Tornjakuša Tara i NJO Ben

Imate još ljubimaca osim uhatih stvorenja? Upoznajmo se :)

Moderator/ica: vini

PostPostao/la Lela » sub lis 20, 2007 18:03 pm

oboje su mi preeeeelijepi :srce: ... a ova bebi slika :medo: :wub:
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la tarra » pon lis 22, 2007 11:31 am

Tara i Ben se zahvaljuju svima na lijepim komentarima :zmirko:

Evo da sada odgovorim:
Charlie,slažu se super,no na početku iskreno,bojali smo se kako će Ben reagirati kada je došla kao beba.Imali smo ih pod budnim okom i noću ju nismo ostavljali vani samu. Jer ipak,došla je nedugo nakon Donove smrti (on je bio Benov otac) i Ben je još uvijek iako je prošlo nekoliko mjeseci,bio vidno potresen-ipak je s njim proveo konstantno prvih 5 godina života.
Kada smo se približavali Donovoj kućici Benček nas je neopisivo tužno gledao,a kada smo premještali njegov lanac (koji je služio za vezanje kada dođu gosti,da se razumijemo..) ,na zvuk metala je toliko reagirao burno,počeo plakati i puzati,da smo tada definitivno bili odlučili nabaviti još jednog psa što prije.

Zbog Tare se oporavio :)

No Tara i Ben se znaju zakačiti oko sitnica. Rijetko,ali bilo je par oštrijih situacija. Tara je živčana pogotovo ako joj se netko mota oko hrane,koliko god ju ja učila,nije se dala već kao beba,režala je (što sam ju odvikla) a sada se ukipi i gleda ispod oka. Tako je Ben bio u neposrednoj blizini dok je ona papala,i da vidiš šore!
Nikad nema tipičnih ugriza no naguravanja i režanja te skakanja s otvorenim čeljustima-tako je Tara jednom Benu zakačila uho,no samo površinski.
Ona njega pokori,jer je Ben dobrica i neda mu se navlačit s razigranom Tarom (primjerice apsolutno nikad se nije prije igrao što je netipično za pse,no s njom otkad je beba to stalno radi...na neki svoj odrasli način naravno ;D ).
No par puta je i uzvratio ,sjećam se jedne gadne situacije kada sam ih morala pikati metlom da se budale razdvoje :blink:
Uh da ne ispadne da su agresivci ;D ,Tara njega često navlači i grize mu jajca pa Ben sjeda,i onda kad sjedne ova po njemu,i skače i jaši a to njega s pravom živcira. Čista provokacija! :zmirko:

Max,htjela bih ja još životinja...no sve u svoje vrijeme :)

zeko_simba,tornjak potpuno bijel?Koliko mi je poznato,to bi bila greška. Ima li bar "masnicu " oko oka? :)
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la tarra » pon lis 29, 2007 12:56 pm

Konačno!

Rodovnica u mojim rukama
:D :D

Dakle,kako neki već znaju Tara je imala priznate roditelje koji su pareni bez dozvole,no uspjela sam dobiti rodovnicu kad je već imala 4 godine,dakle naknadno,na ovogodišnjoj specijalki tornjaka...

Rekli su mi da je nemoguće,no ide :)

Tražila sam ju zato da ju ne bi nepropisno parila jer to nisam htjela,kad se već zna tko su joj roditelji (nakon male zbunjene zavrzlame meni su otkrili njihova imena i ime pravog oca ;D ).

Držim HUR u ruci i piše...

oštenjena 2.5.2003 (što sam saznala od vlasnice njene sestre,pepe,na koju sam slučajno nabasala na dr.forumu jer je također tražila da ju priznaju a ja oj se javila zato što imamo sličan slučaj i ispalo-eto njene seke... )

Inače Tara je već višestruka teta :D

Preci:
Otac: CIT-RON King Tor (20.12.1996)
Majka: DITA Zagrebački Biseri

detaljnije kasnije,kada ju vidim u bazi pedigrea :)

Tari su kukovi snimani,HD-A,ima odličan s europske izložbe dakle ocjenu,tako da idemo na uzgojnu 1.12. u Zgu,držte fige da se ne počne tjerat prije ;D jer se znade tjerat nakon 5 mjeseci i to bi bilo taman tad negdje ... :blush:
a ak se počne,onda čekamo 5-6 mj.iduće godine...
Bit ćete o svem obaviješteni :)

Jučer sam išla podignuti rodovnicu u Šiljakovinu iza V.Gorice,mjesto gdje je uzgojena njena majka Dita,u uzgajivačnicu Zagrebački Biseri. Ondje sam imala prilike zateći majku tornjačicu sa 4 mlada,prekrasna psića,koja su se oštenila noć prije :) :) :) ....mogu vam reći da sam se iznenadila kako su malecki,stanu na čitav dlan i gotovo neshvatljivo je kako izrastu u zvijeri od par desetaka kila i da je moja Tara nekoć takva bila,...te neopisivo podsjećaju na bebe zekane s tufnjicama!

Na povratku sam ugledala nešto još neobičnije: kako znate pripisuje se neka kolonija divljih kunića u okolici Varaždina,zatim sjećam se jednog forumaša koji je rekao da ih je vidio na Hvaru (no neznam da to nije bio zec...) a ja....

ovim putem potvrđujem da sam vlastitim očima vidjela pravog pravcatog divljeg KUNIĆA :D :D :D

To je rijetkost kakvu malotko može doživjeti,za zekana već lako oni su česti,no kunić....eto,sada znate da ih u prirodi u RH još negdje ima...zato ako neznate,naučite ih raspoznavati i na putovanjima otvorite oči!! ;D :D ;D :D
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ...beba... » pon lis 29, 2007 15:52 pm

Baš mi je drago, i opet ti držim fige. SRETNO!!!
...beba...
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Charlie » pon lis 29, 2007 15:54 pm

:thumbup: čestitam na radovnici :hura:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la TENK » pon lis 29, 2007 17:29 pm

jupi..rodovnica napokon!!! ;D :parti: :balloons:
I'm cute. You're not.
Seems so unfair...
TENK
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ninocka » pon lis 29, 2007 18:24 pm

kakve divne fotkeeeeeeeeeeeee :)

tarra je prava ljepotica. druge slika mi je zakon!
a i ben je faca :wub:

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la tarra » uto lis 30, 2007 9:36 am

Benić mi ima tumor na koži...otkrili smo tek kada se izvalio na leđa da ga mazimo pa smo vidjeli ispod pazuha.Odmah sam otišla u Bubu i pitala dali mogu doći na viksu jer se ben skoro nikad nije vozio autom i to bi mu bio šok,a veterinara vidi samo jednom godišnje kada su seoska cjepljenja-da pokucam na drvo. Uz pregled tumorića trebao bi mu sistetski budući ima on već godina...

bio je dr.Ljolje kod nas (hvala mu što je došao) i rekao da je sve ok,tumor netreba dirati. :D :D :D

Po očekivanju ima blagu mrenu (i otac mu je imao),i malo je predebeli ;D

Znači za sada sve ok,slatkica moja mala :srce:

Iiii...čula sam se s vlasnicom jednog divnog tornjaka,koji je potencijalni Tarin parnjak,pa Ben možda skoro dobije istospolno društvo-Tarine potomke :wub: :) :)
Polako ali sigurno se približavamo :) :) :)
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la tina m » sub sij 12, 2008 21:58 pm

Držim fige! :)
Moje ljubavi: moj ovnoliki kunić Đuro Ptice Grupa Magazin,Hajduk i Torcida
Uživaj dok ti je dato da si slobodna
kasnije rijetko ćeš moći.
tina m
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la tarra » sub sij 12, 2008 22:07 pm

Joj upravo joj je prošlo jedno tjeranje no nisam žurila,a sada se priznajem malo i premišljam. Imam više obaveza nego prije,i nesmijem imati njene mlade ako se za njih nisam u stanju brinuti kako spada.
Ako ne dođe do toga da ponovno dobijem vremena,ostati će ovo jedna dugačka i lijepa uspomena (meni cijeli doživljaj :) ) te zadovoljstvo što više cjenim rodovnik koji mi prije nije imao smisla,više cjenim rad sa psima i angažman tih ljudi a bilo ih je mnogo koji su mi pomogli :)
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Kiara » ned sij 13, 2008 9:41 am

drago mi je radi tarre, i bena naravno :)
držimo fige :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la kikitab » sri tra 02, 2008 15:02 pm

Tara je divna kuca,jako je lepa,a kad je bila mala jos lepsa,secer mali. :srce: :luv: :srce: :luv:
Ako ste spremni da stavite na kocku citav svoj zivot,dobicete natrag novi,cist kao suza i postacete zaista slobodni.
kikitab
Zečić
Zečić

PostPostao/la ja i moj debeli zec » sri tra 02, 2008 15:08 pm

koje ljepote :ujea:

tarra je napisao/la:
slika

ovako i moj debeli lezi ;D preslatko :wub:
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la tina m » uto tra 08, 2008 12:18 pm