S V E RASPRAVE VEZANE ZA UDOMLJAVANJA - OVDJE!!!!

Zekići traže novi dom..

Moderator/ica: Lady Stardust

S V E RASPRAVE VEZANE ZA UDOMLJAVANJA - OVDJE!!!!

PostPostao/la Lady Stardust » sri kol 31, 2011 22:41 pm

OBAVIJEST MODERATORA

Zbog sve cescih i sve zescih rasprava u oglasima gdje se udomljuju kunici OD DANAS Vas molim da se suzdrzavate bilo kakvog komentiranja razloga ili propitivanja odluke o udomljavanju.

Ponekad izrazito negativne reakcije (koliko god opravdane bile, znam, u dobroj namjeri, jer smo svi vec na kraju zivaca) odbijaju stare vlasnike koji se nakon postavljanja oglasa, osjecaju napadnuti I NE VRACAJU SE NA FORUM A KUNICI ZAVRSAVAJU KO ZNA GDJE.

Vjerujte, Vase (i moje) objasnjavanje, dokazivanje, skanivanje (da ne kazem mlacenje prazne slame) NEMA REZULTATA jer oni su vec odlucili, i srecom dosli ovdje a ne bacili kunica na cestu ili kroz prozor!

NAŠ JE CILJ STO EFEKTIVNIJE POVEZATI POTENCIJALNE UDOMITELJE I STARE VLASNIKE A SVE ZBOG DOBROBITI KUNICA!

Mozete vlasnika uputiti linkom na ovu temu ako se ima volje raspravljati ali od ostalog se suzdrzite!

Tko se nece pridrzavati pravila biti ce:
1. put opomenut putem PMa
2. put javno opomenut
3. put dobiva javnu opomenu u profil koja stoji mjesec dana
4. put - ban s Foruma na tjedan dana
....... a dalje ko ziv ko mrtav :wink: :wink:

Molim sve dobre duse da uvaze ova pravila!
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

Re: S V E RASPRAVE VEZANE ZA UDOMLJAVANJA - OVDJE!!!!

PostPostao/la M.J. » čet ruj 01, 2011 16:19 pm

Konacno!!! BRAVO
M.J.
Kunić
Kunić

PostPostao/la Cule » čet ruj 01, 2011 20:13 pm

Za dobrobit svih vise nezeljenih zekana, iskreno se nadam da ce se ovo postovati ubuduce..
Vlasnici koji su naumili da ih se rese, oni ce ih se resiti, a bolje je da se udome, nego da ih jednostavno izbace na ulicu..
Hvala moderatorima..
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lady Stardust » pet ruj 02, 2011 10:36 am

:zeko3:

Vjeruj mi da hoce :wink:
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko Simba » pet ruj 02, 2011 10:43 am

Budući da je ovo tema za rasprave oko udomljavanja kopirati ću svoj post i ovdje, jednostavno želim da što više ljudi ovo vidi

zeko Simba je napisao/la:Ovako dragi moji. Budući da je u zadnje vrijeme bilo dosta rasprava na temu udomljavanja, opravdanih ili neopravdanih, jednostavno ne mogu, a da vam ne ispričam ovu na žalost jako tužnu priči.
Kao što vidite ana kontić je postavila oglas i u roku od tjedan dana HITNO morala udomiti svoja tri kunića iz navedenih razloga. Dečko je doputovao u RIjeku k meni jer smo imali za njekga udomitelje, a cure su na moram čak reći i svojevrsnu prevaru iskrcane renati, koja je u tim danima imala strašno velikih osobnih problema, a svejedno se smilovala i primila ih. Donešene su joj na vrata, bez ikakve opreme, tutnute su joj u ruke i fijuuuuuu "vlasnica" se okrenula i odjezdila svojim putem u Dalmaciju ili kuda već, bez da pita da li što treba, koliko je dužna ili bilo što drugo.
Mislim čak da ih je renata već uspijela i udomiti, nisam sigurna.
Mali sivi dečko je stigao k meni zapakiran u kartonskoj kutiji sa otvorom širine niti prsta za zrak. Uglavnom maleni je bio ok i krenuli smo udomiteljima. Po prvi put sam u životu nekome odbila dati životinju. Procjena tih udomitelja s moje strane nije zadovoljavala kriterije nekoga tko će se odgovorno brinuti za svog ljubimca. Ne zato što ne vole (imaju divnog psa, njegovanog), ali sam zaključila da ne shvaćaju što znači brinuti se za kunića. Mislim da bi te kuje njemačkog boksera mali kunić dobio infarkt već prvi dan, ako ga ona ne bi zgnječila u igri. Bezopasna je, nije agresivna, ali ne shvaća da kunić nije za igru. A to nisu shvaćali niti njezini vlasnici. Tako smo mali sivi kunić i ja put pod noge i vratili se "kući".
Uskoro se javila jedna cura da bi ga udomila. Ima malu crno bijelu bebu od 2 mjeseca, curicu, idealno društvo za "mog" dečka. Samo je trebalo odraditi kastraciju.
Međutim, za koji dan vidim ja kako mali štedi prednju desnu nožicu. Pogledan, vidim krasta s vanjske strane. Bila sam uvjerena da ga je naš Cuni ugrizao u nekom kontaktu. Ništa strašno reklo bi se. Ipak se to zakompliciralo, otišli smo veterinaru i očistili ranu. Narkoza, obrada rane, šivanje i odosmo kući. Za par dana situacija još gora, rane ne zarasta...... Opet narkoza, otvaranje svega "kako treba". Onda se vidjelo da to nije ustvari od ugriza, vjerojatno je to bio apces uzrokovan pastarelom koji se stvarao tko zna otkada i tko zna što ga je aktiviralo. Sve ok, maleni je dobro podnio i taj drugi zahvat. Svaki dan je dobijao 2x antibiotik, svaki drugi dan smo išli vetu na benzapen, svaki dan čišćenje rane hidrogenom i jodom, stavljala sam mu i Geomicin u očišćenu ranu. Borili smo se s tim jer je veterinarka koja ga je operirala rekla da je gnoj jako duboko otišao u aksilu (pod pazuh) i da je opasno za druge organe i da je upitno uopće da li ćemo spasiti nogicu ili ćemo je morati amputirati. Borili smo se s time dobra tri tjedna, ako ne i više. Udomiteljica ga je uredno čekala, informirala se o njegovom stanju. Predivna je :) Rekla sam joj da može odustati ako želi od njega, ipak bolesni zeko..... Rekla je da ne dolazi u obzir, čeka ga i gotovo. :zeko3:
I tako je maleni napredovao, bio jako dobar pacjent, uredno je nosio okovratnik i to onaj prozirni za ptice, kao CD, toliko je sitan bio. Skakutao je po stanu, sa kauča, na kauč.... U zadnje dane je već dolazi na ogradicu koja ga je djelila od naših zvijeri i htio se boriti za teritorij :) Bio je uporan :)
Jučer je skakao po stano, zecoplesao, ludovao........... Danas je trebao na benzapen, mislila sam možda zadnji put, eventualno predzadnji. .Rana se zatvarala, s vanjske strane sasvim, još pod pazuhom je bilo malo gnoja, za dan dva terapije.
Sinoć ga je Anna uzela u ruke, ja sam napunila šprice sa hidrogenom i jodom i krenula mu čistiti ranu, kao i svake večeri. U jednom trenutku se počeo ritati, znao se pobuniti i ranije u toku tretmana. Pričekale smo da se smiri, međutim vidjele smo da je to ovaj put drugačije, kao da je ukopčan u struju. Anna ga je spustila na pod, "pobjegao" je metar dalje i raširio se na pločicama, kao Bambi na ledu. Uzela sam ga u ruke, da ga smirim, ali bio je klonuo. Još jedan jaki trzaj i otišao je zauvijek. Otišao je na zecolivadu :cry: Ostale smo u šoku, neki prijatelji su bili kod nas i nisu niti shvatili što se desilo, toliko je to brzo bilo. Još uvijek ne vjerujem da ga nema, osjećam se jako loše. Jako jako loše. Kao da sam ga ja dokrajčila. Ne znam da li se prepao, da li ga je nešto zabolilo, da li je jednostavno ta pastarela uznapredovala toliko da je uništila nešto unutra, nemam pojma što se zbilo, ali od veselog živog kunića za minutu sam u rukama imala samo beživotno tijelo, malo sivo krzneno klupko sa najljepšim sivim očima koje sam ikada vidjela.
Oprosti mi maleni što nisam uspjela, oprosti ako te je nešto boljelo, ako sam ti naudila na bilo koji način. Htjele smo najbolje i sve je izgledao da i ide u tom pravcu :sad:

Ne znam više što sam napisla, što propustila u ovj priči, još ne mogu doći k sebi od toga, ali htjela sam ustvari ispričati ovo:
Kada je prvi udomitelj odbijen nazvala sam anu kontić i ispričala joj situaciju. Bila je zahvalna da ga nisam dala u krive ruke, rekla kako zna da je kod mene siguran i kako će se i ona dalje truditi naći mu udomitelja. Dani su prolazili, meni se javila cura za udomljavanje, javila sam ani k. i tada ili nešto kasnije napisala kako je jedini uvjet da je dečko kastriran budući da ide k curi. Pitala sam je da li je voljna sudjelovati u troškovima. Nisam dobila nikakav odgovor. Kada se otkrilo to s nožicom ponovo sam joj pisala sms i napisala kakvo je stanje. Napisala sam da je nožica u pitanju, napisla sam za dvije operacije i napisala sam da mu i život visi o niti. Nije odgovorila, UOPĆE NIJE ODGOVORILA. Zvala sam je, NIJE SE JAVILA, zvala sam je za dva dana opet, OPET SE NIJE JAVILA.

Pitam ja sada ovdje nju, anu kontić, pred svima vama, kako može govoriti da voli svoje kuniće, kako može kao biti tužna što ih daje na udomljavanje. RIJEŠILA IH SE JE U REKORDNOM ROKU BEZ IKAKVE BRIGE GDJE SU I KAKO SU ZAVRŠILI, a nije to jedan kunić, nego troje. Dviej divne cure i jedan predivan dečko.
Hajde ana k. sada svima reci kako ti je žao, kako nisi imala kredita na kartici za sms, kako si blablablablalba
Bila si jučer tu na forumu, a nisi ni slova napisala, nisi nikoga ništa pitala, NIJE TE BRIGA UOPĆE, postupila si po sistemu "brigo moja pređi na drugoga" i otišla svojim putem.

Moj ton sigurno nije primjeren s obzirom da sam moderator na forumu i s obzirom da imam funkciju u Udruzi, ali ne želim se ispričavati. Dosta je bilo šutnje oko tih loših i neodgovornih tzv. vlasnika. Mogu slobodno reći da mi je dosta svih ovakvih kao što je ana k. i svih onih koji pare svoje kuniće iz hira, onih koji ne žele poslušati savjete ljudi sa foruma jer misle da trabunjamo gluposti, dosta mi je tih idiotskih kreatura koji misle da su pametniji od drugih, a time direktno štete svom ljubimcu za koje često imam osjećaj da je više do tih krznenih lopta stalo nama koji ih nismo nikada ni vidjeli, dotakli, nego njima koji ih imaju kući.

Ne znam koliko sam uopće smisleno napisala sve ovo jer sam neopisivo tužna, beskrajno tužna radi malog sivog i s druge strane strašno bijesna radi svega gore navedenog
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la altan » pet ruj 02, 2011 19:35 pm

Zao mi je Simbe :sad: napravile ste sve kaj ste mislile da treba i pokusale malcu pomoc..na zalost oni jednostavno samo tako odu..u sekundi bez najave..
Sa svim ostalim se slazem s tobom..vec sam 100 godina na ovom forumu (dok je jos i bio stari forum) i uvijek je bilo povremenih pacijenata, ali to sto se sada dogada je vec puno previse..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la bibika » pon ruj 05, 2011 21:44 pm

:omg: uf, žao mi je što osjećaš toliku ljutnju, ali, mislim da je opravdana. vjerujem da ne bi bila toliko ogorčena da nije kraj tako tužan. žao mi je malenog. brzina kojom se sve odvija i naša nemoć u tim trenucima su veliki. i bolni. R.I.P za malenoga na zecolivadi i sva naša draga stvorenja gore. :sad:
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Flekicaaa » uto ruj 06, 2011 9:41 am

simba,žao mi je što se to moralo desiti,iskreno.ti si jedno predivno biće koje želi dobro životinjama i ljudima oko sebe.malo je ljudi kao što si ti.dijelim isto mišljenje kao ti i svaka ti čast,ne daj da te zbune takve osobe kao što je ana kontić.nije vrijedna tebe i tvog truda.žao mi je malog što je tako naglo uginuo. :sad:
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Anek » uto ruj 06, 2011 19:24 pm

Zao mi je Simba :sad: Drzi se...dala si sve od sebe i to je najvaznije! Taj zeko itekako zna da je otisao u voljenim rukama, u domu gdje su ga ljudi istinski voljeli.
Sto se tice njihove bivse vlasnice, ja sam uvjek vjerovala u onu dobru staru : Sve se vrača, sve se plača!
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la t-i-n-a » sri ruj 07, 2011 6:52 am

Kada Simba napiše ovako direktan post odmah mi je jasno koliko je sati :cry: Žao mi je što ova priča nema sretan završetak, ali ako je zeko kod nekoga imao šanse onda ste to definitivno vi.. Znaš i sama da ste dale sve što je bilo u vašoj mogućnosti i da je zadnje dane proveo sretan i uz maksimalnu njegu.. Moram priznati da ne znam od kuda crpiš svu tu energiju za pomoći, ne samo kunićima, nego i svim ostalim životinjama.. Nažalost.. danas je jako malo ovakvih ljudi.. Žao mi je što morate prolaziti kroz tugu i bol zbog nekoga tko nema srca i nije bio sposoban brinuti se o svom kućnom ljubimcu.. Simba.. osoba si koju izuzetno cijenim i poštujem i skidam ti kapu za sve što radiš :zeko3: Ružno je što ima dosta ljudi koji su bez srama i iskorištavaju nečiju dobrotu.. :sad: Naravno da se svakome od nas može desiti nešto u životu što nas može natjerati na to da moramo udomiti svoja zlata, ali valjda je u tom trenutku najmanje što možemo učiniti pobrinuti se da odu u dobar dom.. Najlakše je ići po principu "brigo moja prijeđi na drugoga".
29
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Iva » sri ruj 07, 2011 19:17 pm

simba,zanima me
svaka ranica može značit da ima tu bolest?
slika
Nuni :zeko3:

«Don't mess with Nuni.» sloganizer.net
Iva
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zeko Simba » čet ruj 08, 2011 6:41 am

Hvala vam svima ljudi na rječima podrške, pogotovo tebi tina na ovakvom postu, rasplakala si me. Morala sam sve ovo napisati i radi drugih ljudi, da vide i znaju što se dešava sve "iza kulisa", srećom ne uvijek, ali nekolicina vas je dobro uoućena s kakvim smo se sve situacijama susretali. >Drago mi je da je i renata progovorila o malenoj koja je sivome nekada bila društvo. Da nisam "pukla" i napisla onaj post ni renata nikada ne bi nas upoznala sa svime time. Nadam se da će se malena izvući, kao i cure s kojima se Lilo isto bori već mjesecima da ih spasi od bolesti. Takve stvari nam daju snagu za dalje. Sve su to stvari o kojima ne pričamo, ne "hvalimo se", ali nas koštaju živaca, pogotovo kada je ishod tragičan. Puno puta možda djeluje da reagiramo neprimjereno na nečiju temu/post, ali vjerujte mi, sve to ima svoju pozadinsku priču, nitko od nas ne dolazi na forum da bi se istresao na nekoga jer mu je loš dan.

Iva, nije svaka ranica znak bolesti, srećom malo koja je
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Cule » čet ruj 08, 2011 7:43 am

Simba, meni je drago da se o svemu kroz sta prolazite pise javno..nije to nikakvo hvaljenje, daleko, daleko od toga..nego kada neko od iskusnih dobronamerno iskritikuje nekoga ko gresi, da se zna i zasto je to tako..mozda je to nacin da bar nekome dodje iz dupeta u glavu sta znaci brinuti se o zivotinji..

Nadam se da je curica koja je kod Renate bolje i da ce nam uskoro staviti slikice zdrave zekane..

Divne ste i dobro je da jos uvek postoje takvi ljudi poput vas.. :zeko3:
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Iva » pon ruj 12, 2011 10:12 am

okej,hvala bogu...
i žao mi je zbog zeke :((
slika
Nuni :zeko3:

«Don't mess with Nuni.» sloganizer.net
Iva
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Natrag na Udomljavanje i akcije spašavanja

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan