Lilo treba pomoć-curica ozdravila- otišla je naša curica :(

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Re: Lilo treba pomoć

PostPostao/la -zele- » pon sij 16, 2012 14:14 pm

ina je napisao/la:Javi ako ti treba poslati critical care da je s tim hranis

Hvala ina, hvala bogu ne treba :D

Evo ljudi da vam se javim i da kažem da je naša curica ozdravila :zeko3:

Dobivali smo male pikice i sad je sve ok :hopic: :srceeka:

Zahvaljujem svima na podršci i pomoći
-zele-
Zečić
Zečić

PostPostao/la ars » pon sij 16, 2012 14:17 pm

I što je bila dijagnoza i što je dobivala djevojka? :) Kao pomoć drugima kasnije, te su stvari bitne..
Jako mi je drago da je dobro, puse :zeko3:
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la -zele- » pon sij 16, 2012 14:26 pm

Ovako - zadnji kutnjak joj je bio upaljen, pa je vet rekao nakon rtg snimke da je mala upalica i da ćemo pokušati antibioticima to riješiti, ako ne bude pomoglo onda ćemo ga vaditi. Dobila je 5 pikica(svaki dan jednu) antibiotika, nažalost bila sam prekomirana da bih pitala kako se zove antibiotik i sad je sve ok.

Jedina kvaka je u cijeloj priči da sad više ne voli baš radič, bananu i stabljiku od peršuna jer je to jela za vrijeme pikica (valjda je podsjeća na to da ju je bolilo), sad se prebacila na listove i stabljiku od korabe i jabuke i tvrdi dio od radiča - onaj bijeli dio.
Tako je bilo i kad smo je sterilizirali - prije sterilizacije je obožavala mrkvu i malt pastu, a nakon sterilizacije ni slučajno :lud:
-zele-
Zečić
Zečić

PostPostao/la ars » pon sij 16, 2012 14:30 pm

Nije čudo to za hranu..
A znači zubi su u pitanju.. tu nažalost imam iskustva i mogu vam reći da trebate biti na oprezu, upale zuba se hoće vratiti i teško se liječe, pogotovo kutnjaci. Nekad problematični zubi jednostavno moraju van, al naravno ne uvijek. Također mislim da je trebala biti bar 7 dana na antibiotiku, kažu da ispod toga ima više štete nego koristi, al ako kažete da je dobro onda se nadam da je zbilja sve ok.
Kažem čisto zato da budete na oprezu i da redovito pratite stanje. Neka jede uvijek puno puno sijena.

Jel kutnjak bio prerastao ili se upalio korijen ili što?
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la -zele- » pon sij 16, 2012 14:36 pm

Ma naravno da ju pratimo jer nakon ove torture koju smo prošli nisam željala ništa napisati dok nisam bila sigurna da je ok (da ne bi urekla :lud: ). Uglavnom, vet je rekao da su joj zubići prednji savršeni ali eto taj zadnji kutnjak je bio problematičan - korijen se upalio, pa je i sam rekao da ako ovo ne pomogne da ćemo ga onda vaditi - nadam se da neće biti potrebe.

Nego, da te pitam ako imaš još kakvu ideju za hranu, nisam pametna šta da joj više dajem. Ne želim da joj prehrana bude jednolična. Gledala sam na onom spisku, ali bolje mi je kad neko iz vlastite prakse predloži. Moja maza je prilično zahtjevna za hranu - odnosno izbirljiva.
-zele-
Zečić
Zečić

PostPostao/la ars » pon sij 16, 2012 14:41 pm

Naravno, puno je bolje da ne mora u narkozu. Nadam se samo da upala ne značu upalu korijena, jer ako se vrati, može otići u apsces, pa obavezno redovito prepipavajte čeljust da nema neke izbočine i sl. Znam da budete i da pazite, i sad ste odmah reagirali, samo kažem za svaki slučaj jer nijedan savjet nije od štete.
Da, često su prednji super a zadnji prave problem. Kod mene je eto baš bilo obratno, iako mojoj ni kutnjaci s te strane nisu bili baš bajni al nisu bili uzrok konkretnog problema.
:zeko3: i brz oporavak!
ars
Super Zek
Super Zek

Re: Lilo treba pomoć - curica ozdravila :D

PostPostao/la -zele- » pon sij 16, 2012 14:45 pm

Da da, to mi je i rekao da smo na vrijeme reagirali, zato je i mala upala, inače bi bilo odmah vađenje.
Što se sijena tiče to nije nikakav problem jer to papa redovito i to vrlo kvalitetno domaće sijeno, hvala bogu kod mene u slavoniji bar toga ima na pretek :D
-zele-
Zečić
Zečić

PostPostao/la -zele- » čet sij 26, 2012 22:54 pm

opet ja, curica je definitivno ozdravila što se zubića tiče, al se pojavio drugi hmmm pa valjda problem.
Mazili smo se neku veče i kod vrata nazad sam napipala krasticu promjera 2-3 cm. To je bilo jedno od mjesta na koje je dobivala pikice. Zanima me dal je to od injekcije ili je neš drugo, tipa grinje ili slično.
Večeras sam joj polako čupkala dlaku sa tog mjesta, al ne otpada sama. Ima li negdje na forumu slike od šugarca ili grinja.
Hvala opet na pomoći
-zele-
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » čet sij 26, 2012 22:55 pm

To ti je vjerojatno od injekcije :) ...tak smo i mi imali i na kraju je otpala sama...ako ne postoji nikakav drugi pokazatelj a bas je tamo,onda je sigurno to.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la dHarma » čet sij 26, 2012 22:57 pm

Ako je na tom mestu dobijala injekcije onda je to verovatno krasta od toga, mozes da stavljas nevenovu mast na nju da bi brze zaraslo..

viewtopic.php?f=3&t=66

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la nikola » pet sij 27, 2012 2:06 am

Krastica na vratu kao posljedica injekcija je skoro 'obavezna'... :wink:
nikola
Zekonja
Zekonja

Re: Lilo treba pomoć - curica ozdravila :D, ehhh nastavak

PostPostao/la -zele- » sri vel 22, 2012 18:56 pm

Dakle, nastavak je očito bio neizbježan. Evo nakon mjesec dana nastavili su se problemi. Curica je prestala da jede (odnosno vrlo malo je jela). Danas smo otišli kod našeg pravog veta u sl. brod, dakle situacija je slijedeća - uopće nije bila upala zuba nego su joj oba zadnja kutnjaka rasla prema jeziku i na jeziku su napravile ranice sa obje strane :zekoo4: .
Sada smo to sanirali hvala bogu. Djevojčica se probudila iz anestezije, čak je pila i vodice i malo papala. Dobili smo još tri dana pikice protiv bolova i onda ćemo biti ko novi :zeko3:
Što se tiče krastice kod vrata, doista je bila od injekcije i sad je otpala i sve je u redu.

Samo još želim reći da doista ne treba ići veterinarima koji nisu stručnjaci za naše blago, jer očito mogu samo napraviti još gore. Nažalost ja sam se na vlastitoj koži naučila pameti (tj. ne na mojoj koži, nego na koži sirote Lilo)

Još jednom bih se zahvalila dr. Milasu iz Slavonskog Broda, doista je stručnjak, a i što se tiče plaćanja smo se dogovorili na rate, tako da je i u tom dijelu human totalno. Sve pohvale od moje porodice i naše curice.
-zele-
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » sri vel 22, 2012 19:01 pm

molim te napiši u preporuke sve podatke o tom veterinaru

brzi oporavak želim! :zeko3:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la -zele- » sri vel 22, 2012 19:02 pm

Jesam već prije, kad je Lilo bila na sterilizaciji prije 1,5 godinu
-zele-
Zečić
Zečić

PostPostao/la -zele- » pet tra 20, 2012 9:03 am

Jutro, eto mene opet, da ne otvaram novu temu a nastavak je bio neminovan, zanima me koliko dugo prođe između skraćivanja zubića - kutnjaka, jer izgleda moja curica opet ima problem sa krivim rastom- da podsjetim oba kutnjaka rastu prema jeziku i stvaraju problem. Hvala na odgovoru
-zele-
Zečić
Zečić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan