Pomoć za priglupog zeca (i istog takvog gazdu)

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Re: Pomoć za priglupog zeca (i istog takvog gazdu)

PostPostao/la lili.l » pon tra 25, 2011 22:35 pm

bas je lijep!
lili.l
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Jura » pon svi 16, 2011 22:38 pm

Hefner the Zec je pošandrcal :omg:

Do sad je ovo bio jedan jako pristojan zec. Za sad ne ostavlja kuglice nigdje u stanu, a nema ni zapišavanja. Ponekad se samo popiša na krevet koji mu je zabranjena zona, ali rijetko.

Po danu uglavnom spava i izležava se u kavezu i nema šanse da izađe van na dulje od minute. Njegovo vrijeme za akciju je od 20 do 24. To je 4 sata čiste akcije. :) U ponoć ide u kavez koji pokrivamo krpom i do sad je noću bio miran. Noćas je skroz poludio. Razvalio je cijeli kavez. Do 7h nije prestao razbijati. Nekoliko puta smo ga puštali van, ali to je bilo još gore, letio je po stanu kao da ima petardu u guzici. ...bez problema mi je skočio na glavu (doslovno) ;D Bacao je sve do čega je došao i izgledao je potpuno unezvereno. Nije se dao primiti i nikako ga nismo mogli smiriti. Nije to bio normalni zecoples, izgledalo je više kao egzorcizam :huh: Ne znam kaj mu je došlo!?

Kavez mu je više-manje stalno otvoren (osim po noći) i do sad nije bilo nikakvih problema. Stalno me liže, ali to mi nije čudno jer je takav od prvog dana. Inače nije neka maza, ali ponekad se zna zavaljati kraj mene na kauč i ako ga ja ne počnem gladiti, sam počne trljati glavu o moju ruku. :rolleyes:
Sad mi se stalno mota oko nogu i to mi je simpatično, ali se bojim da ga ne nagazim. ..ako stanem na mjestu u stanju je napraviti bezbroj osmica oko mojih nogu. ...Dobil bu zvono oko vrata :D
Jel to njega puca pubertet ili ja samo kratko prošvikal!? Sad su mu četiri mjeseca i spustila su mu se jajca, pa smo napokon i ime definirali :) Hefner

Kad je najbolje raditi kastraciju? Za sad nam nije u planu drugi zec i nismo ga mislili kastrirati baz obzira na to kakav bude u pubertetu. Nek živi s jajcima! :) Ipak, nije isključeno da bi mu jednog dana nabavili neku zgodnu zekanicu, pa me zanima da li je problem da se kastracija radi kasnije?

Novost je i da je otkrio glodanje namještaja. Zapravo mu se svidio jedan stol kojeg sustavno obrađuje. Zaključili smo da mu se ne sviđa stil, pa ga je odlučio preraditi u rustik.

pozdravljaju vas Hef i njegov poslini Jura
Zadnja izmjena: Jura; pon svi 16, 2011 23:23 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la bibika » pon svi 16, 2011 23:14 pm

pogledaj : higijena, smještaj i njega - korisne ideje
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Fiffy » uto svi 17, 2011 10:21 am

bez previse pametovanja- zeka ti je puk´o pubertet ;D ... kad se je moj poceo ponasati tako kao tvoj, kao da mu je petarda u guzici i razvaljivao stvari (pokusao preskociti ogradu kojom sam ga zagradila, i naravno razbio se koliko je dug i tezak) ja sam skontala da je bas tu noc poceo da ziju...naravno osmice oko nogu su bile neizbjezne :)
moram priznati da sam i ja jedno vrijeme razmisljala kao ti..necu ga kastrirati jer mi je zao..radije cu uzet neku steriliziranu zenku..ali ta kombinacija ne ide! vjeruj mi kastracija je macji kasalj za muskice, a osim toga, bar iz licnog iskustva mogu ti reci da je moj zek puno sretniji nakon kastracije...

za kastraciju nikad nije kasno, cini mi sa da sam negdje procitala da je jedan zek kastriran sa cak 3 ili 4 godine, ali ipak bolje je da se to uradi sto ranije...
nebih puno da pametujem, najbolje znas svog zekonju, ali ja ipak smatram da bi mu zensko drustvo dobro doslo :zeko1:
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Jura » uto svi 17, 2011 11:20 am

doći će i cura, ali ne još. Sad nemam uvjete za još jednog zecova. Ako dođe curka sigurno bih ga kastrirao i nju sterilizirrao, zato i pitam jel se može kasnije ili to ipak moramo odmah napraviti? Čitam ovdje da kod nekih kastracija baš i ne promijeni ponašanje na bolje, pa ga ne bih htio kastrirati bez potrebe.
Jučer je bio skroz normalan. :) Zapravo nas je probudil u 5, ali je onda dobil izgon iz sobe u hodnik. :belj: Možda uvedemo pravilo da od sad preko noći kavez bude u hodniku. Moramo i mi spavati. Problem je što se njegov ritam više ne poklapa sa našim. On celi dan spava, a po noći bi ludoval. ....I sad je u kavezu i spava :sad: Skužio sam da kad je ružno vrijeme jednostavno ne želi van iz kaveza i spava celi dan. ...tak bi ja da mogu ;D
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la sanjita » uto svi 17, 2011 11:47 am

Njihov ritam je opcenito takav da su najvise ujutro i navecer najaktivniji a preko dana spavaju :wink: ...tako da tvoj zec nije izuzetak.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Jura » uto svi 17, 2011 12:09 pm

znam, znam, ali do sad je bio puno aktivniji danju i puno mirniji po noći, pa smo se ponadali da bu tak i ostalo.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Marta » uto svi 17, 2011 14:18 pm

na aktivnost mu malo utiče i temperatura (a i moja je kao brucoš-noću aktivna, preko dana spava :zeko2: )
ovih dana je kod nas zahladnelo, jesenje vreme,i ona je mnogo više budna i aktivna preko dana nego kad je toplo. onda joj nije nidočega. a zujala mi je i pravila osmice kad je imala 4, 5 meseci, i nikad više...(ne znači da neće opet...)
dođu im malo faze, videćeš kako bude u buduće ....
Marta
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la altan » uto svi 17, 2011 14:45 pm

Buduci da sam ja cesto budna po noci, a spavam po danu, mogu samo reci da moji spavaju po cijele dane i noci :P samo pubertetlije skacu okolo :zmirko:
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Jura » uto svi 17, 2011 15:04 pm

blesavi zec je sav zdrkan. Malo spava , pa izleti van iz kaveza, pa me ugrize, pa ode natrag u kavez, pa opet izleti van i počne me lizati...... :blink: :lud:
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la warped » uto svi 17, 2011 21:23 pm

meni to zvuči kao ponašanje tipičnog teenagera. :D
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Jura » uto svi 17, 2011 22:30 pm

warped je napisao/la:meni to zvuči kao ponašanje tipičnog teenagera. :D

samo čekam da ga uhvatim kako mota joint od sijena. :dragonn-ccc-e: ..zakleo bih se da je jučer dim išao iz kaveza. :pljuga:
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Jura » ned svi 29, 2011 12:33 pm

jel vaši zecovi prde? :) ovaj moj se baš zna dobro sfuljiti. :dragonn-ccc-e:
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Anby » ned svi 29, 2011 12:37 pm

Kak mislis prdi?

Zecevi ne prde, koliko ja znam... :D
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ars » ned svi 29, 2011 14:40 pm

ja sam to odavno htjela pitati al mi bilo neugodno da će ljudi reći da sam bedasta :blush:
ars
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan