Pitanje u vezi podloge.

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: Pitanje u vezi podloge.

PostPostao/la Helga » pet lis 28, 2011 0:35 am

Drvene pelete u Beogradu mozes naci u Pet centru na Novom Beogradu, a i u, verujem, svakom Pet shopu po gradu (do sad nisam naisla na shop u kom ih nemaju). Veruj mi, najbolji su.
P.S. Moj zecic voli da zagrize drvo i bilo koji komad namestaja od drveta ali pelete nije nikad.
I da, u shopu u kom ja kupujem kilogram je 100 din. A u Pet centru za 500 din. mozes naci i pakovanje od vise od 5kg.
:)
-Why do you wear that stupid bunny suit?
-Why are you wearing that stupid man suit?
Helga
Zečić
Zečić

PostPostao/la Cule » pet lis 28, 2011 8:33 am

Neko od Beogradjana je skoro napisao da se drveni peleti mogu kupiti u Merkuru na Bezanijskoj Kosi i da dzak od 15kg kosta 560 din, sto je bas, bas povoljno..
Moj prvi odlazak u Bgd i kupujem pelete konacno..
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Mary » pet lis 28, 2011 9:36 am

Kao i sve u Srbiji,i peleti se teze nalaze. Ali nije nemoguce. Okrenite par brojeva telefona i eto vam ih peleti za koji dan pred vratima.
Ja kupujem u zalihama. Uzmem po 6 dzaka. Jedan dzak za dva zeca (jedan veliki wc za mace) mi traje 20 dana.
Peleti se pakuju u dzakove od 15 kilograma i jedan dzak vam kosta 320 dinara. Povoljnije od toga ne postoji. Previse je to,da kilogram kosta 100 dinara. Treba vam onda cela plata samo za pelet.
Sad verovatno svima koji nisu imali dodira sa peletima dzak od 15 kg. zvuci kao masivna gromada peleta. Ne. Lako se skladiste i jako su lepo upakovani. Ako imate garazu,ostavu..Nije 15 kg.ni priblizno mnogo kako zvuci.

http://www.forest-enterprises.com/index_sr.htm

Odavde ja narucim. Peleti su im super !
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Leonora » sub lis 29, 2011 15:54 pm

Mary hvala na obavestenju al nigde ne pise na sajtu da su 320 dinara ako zaslju na
kucnu adresu koliko kosta sa postaski troskovima ?
Ja sam juce kupila za 560dina sad mi to deluje skupo sobzirom da si ti platila 320dinara.
Inace mojoj curici se uopste ne dopada ta ideja al meni se svidja za razliku od novina
ovo je super.
Samo ona sad pravi takav nered ne znam dal i vi imate takvih problema?
Leonora
Kunić
Kunić

PostPostao/la ja i moj debeli zec » sub lis 29, 2011 16:05 pm

pa jesi pelete stavila u wc samo ili po cijeloj gajbi?

njih stavis samo u wc...i mijenjas ih barem jednom dnevno (mi mijenjamo ujutro i navecer) i ne bi trebalo biti nikakvog nereda...
Debeli R.I.P. slika
slika
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la miro » sub lis 29, 2011 16:34 pm

A mogu li se staviti peleti po cijeloj gajbi,ako da,koliko ih se onda često mijenja? (Ako se stavi i u gajbicu i u wc)
miro
Zečić
Zečić

PostPostao/la Flekicaaa » sub lis 29, 2011 16:56 pm

Pa možeš,no bolje je samo u wc,lakše je čistiti-barem meni..
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Leonora » sub lis 29, 2011 18:21 pm

ja i moj debeli zec je napisao/la:pa jesi pelete stavila u wc samo ili po cijeloj gajbi?

njih stavis samo u wc...i mijenjas ih barem jednom dnevno (mi mijenjamo ujutro i navecer) i ne bi trebalo biti nikakvog nereda...

Stavila sam po celoj gajbici , posto ona ima svoj wc u koj vec ide.
Leonora
Kunić
Kunić

PostPostao/la Jura » sub lis 29, 2011 18:41 pm

Leonora je napisao/la:
ja i moj debeli zec je napisao/la:pa jesi pelete stavila u wc samo ili po cijeloj gajbi?

Stavila sam po celoj gajbici , posto ona ima svoj wc u koj vec ide.

stavi samo u wc. Zecovi to ionako maknu, jer im smeta, pa su na plastici. Većini to odgovara, a i najlakše ja za održavanje. Možeš staviti neki ručnik na pod gajbe, ali pazi da ga ne jede.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la dHarma » sub lis 29, 2011 19:20 pm

Nema potrebe da stavljas palete po celom kavezu.. i tako vecina voli da lezi na samoj plastici..
Stavi palete samo u wc, a ako joj "ispadne" po koja kuglica po kavezu samo stavljaj u wc i naucice vremenom da kaki samo u wc..
Ako mislis da ce da joj bude hladno stavi neko cebence ispod kaveza jer ako stavis unutra veeelike su sanse da ce to da jede.. :)

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la miro » pon lis 31, 2011 12:15 pm

Miro u kavezu ima sad dekicu,jer me strah da mu je hladno,a u wc-u ima pelete.Mislim da je to ok i nema dosad nikakvih problema,jer kada čistim,a čistim svako dva dana jer stvarno ne smrdi,u wc-u su skoro sva govanca,a u kavezu budu svega 3-4,ispočetka bi se malo pomokrio na dekicu,valjda da je označi ili što već,a sada nije niti malo mokra.
Po stanu,naravno,uvijek nađem neku kuglu,i malo pomokrenog,no to je normalno,jel ;D
miro
Zečić
Zečić

PostPostao/la Jura » pon lis 31, 2011 15:14 pm

mislim da smo svi malo zabrijali s tim dekicama, ručnicima i sl. ..pa oni bez problema prezime na otvorenom, a mi tu izmišljamo toplu vodu!?

...ali naravno da i moj Hef ima ručnik ;D ...meni je to više radi toga da ne sjedi na plastici, bojim se da ne dobije žuljeve. vidio sam nedavno i neku stelju u pet centru koja imitira šumsko tlo. Izgleda kao hrpa drvene kore i krupnije piljevine (kao krupna hoblovina). Možda bi mu to bilo interesantno jer bi mogao kopati i grickati? Jel netko to isprobao?
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la altan » pon lis 31, 2011 15:40 pm

ne bi ja nis takvo stavljala..mozda se cini zgodno kao dobit ce zec komad prirode, al ne znam..ne bih jednostavno..
Jura je napisao/la:mislim da smo svi malo zabrijali s tim dekicama, ručnicima i sl. ..pa oni bez problema prezime na otvorenom, a mi tu izmišljamo toplu vodu!?

ovo sam i ja htjela napisat :D i moji naravno imaju dekicu :D mislim da je meni tako toplije i ugodnije :D
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ars » pon lis 31, 2011 17:20 pm

mda, otkako sam to vidjela kod svojih cimera, i ja razmišljam nabaviti to, neku dekicu ili slično, iako na zecima ne vidim niti najmanju želju za takvim nečim :hm:
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ja i moj debeli zec » pon lis 31, 2011 17:45 pm

mi smo stavili dekicu ispod kaveza da ne bude bas na goloj plastici, pogotovo zato sto je ispod parket...i posto se bio malo prehladio, odlucili smo da mu je potrebna...i ja iskreno mislim da je...oni u prirodi imaju svoj brlog ispod zemlje u kojem je toplije...stisnu se zajedno pa se griju...imaju sijena, trave...a on je siroce sam na goloj plastici i iako ima dovoljno prostora da trci po kavezu i zabacuje guzicu svejedno to nije isto kao stalno se kretati izvan kaveza...i iako naravno svo sijeno pocupa iz sjenilice i pobaca po dnu kaveza to je svejedno tanak sloj sijena...
Debeli R.I.P. slika
slika
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan