caj od brusnice

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: caj od brusnice

PostPostao/la kristinans » sub ruj 11, 2010 20:49 pm

Cula sam za malt pastu svuda sam se informisala oko toga,medjutim svako ima svoju verziju price i ne znam kome verovati,ima li ovde neko ko se zaista razume u zekane??? :zeko10: linjao se jako zeka moj,ali nikako nisam imala odgovarajucu cetku za skidanje dlaka znam da je jako lep i praktican furminator ali je dosta skup pa nisam u mogucnosti da ga kupim :kmeee: no snalazila sam se tako sto sam rukom slidala dlake koje pokupim sa njegovih ledja jadnicak mali :zeko4: rekli su neki da treba davati malt pastu kao preventivu a neki kazu da se ne daje dokle god ne dodje do zacepa ja ne znam zaista sta da radim.cula sam da ni slucajno se ne sme davati ananas i banana... dobro je za sada nisam imala problema sa mojim malim prijateljem ali se bojim za njegovo zdravlje... unapred hvala :kjut:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la dHarma » sub ruj 11, 2010 21:00 pm

Kristinans ko ti je rekao to?

Smes da dajes svojim zekanima i ananas i bananu pod uslovom da vec ima 6 meseci..
Malt pasta se daje kad su u linjanju oko 3 cm..

Nemoj da panicis, samo dobro prouci forum i prehranu jer ces tu naci bas sve sto te zanima..
Sto se tice furminatora ja ga licno nisam imala za svog prvog zeku, a sad za drugog sam ga nabavila tek nakon god dana..
Jeste super ali kad ga vec nemas cupkaj ga i skini prstima sto vise mozes i onda prelazi cetkom..
Samo pazi da ga ne ocelavis kao sto sam ja mog jednom prilikom :D

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la kristinans » ned ruj 12, 2010 12:22 pm

hehehe joj jadan zeka :) to su mi rekli veterinari iz pet shopa zoo vet da mu ne dajem.pitacu koliko kosta ta malt pasta.znaci ipak da mu dajem u periodu kada se linja.Hvala puno!!!! :kuko: malo mi je cudan dobar je ujutru spava a pre me je budio nocu i ujutru mi ne da da spavam a on zaspi kad vidi da ja ustanem.mozda ima i on nekih dana kad nije raspolozen kao i kod ljudi nadam se :zeko4:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la kristinans » ned ruj 12, 2010 12:25 pm

vidi sad ovo.ja na firumu napisem samo u drugoj kategoriji to za ananas i pisu mi kako ni slucajno ne smeju ananas i bilo sta drugo recimo zelenu salatu a on to obozava.a sta da radim probacu pa cu videti po njemu da li voli ili mu smeta :zeko7: hvala puno u svakom slucaju :zeko2:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » ned ruj 12, 2010 16:26 pm

KAo prvo bi te zamolila da ne radis "guzvu" pisuci iste stvari na sto strana. Daj polako pročitaj vazne teme na forumu o prehrani, njezi, smjestaju i slicno. Ananas im se daje u jako malim kolicinama, kao i bananu jer je to voce koje ima puno secera i u vecim kolicinama nije dobro.
SALATU NE SMIJU JESTI!i
Malt pastu smiju i daje se kao preventiva, a ne kao ljek kada je zacep vec nastupio. Koliko je tvoj zeko uopce star?
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la kristinans » ned ruj 12, 2010 16:53 pm

Ima 6 meseci cak je mozda i stariji malo
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

Prethodna