Kiara traži novu prijateljicu - NASLA JE DECKA :-)

Ovdje možete pronaći sve teme sa sretno udomljenim kunićima:)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Kiara traži novu prijateljicu - NASLA JE DECKA :-)

PostPostao/la Quki » sri tra 11, 2012 14:14 pm

Veliki pozdrav svima!

Ja sam pred 3 godine ovdje na forumu udomila 2 preslatke cure, patuljaste lavoglave ljepotice.
One su do pred tjedan dana bile zajedno. Dijelile su svoj kavez, hranu, vodu, slastice, veliko ograđeno dvorište sa puno slasne zelene trave, puno mjesta za trčanje, skrivanje, skakanje i izvođenje ludorija, čak su se sprijateljile i sa mojim mačkima i psom i nikada nije bilo nikakvih problema. Na večer bi uglavnom same odšetale u svoju gajbu koja je u zatvorenoj prostoriji (osim kad bi im vani bilo jako lijepo pa su protestno odbijale otići u gajbu i vozikale me po cijelom dvorištu ;)

Pred tjedan dana sam ih kao i obično ujutro otvorila gajbu, a one su izašle na dvorište. Šetale su se i skakale i sve je bilo kao i inače. Ali navečer kad je trebalo iči na spavanje samo se Kiara pojavila. Isprva sam mislila da Beti opet filozofira i neda joj se u gajbu, ali sam pola sata pretraživala cijelo dvorište, dozivala ju i zavirivala u svaki kutak gdi se inače znala skrivati, no nje nigdje nije bilo. To se već jedanput dogodilo, ujutro se pojavila i ponovno je sve bilo normalno.
Ali ovo jutro je nije bilo. Nije je bilo niti jedno jutro poslije onog kad sam je zadnji puta vidjela.

U nedjelju će biti 7 dana otkako je nema i sve više sumljam da će se vratiti. Ne znam kamo je mogla nestati. Dal je možda našla neku rupu kroz koju se provukla izvan dvorišta pa su je napali psi, ili se možda negdje zavukla i uginula, stvarno mi nije jasno.

Sad mi je žao gledati Kiaru je sama u gajbi i sama pase na dvorištu, pa bih joj željela dovesti novu prijateljicu.

Kiara je inače po prirodi jako znatiželjna i zaigrana, jako zainteresirana za nove stvari i uglavnom ih dobro prihvaća.
Zanimam me vaše mišljenje nakon koliko je vremena dobro dovesti novog zekana te kako da njihovo spajanje protekne u što boljem redu.

Zahvaljujem se na svakom savjetu, uistinu je dobrodošao!
"Moći zagrliti onoga koga voliš kad god to poželiš - kakav je to luksuz!"
Quki
Kunić
Kunić

Re: Kiara traži novu prijateljicu

PostPostao/la zeko Simba » sri tra 11, 2012 14:46 pm

Žao mi je radi nestanka malene :sad: tko zna što ju je snašlo. Iskreno, ne bi mogla biti na miru znajući da mi one skakuću slobodne vani.
Savijet:
Budući da su one odrasle zajedno dobro su se slagale, ali tvoja zekica sigurno neće dobro prihvatiti novu curu. Trebaš potražiti kastriranog mužjaka da joj bude društvo
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Quki » čet tra 12, 2012 11:35 am

Ispočetka sam ih puštala u mali ograđeni dio i bila stalno s njima. Kasnije sam dio na kojem su smjele boraviti proširivala i sve ih više ostavljala same. A pošto su se s vremenom sprijateljile i s ostalim životinjama na dvorištu, bilo mi ih je puno draže pustiti da skaću po vani cijeli dan, nego samo nekoliko sati koliko bih dnevno mogla izdvojiti da baš cijelo vrijeme pazim na njih.

Što se tiče novog dečka, dal da tražim istu pasminu, ili je dovoljno da bude patuljaste pasmine, te dal je bolje da bude njezino godište ili mlađi? Na kojeg bude bolje reagirala s obzirom na uspostavljanje hijerarhije i slično.
Quki
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » čet tra 12, 2012 20:17 pm

svejedno je koje je pasmine, velicine i dobi..bitno je jedino da je kastriran tj. ako je mali da ga se kastrira kad za to dode vrijeme..samo zeke vise ne pustat bez nadzora..bolje je i da manje uzivaju u dvoristu neg da se ovakve nesto ponovi
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Quki » pet tra 13, 2012 11:45 am

Definitivno sam naučila lekciju. Nažalost prekasno, ali sad ću barem biti opreznija i pametnija.

Što se tiče kastracije dečkića, koliko mora biti star da bi se kastracija obavila, koliko zahvat košta te gdje ga mogu obaviti u Zagrebu. Dal u svim veterinarskim ambulantama, ili ima možda koja specijalizirana za manje životinje? Imate možda kakve preporuke nekih veterinara koji su provjereno dobri u svom poslu, ali i prema životinjama.

Nije baš vezano uz temu, ali bila sam pred nekih pola godine kod veterinara s mačkom. Veterinar je uistinu profesionalac i izliječio mi je mačka, kad je već jedan drugi odustao od njega, ali njegov odnos prema mom Neri je bio toliko hladan i rutinski da mi je došlo da ja odustanem od tog veterinara.
Quki
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » pet tra 13, 2012 11:54 am

Dečko može na kastraciju sa cca 6 mjeseci, a najbolje je da to obaviš u vet. ambulanti Buba u Selskoj (ali samo kod muških veterinara bi ja preporučila) ili u vet. ambulanti Don koja je u Lašćinskoj
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la altan » pon tra 16, 2012 18:22 pm

U Bubi nikad ne operira samo jedan veterinar tako da bez brige..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Quki » čet svi 10, 2012 20:19 pm

Evo samo da javim da je Kiara dobila dečka starog 4 mjeseca, ne znam točno koje je pasmine, ali je isto patuljasti.
Ispočetka ga je ignorirala, ali su se nakon nekog vremena sprijateljili i sad su super par.
Dečko uskoro ide na kastraciju pa se nadam da neće do tada raditi probleme ;)

Molila bih moderatore da u naslov teme stave da je Kiara pronašla dečka jer ja ne znam kako bih to učinila :zeko10: :P
Hvala vam svima na savjetima i sretno s budućim udomljavanjima!
Quki
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » čet svi 10, 2012 20:22 pm

Cuj ak ti ona nije sterilizirana bolje ih odvajaj do njegove kastracije da nebi bilo mladih,ne vidim da pise da je sterilizirana.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Re: Kiara traži novu prijateljicu - NASLA JE DECKA :-)

PostPostao/la Quki » čet svi 10, 2012 20:57 pm

Nije sterilizirana, a kaj bi on mogel napraviti bebe dok je još tako mali?
Nisam imala pojma, tek su tjedan dana skupa i još nisam vidla da je naskakival na nju u tom smislu, ali ih budem u tom slučaju sad morala odvajati. Ajme što su zecovi plodna stvorenja :zeko7:
Quki
Kunić
Kunić

Re: Kiara traži novu prijateljicu - NASLA JE DECKA :-)

PostPostao/la virion » čet svi 10, 2012 21:02 pm

Muzjaci su spolno zreli sa 3 mjeseca...
slika
slika
virion
Zečić
Zečić

Natrag na Sretno udomljeni:)

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan