staklo kao podloga?

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

staklo kao podloga?

PostPostao/la ju-ju » pon sij 19, 2009 21:30 pm

dragi forumasi,
nasa gajbica je drvena a to znaci da joj je nedostatak nemogucnost pranja (samo brisanje) a proslo je nekoliko mjeseci otkako je ju-ju koristi.mislim da to moze biti podloga za razvoj nekih bakterija. sta vi mislite?
posto ju-ju lezi na dekici, ne bi imao direktnog kontakta sa staklom, ja bih njemu donji sanduk (visine oko 30cm) napravila od stakla i iznad poklopac od neke fine metalne zice, tako da moze imati sprat za ispruzanje a ispod hrana i sijeno, pored nasa famozna kutija za wc.
moja zivotinja je jako cista i uredna i nimalo destruktivna tako da kavez kakav imam je pregrub i mislim uvreda za njegov intelekt i socijalno ponasanje
:cool:
hajde budite fini, molim vas, pa mi napisite komentare, prijedloge za i protiv, ideje i sugestije :luv:
ju-ju
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekili » pon sij 19, 2009 23:17 pm

mislis da mu podloga bude staklo? mislim da to nije najsretnije rjesenje :/

ne znam kako su drugi rjesavali podloge u tim home made gajbama, sjecam se jedino da je mustra stavljao onu podlogu sto ljudi znaju imati po kupaonicama..to im se ne sklize, moze se kupovati na metre, vjerujem da nije skupo i mozes redovito bacati..ne znam kolko ti je zeko u gajbi, mi kod cinca (cincila) nismo nista stavljali, ali on je dosta uredan, redovito mu se cistilo i bio je puno izvan te njegove drvene kucice (ormara zapravo ;D) i nije bilo problema :)

gle ako ide na wc na jednom mjestu..mislim da neces imati nikakvih problema :)

ako sam uopce dobro shvatila tvoje pitanje :DD
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la ninocka » uto sij 20, 2009 6:36 am

stavi radije linoleum.
on se da prati, možeš ga mijenjati, a imaš i one modele tzv. topli pod
koji nisu prehladni. :)
samo uzmi neki model koji nije skroz gladak da se zeki ne kliže.

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ju-ju » uto sij 20, 2009 7:22 am

aha :wink: hvala
lineloum je fina ideja ali nije mi problem podloga jer on iskljucivo piski u wc, samo poneka kuglica bude pored pa ja tu njegovu deku (imam ih 2) sedmicno perem. platno, dakle, ne grize a to (simpatex) za kupatila grize, to sam koristila kada nije znao piskiti na jedno mjesto pa je kroz to prolazilo na novinu pa pvc podmetace i sve je to bilo komplicirano i meni nedovoljno cisto.sada je perfektan u tom pogledu
ja u zenici imam za kupiti lijepih kaveza ali me nervira niska mrezica a ja bih da ima gornji kat slobodan a ispod voda, hrana, sijeno i wc.ima i takvo nesto da se kupi ali stvarno je preskupo 260KM!!!!!!
zato sam mislila kutiju od stakla 80x40x30, naravno na dno isto deka da mu se ne klize i da mu ne bude neugodno pod nogicama a preko napraviti visoki ram sa zicom koji bih samo "nabacila" na to.
da li je kod nekoga kunic bio u kontaktu sa staklom i da li bi mu naumpalo da ga gricne? :huh:
znam da bi mi to bilo vrlo higijenski, unikatno i dovoljno prostrano za njega iako on svakodnevno na sat-dva boravi van kaveza
izvinjavam se na ovako dugom postu ali vi ste jedini sa kime mogu razgovarati o ovoj temi, detaljno i iscrpno i dobiti najpouzdanije komentare i prijedloge
thanx
mislim da bi taj linoleum za donji kat bio super a gore dekica :wink:
to je nasa gajbica
http://img301.imageshack.us/my.php?imag ... 990lj8.jpg
ju-ju
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekica_poopy » uto sij 20, 2009 7:57 am

mi imamo taj topli pod naljepljen na dno gajbe i oblozen po parketu u njihovom kutu i moram reci da smo zadovoljni jako :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Klio » uto sij 20, 2009 8:53 am

Gajbica je super. Neznam zasto hoces bilo sta menjati osim ako hoces da dodas jos jedan sprat da bi imao vise prostora. Linoleum je super ideja.
Da li ti grize ove zice i da li si kupila gajbu ili je napravljena?
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ju-ju » uto sij 20, 2009 17:25 pm

nije kupljena nego rucni rad
solidna je, nista ne grize osim rupe na svojoj kucici, sto smo namjenski i ostavili, ali bih voljela povremeno je oprati a to je nemoguce s drvetom
zica je ok
pregrubo mi je uradjena jer smo mislili da ce unistavati

u svakom slucaju racunam na linoleum ili topli pod
ju-ju
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ju-ju » čet sij 29, 2009 22:06 pm

evo lineloeuma u staroj gajbici
ju-ju je odusevljen
hvala na savjetima
tek kada padne nova gajba................

http://img120.imageshack.us/my.php?imag ... 002rk7.jpg

http://img504.imageshack.us/my.php?imag ... 001eo2.jpg
ju-ju
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan