Orijaši - velike pasmine kunića

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Orijaši - velike pasmine kunića

PostPostao/la Melina » uto srp 12, 2011 14:14 pm

Interesiraju me velike pasmine pa sam zbog toga otvorila temu. A vidim da je ni nema ;D Kakva su vaša iskustva s njima? Držite li ih cijelo vrijeme puštene, postoje li neke razlike u karakteru (to me najviše zanima, jer ne piše na stranici)? Za veličinu i težinu znam, boju također.
Melina
Kunić
Kunić

Re: Orijaši - velike pasmine kunića

PostPostao/la altan » uto srp 12, 2011 17:32 pm

Nisam sigurna da ce ti se puno ljudi javit jer ih ovdje na forumu ima mozda 3-4..al bilo bi super da se i o njima pise :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Melina » uto srp 12, 2011 19:41 pm

Da, znam, to sam predvidjela :happy: Stavila sam i zato jer me zanima i jer ih također na forumu nema
Melina
Kunić
Kunić

PostPostao/la Melina » uto srp 12, 2011 19:50 pm

Evo upravo sam našla jednu zanimljivu stranicu o velikim kunićima :D Nažalost, ne može se staviti link, pa ako nekoga zanima može napisati "Pets at home"
Melina
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anby » uto srp 12, 2011 21:32 pm

evo ja imam jednog BIG zekana :D Zenkica je, zove se Angelina ili ti ga Anđa, bijela sa smedjim sarama po ledjima, nije cistokrvna orijašica ali su mi rekli ovdasnji veterinari da u njoj ima i orijasa, i zeca, i sarca i svega necega...onako prava domaca zekanica... Mogu ti reci da je strasno inteligentna, pustena je 24 sata na dan, a bome i nema tolikog kaveza u kojem bi se ona komotno osjecala ;D jako uredna, naucena na wc...teska je oko 6-7 kg...jako je umiljata, prava je dama :) Bila nam je jedina zekanica do prije pola godine kad smo joj doveli kastriranog decka jer sam primjetila da je postala tuzna...on je bijeli hermelin sa plavim ocima, zove se Toby i tri puta je manji od nje ali on je taj koji je dominantan :D On je pravi macho tip, nevoli se toliko maziti ali voli da ga se mazi sto Anđa to neumorno radi, sve mu ona dopusta, cak mu dopusta i jesti iz njezine zdjelice a to je za Anđu strasno veliko! :D Ona sta zacrta to i dobije, jako je lukava :)
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Melina » sri srp 13, 2011 12:48 pm

Ajme, baš lijepo zvuči tvoja priča! ;D Drago mi je da se slaže s drugim kunićem i da je puštena, s obzirom da je pristojna :rolleyes: Teta mi isto ima mješanku orijaša, dosta je velika, ali ne izgleda nezgrapno i mislim da bi se i takvi kunići mogli prilagoditi životu u kući
Melina
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anby » sri srp 13, 2011 13:32 pm

Našli smo je u grmlju pokraj ceste kao jako malu, tada nismo znali ništa o kunićima, al da sam znala da ce izrasti u manje tele mozda je nebi ni zadrzali :P ;D Ma ona se odgojila s nama, naše dijete :)

Imaš i slikice u njenoj temi "Moja Angelina" kad je bila mala i kako je rasla i drugu "Anđa i Toby", otkad je dobila decka...ali je karakterno jaka, zna sta hoce i sta nece, nevoli se nositi i nema sanse da je netko digne u naručje s poda, jedan je kvaziveterinar pokusao i zavrsio sa izguljenim rukama do lakta do krvi...nema zezanja sa Anđom :D
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Melina » sri srp 13, 2011 13:46 pm

hahaha, pa vjerojatno onda stvarno nema zezanja xD kolko je stara sad?
Melina
Kunić
Kunić

PostPostao/la Melina » sri srp 13, 2011 13:55 pm

pogledala sam slikice i...awwwiii! :D Baš je lijepa! I mališa isto...dokaz da se može držati i veliki kunić u kući i to još sa malim
Melina
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anby » sri srp 13, 2011 14:55 pm

2 godine su stari i ona i on... :) Dok on nije stigao, ona je obavezno svaki dan s nama doruckovala, rucala i veceravala za stolom, cim pocnem postavljat stol on skoci na stolicu i stavi sape na stol i ceka :D Ima i tih slika... al otkad je dobila decka cura se totalno zaljubila, on okom ona skokom, nas neferma sekunde... :D Nitko je nije dresirao, jednostavno komuniciramo s njom kao sa covjekom...ona sve razumije, e sad neznam jel tako i sa manjim pasminama ili je samo ona iznimka od vecih pasmina...
Anby
Super Zek
Super Zek

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan