Zekanu potrebna ženka za parenje

Kupujete, poklanjate, mijenjate..ili želite nekoj drugoj životinji pronaći pravi dom?

Moderator/ica: Lady Stardust

Zekanu potrebna ženka za parenje

PostPostao/la cici123 » pet kol 05, 2011 21:50 pm

Potrebna zenka patuljastog kunica za parenje. Kunic ima 11 meseci. Moguc je svaki dogovor. Kunic je u Beogradu.

Pozdrav :zeko2:
cici123
Kunić
Kunić

Re: Zekanu potrebna ženka za parenje

PostPostao/la zeko Simba » pet kol 05, 2011 22:08 pm

Ajme meni, ne mogu pregristi jezik. Reci ti nama radi čega bi ti pario svog kunića?
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la sanjita » pet kol 05, 2011 22:20 pm

Ja isto poblesavim na ovakve oglase :) ....nemoj trosit vrijeme,ovdje se kunici ne prosljedjuju radi parenja,iskljucivo su kucni ljubimci i sumnjam da ces na ovom forumu naci sto trazis.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » pet kol 05, 2011 22:48 pm

MA uopće razmišljati o parenju. Kao kuniću će biti lakše jer je zadovoljio svoj nagon. Moš misliti. Tek će onda poblesaviti kada mu hormoni turbo prorade. A kuda s malenima? Ima kunića na udomljavanju brdo, bilo u HR bilo iz Srbije. Kuda sa tim bebama? Ili neka onaj koji ima ženku misli o tome?
cici daj malo prouči kako se treba brinuti o kunićima kao kućnim ljubimcima, pa onda razmisli što bi bilo najbolje za tvog dečka
Ako trebaš neki savjet rado ćemo ti pomoći
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la cici123 » sub kol 06, 2011 10:25 am

Pa sta onda da radim sa kunicem...? ocigledno mu je nagon proradio...zar ne pise da treba da se makar jenom pari zivotinja pre sterilizacije?
Svaki savet bi mi dobro dosao :)

Hvala!
cici123
Kunić
Kunić

PostPostao/la ars » sub kol 06, 2011 10:43 am

Pa kastriraj ga što prije! Od jednog parenja nitko nema ništa, ni ženka koja dobije mlade, ni ljudi koji ih onda moraju udomljavati u upitno koliko dobre uvjete, a ni tvoj zec kojem će nagon biti samo još jači!

Kastracija. Nađi veterinara koji je pouzdan na svom području (podforum zdravstvene rasprave - veterinari - preporuke) i naruči ga za kastraciju. Vjeruj mi bit će sretniji tako.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » sub kol 06, 2011 11:28 am

Pretpostavljam vec odgovor na kastraciju :omg: :nowink:

Najbolje sto ti se moze savjetovat jest da procitas vec napisane tekstove o doticnoj temi i tvojim nedoumicama ;)

viewtopic.php?f=17&t=619

viewtopic.php?f=17&t=5826

Nadam se da ces procitat i shvatit neke stvari. Zar je tebi samo bitno da on zadovolji svoj nagon? a sta sa novim bebama? doista ti nije bitno gdje i kako ce zavrsit? to ne shvacam. ako volis svog zeca i zivotinje,kako ti moze biti svejedno? procitaj linkove,sve ti lijepo pise sto i kako i zasto. jednim parenjem ne postizes nista,a stalnim parenjem ces stvorit novu vojsku malih beba koje ce pozavrsavati po tudjim loncima,pet shopovima zatvoreni u kavezima ili pitaj boga gdje. treba malo bit odgovoran,ne samo slijepo slijediti nagone.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ars » sub kol 06, 2011 13:00 pm

Ovo je jedna od onih tema koja se non stop povlači po forumu, pa se nadam samo da te (cici123) neće prepasti ova gomila postova. Ne napadamo nikog, želimo pomoći :) Ali probaj shvatiti zašto je kastracija dobra i zapravo jedina ispravna u tvom slučaju.

Kunić koji živi u prirodi je na samom dnu hranidbenog lanca. Od oružja za samoobranu imaju samo brzinu, a i ona je za neke životinje lako savladiva. U stresnim situacijama bacaju dlaku da bi predatorima eventualno lakše izmakli iz pandža. Zubići i kandže nemaju šanse protiv većih životinja mesojeda koji ih love. Životni vijek mu je do 3 godine (ako!). I sad, priroda se pobrinula da im vrsta opstane tako što imaju izrazito jak spolni nagon i vrlo često se pare, producirajući tako neprestano nove bebe, koje samo nadoknađuju one koji svakodnevno ginu u raljama drugih životinja u prirodi. Zato ženka nosi toliko mladih i sposobna je za tako mnogo okota, unatoč činjenici da nju samo to užasno iscpljuje i da time zapravo žrtvuje svoje zdravlje.

Pošto smo im mi ionako promijenili prirodne uvjete samom činjenicom da sad imaju šansu doživjeti i 10 godina, bez prirodnih neprijatelja i pod našom zaštitom, na kaučima i tepihisima umjesto na travi, sa gotovom hranom umjesto prirodne, dužni smo im priuštiti potpunu prilagodbu na takav život na način da im priuštimo što priodnije uvjete uz što manje opasnosti po njih. Zato je kastracija jedino odgovorno rješenje, osim ako ste uzgajivač koji pazi na genetiku, ima sve potrebne uvjete i može omogućiti siguran i zdrav okot i smještaj malenima. Nema izlike za parenje kunića samo zato da bi se zadovoljio nagon, jer zbog prirodnog mehanizma koji sam gore opisala on zapravo NIKAD nije zadovoljen, već nakon kratkog vremena repić je opet u zraku! A onda se javi pitanje kud s malenima, nose li kakve genetske mane, hoće li ih novi vlasnik zbog toga izbaciti, hoće li opet završiti na udomljavanju, itd. Unesrećite gomilu malih života a i ljudi da bi postigli ništa.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Flekicaaa » sub kol 06, 2011 15:22 pm

ajme dižu mi živce ovakve teme!!pariti ih samo zbog njegova nagona i na kraju objaviti oglas da neznaš gdje ćeš sa zekama !! jedini način da se UBLAŽI njegov nagon je da ga kastriraš.sumnjam da nagon može nestati.
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la littlebunny » sub kol 06, 2011 16:47 pm

flekica ne trebas ga odmah napadati.ako nije znao,dobro je sto je uopce upitao.najbolje ga je odmah sterilizirati.pariti ga se moze,ali i nemora.
Roxie
littlebunny
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Anby » sub kol 06, 2011 18:32 pm

Neznam jeste li primjetili, ali u zadnje vrijeme toliko nebuloznih pitanja na forumu, sve mi to smrdi na namjernu provokaciju pa i ovo
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Flekicaaa » sub kol 06, 2011 19:39 pm

mmmmmm je napisao/la:Neznam jeste li primjetili, ali u zadnje vrijeme toliko nebuloznih pitanja na forumu, sve mi to smrdi na namjernu provokaciju pa i ovo

slazem se u potpunosti,osim ako ne mislis na me jer sam nova,ja stvarno mislim da mi dosta ljudi na forumu ne vjeruje..a ja mogu dokazati da nisam laznjak
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la cici123 » sub kol 06, 2011 22:05 pm

hvala vam na odgovorima, sugestije i saveti usvojeni :) vodim onda zekana na kastriranje, ipak jeste to najbolje resnje i za njega i za sve...

Pozz
cici123
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » ned kol 07, 2011 11:06 am

Ali nemoj bilo kom veterinaru, moraš se raspitati dobro koji je pouzdan za takve stvari. Pošalji pm forumašici Klio i pitaj je da ti preporuči veterinara za kastraciju.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

Natrag na Oglasi i sve ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan