnyema » sub ožu 05, 2011 9:22 am

Moja kunicka je bila luda od hormona, nerazvijene maternice i ogromne ciste koja je sve to jos stiskala.. I ja bi bila agresivna na njenom mjestu!.. Sad je smirena i dobra.. Istina, ponekad jesu razmazeni.. ( moja je glumila da je boli nesto, skrgutala zubima i nije htjela jesti ( jela je po skrivecki, no uhvatili smo ju ) i durila se i inatila, doslovno onako bi dosla na kauc, udarila nogom po njemu i pogledala nas s boka visoko uzdignute glave.. Razmazenost uvelike utjece na ponasanje zeke.. No stvarno ima i onih koji su stvarno bili ludi i agresivni zbog hormona, bolova ili trauma..
slikaslika
22 roochack.com
bunnyema
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la fleshettes » sub ožu 05, 2011 22:28 pm

U redu. A postoji li onda drugačiji način na koji se pristupa traumatiziranim/agresivnim kunićima?
Jedna stvar je inat, a druga je strah. Milla se užasno boji. Ali kad kažem užasno, mislim na to da ima faze kad bježi od nas ko blesava SVAKI put kad joj se približimo. A kad ju napokon uspijemo ulovit, onda se doslovno ne može smirit sljedećih 20 minuta. Srce ubrzano kuca cijelo vrijeme, brzo diše, razgoračene oči, ukočena je (onako sa spuštenom glavom i mirnim nosom, kao kad se nađu pored neke nadmoćnije životinje).
Vidim na njoj da se često stvarno boji, i ne mogu se dosjetit novih načina na koje bi joj pristupala. Radim baš apsolutno sve što je ikad na forumu napisano o postupanju s agresivnim kunićima. Ok, vidimo pomak, ali jako sporo sve to ide.

Opet filozofiram. Evo kratko i jasno pitanje: kad Milla bježi od nas u strahu, je li bolje uloviti ju i forsirati na maženje ili ju pustiti da ona dođe nama kada želi? Uglavnom ju ulovim, ali imam osjećaj da tako još više pojačavam strah i potičem ju da bježi.
slika slika slika
fleshettes
Zekonja
Zekonja

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan