Pozdrav ekipa! Princezica Una i ja smo nove prijateljice,Una je uselila 14.05.'14 i ima 3 ili 4 mj. Jako je umiljata i obozava se maziti. Njena kucica je cijelo vrijeme otvorena tako da ona vec rado boravi svuda po dnevnom (stavila sam jastucice i male tepihe na koje posebno obozava prilec),jos uvijek nije stekla hrabrost da istrazi ostatak stana ali sve smo blize prelasku praga. Trudim se ne gnjaviti ju previse i izgleda da se isplati jer Una sama skoci na kauc i gura se u mene da ju mazim i onda mi tako mozemo satima. Kada dodem doma sa posla legnem do kaveza i stavim glavu kod otvorenih vrata i ona me dode ponjuskat i po pusu Una je za sada sama ali vec sljedeci mjesec joj planiram ici po prijatelja ili prijateljicu..jos uvijek nisam dokucila sto je bolje pa ako imate savjet oko izbora slobodno mi kazite. Zanima me i dali moraju biti iste vrste ili to nije vazno. Htjele smo vam pokazati kako nam ide upoznavanje i kako smo uredile kucu koja je na slikama uvijek uredna ali princezica ju vrlo brzo uneredi jer razbaca sijeno na sve strane. S obzirom da je ovo moje prvo iskustvo sa zekanom nadam se da cu ovdje steci nova poznanstva i prijateljstva sa vama koji vec neko vrijeme imate ova slatka bica za ljubimce. Slijedi nekoliko slika Une i na jednoj sam i ja ali to je manje bitno zeljela sam vam pokazati kako je mala Una brzo postala jaaako mazna i umiljata prema meni i jako voli lezati po meni..dobro ne samo prema meni i mom decku se da maziti ali ja volim mislit da sam ja posebna hahah Imam jos jedno pitanje kao totalni zeko noob a vezano je uz prehranu,Una ima oko 3-4 mj i osim sjena i onih peleta ja joj dam (ne svaki dan) do dvije maline ili jagode,malo banane ili krisku jabuke,je to u redu ili da joj nedam nista do 6mj? Unaprijed hvala na odgovorima i na posvecenoj paznji
Evo obavezno si pročitaj prehranu viewtopic.php?f=6&t=246 ..male bebe do 6 mjeseci ne bi trebale jesti svjeze voce i povrce, vec samo sijeno (neograničeno) i kvalitetnu hranu za kunice..i naravno vodu viewtopic.php?f=6&t=10
JAGODE NI U LUDILU DAVATI AKO NISU PROVJERENO DOMAĆE I NEŠPRICANE - MOGUĆNOST TROVANJA! ..vec je bilo dosta slucajeva uginuca kunica zbog trovanja jagodama..
Sto se tice drustva najbolje je uzeti drustvo suprotnog spola jer je vjerojatnost da ce se dva kunica istog spola slagati puno manja i svakako nije za pocetnika..naravno kunici u svim kombinacijama trebaju biti kastrirani! Bilo bi mi drago da razmislis o opciji udomljavanja..ima uvijek kunica koji traze dom, a vecina je vec i kastrirana sto je najbolje za tvoju malicku buduci da ona ne moze na sterilizaciju prije navrsenih barem 6 mjeseci..kunica za udomljavanje ima i na facebook stranici Udruga Zecovi viewforum.php?f=9
Nazalost te stvari o prehrani ti i ne kazu bas kada uzmes kunica,jos su mi savjetovali da ju hranim salatom.ali srecom kratko je samnom pa je dobila samo feticu jagode i te dvije maline a jabuku nije bas dozivjela.ostalo jede samo sijeno i pelete.hvala na uputama!
Svakako makni ova vratasca od gajbice da malenoj ne zapne nogica u njima..mozes ih malo popustiti kljestima tako da ih, kada zatvaras gajbicu, mozes nataknuti nazad..ili ih prekrij nekim rucnikom..takoder stavi nesto na vrh gajbice (rucnik, dekicu..) jer oni vole skakati na gajbu (vecina to pocne raditi kad tad) pa da ne ozljedi nozice, a oni vole i malo mracniji svoj prostor jer se osjecaju sigurnije..kada stavis nesto na gajbu onda ona moze postati kao super mjesto za izlezavanje