...pitanje...

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

...pitanje...

PostPostao/la lana » pon pro 06, 2010 11:10 am

Evo, malo sam proučavala po forumu da nađem šta me zanima, ali nisam ništa uspijela pronači.
Dakle, moja Luna je sada stara godinu i mjesec dana. Super zekan. Svi ju obožavamo.
U gajbi je samo dok nas nema doma, a inače je stalno vani. Kuća je puna igračaka (dvoje djece)
pa joj je što šta bilo dostupno, ali ona je najviše se voljela istrčavati a onda nekom od nas zavaljati
u krilo i slijedi češkanje.
No, sad smo malo iznenađeni. Prije nekoliko dana smo ju pustili van i dograbila je ona loptu, dječiju onu normalne
veličine, za nju istina veliku, ali nadam se da znate na kakvu veličnu lopte mislim. Pa je krenula kružiti oko nje, gurkati ju
njuškicom, pa se popne prednjim šapama i naravno padne, i onda se nama čini kao da zamisli da je to valjda drugi
zec i ponaša se prema toj lopti kao da ima sp.odnose. Suprug i ja gledamo u čudu i sve nevjerujemo.
Dakle naš zec je cura.Tako smo mi mislim svih ovih godinu dana jer kad smo ju kupili nam je tako rečeno.
A sada nam se čini da to možda ipak nije tako. Djeca ju gledaju i umiru od smijeha a mi ne znamo šta joj je i zapravo
šta radi i da li je ona zapravo muški zec. Uh, uh....svašta sam sad tu napisala, ali nadam se da ste me shvatili šta sam
htjela reči.
Možda je to i normalno ponašanje za jednu zečicu ali mi zapravo ne znamo, pa vas molim da mi probate objasniti.
Kćeri niti ne želim reči da ako je ispalo da je možda muški, jer će plakati kao kišna godina.

Hvala vam unaprijed na objašnjenjima.

muž i ja smo gledali spol, ali mi vam to uopće ne kužimo.
lana
Kunić
Kunić

Re: ...pitanje...

PostPostao/la sanjita » pon pro 06, 2010 12:08 pm

Nema veze sa naskakaivanjem dal je curica il decko,i cure i decki to rade :) ...rade joj hormoni i nije prva ili prvi koji to radi na lopti,plisanoj igracki ili necemu slicnome ;D
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Fiffy » pon pro 06, 2010 13:07 pm

najlakse je curicu prepoznati po izostanku jajceka, logicno. S obzirom da vasa ima vec preko godinu dana, u slucaju da je decko, jajceka bi bila itekako izrazena...moj zeko, npr, ima 4 mjeseca i jajceka se dobro naziru..cak i kad legne, mogu ih vidjeti golim okom... ako vam zeko dopusta da ga podignete, tako najlakse provjerite..ako pod rukom osjetite dvije "cjevcice", onda je musko ;D ..ako istih nema, onda je curica :D :zeko1:
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » pon pro 06, 2010 13:54 pm

Sve je to savršeno normalno :) samo je hormoni lupaju. Proći će je, a ako ne morati ćete razmisliti o sterilizaciji ako je cura tj o kastraciji ako je dečko
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekoslav123 » pon pro 06, 2010 14:12 pm

to vam je sve normalno,to rade i muski i zenski zecici..to je spolni nagon ;D ...a ako zelite znati dali je musko ili zensko,odvedite zeku do veterinara ako sami ne zelite gledati,muskima se jajasca isticu :D a zenski ih uopce nemaju,(kako je vec poznato) :P :P
Mrkva,Lily (R.I.P.) i Cima
zekoslav123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zeko Simba » pon pro 06, 2010 14:19 pm

Nije potrebno radi toga voditi kunića veterinaru, nepotreban stres. Okrene ga se i pogleda, koliko god im to nije po volji ipak je bolje nego ga vucarati okolo bez potrebe
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan