Prehrana beba kunića - kalifornijski bijeli

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Prehrana beba kunića - kalifornijski bijeli

PostPostao/la tinapicina » sub vel 11, 2012 21:45 pm

Pozdrav,

imam 3 kunića kalifornsijih bijelih starih 16 dana, mama ih je odbacila (to je stvarno potvrđeno, ne bih ih nikada uzela da nisam bila sigurna u to). Kod mene su 4 dana, spavaju u svojoj kotilici u kojoj je mamina dlaka i sijeno, kotilica je u velikoj kutiji tako da mogu izlaziti iz kotilice u kutiju gdje je isto sijeno koje sad namjeravam zamjeniti piljevinom. Zanima me kada mogu maknuti kotilicu, pošto imam dvoje male djece a dlake iz kotilice lete posvuda kad primi kunića da ga hranim. Hranim ih Vitakraft zamjenskim mlijekom za mačiće 4-5 puta dnevno po cca 2-3ml svaki put. Žele jesti. Ali važem ih svako večer u isto vrijeme i skoro ništa ne napreduju. Najmanji je imao 165 grama, sad ima 170, srednji je imao 200, sad ima 205 a najveći je imao i ostao na 285g. Dlaka im je dosta kuštrava, da li to može biti od mojih ruku? Nije onako zaglađena kao onima što su s mamama? Je li to znak bolesti? Hranim ih kapaljkom jer mi se čini da im špricom previše uštrcam odjednom. Kada ih mogu početi hraniti i krutom hranom uz mlijeko i kakvom (imamo ječma domaćeg, zobi, pšenicu, lucernu - nisam pobornik briketa i kupovne hrane?). Napominjem još da oni NISU za tov ni jelo, onda ih ne bi ni pokušavala spasiti. Oni su kućni ljubimci.
Hvala na odgovorima i savjetima!
Budimo zahvalni budalama. Da ih nije bilo, mi ostali ne bismo uspjeli.
tinapicina
Kunić
Kunić

Re: Prehrana beba kunića - kalifornijski bijeli

PostPostao/la zekili » sub vel 11, 2012 22:39 pm

Pročitaj ovo, sve ti je lijepo objašnjeno, od kako hraniti špricom, kojim količinama i ostalo.
viewtopic.php?f=17&t=315
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la tinapicina » sub vel 11, 2012 22:45 pm

zekili je napisao/la:Pročitaj ovo, sve ti je lijepo objašnjeno, od kako hraniti špricom, kojim količinama i ostalo.
viewtopic.php?f=17&t=315

to sam sve već pročitala, no zanima me ono drugo, kada iih mogu početi hraniti krutom hranom i kojom, i kada mogu maknuti kotilicu, mogu li im na pod staviti piljevinu? Da li mogu hraniti 5x dnevno po 4 ml umjesto 2x10 ml?
tinapicina
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » sub vel 11, 2012 22:56 pm

dok ti se ne javi netko tko ima iskustva s bebama u ovom topicu je cura isto othranjivala bebe pa bi se mogao nac odgovor na tvoje pitanje
viewtopic.php?f=17&t=5524&start=45
sretno!
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lilo » ned vel 12, 2012 10:54 am

ponudi im slobodno paletiranu suhu hranu već sada! možeš im maknuti kotilicu i složiti im gnjezdo od sijena u čošak gajbe,i piljevinu po ostatku gajbe! vi imate mamu tih zečića? pa što ne stavljate zeke na "prisilni" podoj?tj.jedan drži majku ,u krilu praktićki na leđima a drugi stavlja ciljano mladunce na podoj,jednog po jednog!
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la tinapicina » ned vel 12, 2012 19:46 pm

Lilo je napisao/la:ponudi im slobodno paletiranu suhu hranu već sada! možeš im maknuti kotilicu i složiti im gnjezdo od sijena u čošak gajbe,i piljevinu po ostatku gajbe! vi imate mamu tih zečića? pa što ne stavljate zeke na "prisilni" podoj?tj.jedan drži majku ,u krilu praktićki na leđima a drugi stavlja ciljano mladunce na podoj,jednog po jednog!

Nemamo majku, to smo uzeli od poznanika koji ih drže za tov i htjeli su se riješiti ovih mladunaca kad su vidjeli da ih mama ne doji pa sam ih ja uzela doma. Danas sam kupila drugu hranu Dr. Clauders i bočicu s mekom dudom i piju kao ludi, posaugali su svaki oko 11ml u par sekundi koliko su vukli. Danas sam ih počela hraniti 2 puta dnevno po 12 ml, jel to dosta ili da ih hranim 3 puta po nekih 7 ml? Do sada sam ih hranila 5 puta po 4 ml? Šta savjetujete kao najbolje? Meni je idealno ovo 2 ili 3 puta dnevno zbog djece i drugih obaveza. Paletiranu suhu hranu sam im stavila i vodu ali niti jedu niti piju, ber ja ne vidim.
Hvala na odgovoru!
tinapicina
Kunić
Kunić

PostPostao/la tinapicina » ned vel 12, 2012 20:02 pm

I još jedno pitanje, može li im što biti ako jedu piljevinu?
tinapicina
Kunić
Kunić

PostPostao/la Zec Vice » pon vel 13, 2012 12:08 pm

mislim da ne,obzirom da je to drvo a oni to vole "grickati" i ja sama ubacim grancicu jabuke vici da trosi zube.
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la tinapicina » pon vel 13, 2012 13:13 pm

Zec Vice je napisao/la:mislim da ne,obzirom da je to drvo a oni to vole "grickati" i ja sama ubacim grancicu jabuke vici da trosi zube.

Hvala na odgovoru, to sam si i ja mislila. Kupila sam im u DM-u piljevinu za glodavce. Danas smo stari 18 dana
tinapicina
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » pon vel 13, 2012 16:55 pm

tinapicina je napisao/la:
Zec Vice je napisao/la:mislim da ne,obzirom da je to drvo a oni to vole "grickati" i ja sama ubacim grancicu jabuke vici da trosi zube.

Hvala na odgovoru, to sam si i ja mislila. Kupila sam im u DM-u piljevinu za glodavce. Danas smo stari 18 dana

pricekaj da ti jos odgovori netko s iskustvom..ne znam jel moze piljevina stetit malim zelucekima jer to ipak nisu grancice..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lilo » pon vel 13, 2012 20:25 pm

ako jedu piljevinu jedu onda i sijeno! stavi sijeno preko piljevine po cijeloj nastambi! vodicu metni u pojilicu!
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Zec Vice » pon vel 13, 2012 20:39 pm

ma ne može im ništa biti od piljevine,to je obično drvo.
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la virion » uto vel 14, 2012 0:18 am

Zec Vice je napisao/la:ma ne može im ništa biti od piljevine,to je obično drvo.

Nemoj biti tako sigurna, znaš da zečevi imaju popis vrsta koje smiju. U kupovnim piljevinama, ti ne znas od kojeg je drveta. Nije za 100% tvrditi da im se ništa nemože dogoditi. Ako se može izbjeći, bilo bi preporučljivo, uostalom Lilo je već dala preporuku.
slika
slika
virion
Zečić
Zečić

PostPostao/la tinapicina » uto vel 14, 2012 11:02 am

Hvala svima na savjetima. Ja sam stavila na dno piljevinu a na jedan kraj dosta sijena, koje grickaju. Piljevinu ne vidim da jedu a koliko trčkaraju već je sijeno skoro prekrilo piljevinu posvuda. Vode imaju od 15. dana, ali tek sam jučer primjetila da su je počeli piti. Također su počeli jesti i brikete suhe. Imate savjet koje brikete da im dajem? Ja sam uzela od istog čovjeka od kojeg sam i njih spasila i neku peletiranu hranu, ne znam čiju ni koju. Čim vide bočicu s mlijekom polude i skaču ne mogu ih poslije hranjenja odvojiti od bočice koliko zagrizu u dudicu. Stavit ću sliku da ih vidite. Za sada su još u kutiji dok im ne nabavimo nastambu nekakvu.

slika slika slika slika slika
tinapicina
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » uto vel 14, 2012 11:28 am

Otvorite im temu u Slike,filmici i price :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan