Veliki pozdrav svima!
Ja sam pred 3 godine ovdje na forumu udomila 2 preslatke cure, patuljaste lavoglave ljepotice.
One su do pred tjedan dana bile zajedno. Dijelile su svoj kavez, hranu, vodu, slastice, veliko ograđeno dvorište sa puno slasne zelene trave, puno mjesta za trčanje, skrivanje, skakanje i izvođenje ludorija, čak su se sprijateljile i sa mojim mačkima i psom i nikada nije bilo nikakvih problema. Na večer bi uglavnom same odšetale u svoju gajbu koja je u zatvorenoj prostoriji (osim kad bi im vani bilo jako lijepo pa su protestno odbijale otići u gajbu i vozikale me po cijelom dvorištu ;)
Pred tjedan dana sam ih kao i obično ujutro otvorila gajbu, a one su izašle na dvorište. Šetale su se i skakale i sve je bilo kao i inače. Ali navečer kad je trebalo iči na spavanje samo se Kiara pojavila. Isprva sam mislila da Beti opet filozofira i neda joj se u gajbu, ali sam pola sata pretraživala cijelo dvorište, dozivala ju i zavirivala u svaki kutak gdi se inače znala skrivati, no nje nigdje nije bilo. To se već jedanput dogodilo, ujutro se pojavila i ponovno je sve bilo normalno.
Ali ovo jutro je nije bilo. Nije je bilo niti jedno jutro poslije onog kad sam je zadnji puta vidjela.
U nedjelju će biti 7 dana otkako je nema i sve više sumljam da će se vratiti. Ne znam kamo je mogla nestati. Dal je možda našla neku rupu kroz koju se provukla izvan dvorišta pa su je napali psi, ili se možda negdje zavukla i uginula, stvarno mi nije jasno.
Sad mi je žao gledati Kiaru je sama u gajbi i sama pase na dvorištu, pa bih joj željela dovesti novu prijateljicu.
Kiara je inače po prirodi jako znatiželjna i zaigrana, jako zainteresirana za nove stvari i uglavnom ih dobro prihvaća.
Zanimam me vaše mišljenje nakon koliko je vremena dobro dovesti novog zekana te kako da njihovo spajanje protekne u što boljem redu.
Zahvaljujem se na svakom savjetu, uistinu je dobrodošao!