Kako izdrzava hladnocu

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Kako izdrzava hladnocu

PostPostao/la Nikola1990 » sri lis 24, 2012 14:06 pm

Nadam se da nisam promasio mesto gde treba da stvaim temu...
Naime, moj lavljoglavi kunic Gruja je prvih 4 meseca ziveo u stanu, ali posle je ziveo na terasi (od kako je porastao) sad ima 8 meseci...Posto je pocelo da bude hladno, da li je pametno drzati ga na terasi? Negde sam procitao da nema problema cak ni zimi kada je mraz da bude napolju, ali mozda su to price bile za velikog zeku, a ne patuljastog.
Od kad je proslo leto, stavio sam mu neku kao vunu, bas je topla, zastitio sam ga sa svih strana osim tamo gde su vrata od kaveza tako da ima svetlo...
Molim Vas, dajte mi svoje misljenje. Pozdrav
Nikola1990
Kunić
Kunić

Re: Kako izdrzava hladnocu

PostPostao/la Lady Stardust » sri lis 24, 2012 14:38 pm

ako je vani i ako je kavez dobro izoliran onda moze biti, bude razvio zimsko krzno i ok

ali onda nema nutra van - ako je vani onda je vani, ne mozes ga unjeti ukucu na sat dva na toplo i onda opet van na haldno, bude se prehladio

kako si osigurano kavez? jel ima mjesta za kretanje i dovoljno svjetla da ne cubi unekom mraku

mora u gajbi imati i dovoljno sijena da se moze zagrijati.

nemas neko mjesto u kuci da ga preselis tamo preko zime i onda vratis na proljece an terasu kad zatopli, biti ce mu lakse
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Nikola1990 » sri lis 24, 2012 14:46 pm

Kavez mu je na terasi u uglu, to je kavez od cincila nekad bio, odnosno kavez iz dva kaveza, tako da sam jedan zid koji je delio ta dva kaveza pomerio i zeka moze da se krece iz jednog u drugi . Preko i sa strane kaveza sam stavio ivericu. A unutra je mesavina sena i te vune koju sam napomenuo. Planiram da uzmem stiropor i oblozim ceo kavez. Najveci je problem sto zeku pustim tokom dana i on sam ide relacija terasa - stan... To do sad nije problem bio jer stan nije bio topao, ali sad kad pocnu da greju bice problem znaci...
Nikola1990
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lady Stardust » sri lis 24, 2012 14:58 pm

da, njih najvise smuva ta promjena temperature, mogu se prehladiti
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.