Grancice

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

PostPostao/la zekica_poopy » uto stu 27, 2007 10:11 am

nece moje guze ljesnjak... :nowink: a toga bome im uvijek mogu donjet (valjda zato, da mi ne bude lako) a ima sused jabuka gore kod staraca, fala bogu pa ih nikad nema na viksi kad ja dodjem ;D
zekica_poopy
Moderator
Moderator

malo pitanjce...

PostPostao/la suncokret » uto stu 27, 2007 15:13 pm

citala sam tu na forumu sto ste napisali da se zekanu mogu davati samo grancice ljesnjaka i jabuke. a posto nemam ni jednoga ni drugoga gdje za nabaviti, zanima me da li im se smiju davati grancice narance, kivija, vinove loze?
naime, to je sve sto imam na selu :)

ili jel se te grancice mogu kupiti negdje jer moj zeko nema na sto trositi zube. e da, posto je malen, oko 2 mjeseca, dali te grane moraju biti suhe?
suncokret
Kunić
Kunić

PostPostao/la Charlie » uto stu 27, 2007 15:17 pm

Pokušaj pronaći na starnim starnicama, ali mislim da ništa od toga nije prihvatljivo :sad:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » uto stu 27, 2007 15:22 pm

evo sto smiju:

GRANČICE (S MLADIM LIŠĆEM)
• grab
• jabuka
• jasen
• javor
• joha
• kleka
• lipa
• lješnjak
• smreka
• vrba

i da posto je tako mali onda bez lisca i da bilo bi dobro da su djelomicno osusene(?) - to treba provjeriti koje
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Puffy » ned pro 23, 2007 11:55 am

Ja sam očerupala drvo jabuke prije nekih mj dana ;D ;D ... Uglavnom, primjetila sam da Puffy pojede grancice koje su jako, ali jako tanke, npr.ko one salatičine koje ona zaveže sa mašnicom, tak negdje je promjer, ali vece, tj.deblje nece jesti, vec samo oguli koru i ostavi, tak da svrhu trošenja zubi sa grancicama, praktički ni nema, jer onda moram baciti oguljene grane, jer ih on neće :lud: Jel ima još takvih zečeka na forumu koji isto tak samo glođu koru :hm: ;D ;D ;D I još jedno pitanje, to su osušene grancice, ali Shy ih još ne smije jesti, jer nema još ni 2mj? :hm: Samo njemu, ali suhe, a njoj nista, a njemu iza 6mj mogu svježe grane davati? Jesam dobro to skužila? :wub:
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekica_poopy » ned pro 23, 2007 12:19 pm

svi oni pojedu manje a vece glodju ;D ;D ja imam groblje oglodanih grancica po stanu, moram ponovo u nabavku :rolleyes: tako da to su "potrosene" njih ti zanima u biti kora :wink:

sa shy malo pricekaj ipak je ona jos jako mala mala beba i ionako nema sta trositi previse s tim grancicama :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Puffy » ned pro 23, 2007 12:24 pm

Da, ali kad dam grancicu Puffiju ona navali ko luda :lud: , bas sam ju malo ostavila da vidim kaj bu radila, jedu jedu oni zajedno, tanku granu i odjedanput ona njemu mazne granu iz usta i ode, sakrila se i jede ju, dok joj nisam uzela, sad imamo sistem dok ona jede u gajbi svoje dnevne obroke-stalno je gladna-prasica mala(al se ne deblja) :D Dok ona jede, njemu dam grancicu izvan gajbe, da mi ne zica i ne skace njoj na gajbu, pa svi imaju zanimaciju i svi nes dobiju ;D ;D
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekica_poopy » ned pro 23, 2007 12:53 pm

nek se mala mini poopica malo razvije pa bude sve zderkila :luv:
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Janica » pet vel 22, 2008 16:06 pm

ja imam na vikendici drvo jabuke pa me zanima dal se to moze samo tak ubrati i dati im da papaju? Mislim da nikad nije bilo spricano a i u dvoristu je pa vjerojatno nije jako zagadjeno..
Jel se moze radije to malo oprati pa kad se osusi onda dati?
I jel se moze to u bilo koje doba godine? Ono kad su grancice suhe, kad ima plodova i lisca, kad nema...
Janica
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lady Stardust » pet vel 22, 2008 16:18 pm

mozes, ja kad naberem s vikendice ne perem grane

dobre su svakakve, ako ima puno lisca ond maknuti da ne pretjera, super je mlado lisce ili pupovi. Obicno ih moji nece bas jesti kad se jako osuse :)
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Dorina07 » pon ožu 10, 2008 13:14 pm

Please, ima li netko s foruma višak grančica da bi udijelio ili prodao? :zeko3:
Dorina07
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lady Stardust » pon ožu 10, 2008 13:49 pm

Mozes se javiti Lilo :)
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la sponza » sub ožu 22, 2008 1:12 am

ja imam veliki vrt s jabukom koju smo nedavno obrezivali tako da mi je puna kuca grana dugackih po metar i pol.. moje tolko toga brste da se bojim sto ce bit kad grana vise ne bude bilo... :D
sponza
Zečić
Zečić

PostPostao/la bibanum » pet tra 04, 2008 20:10 pm

Meni je jako teško doći do svježih grančica.Imam samo maslinove ali su one tretirane,ruzmarin i lovor(mi ga zovemo javor pa me zanima dali je to isto).Ako troši zube na grančicama dali je potrebno njihovo skraćivanje?Mogu li grančice dati dvomjesečnom zeki?
bibanum
Zečić
Zečić

PostPostao/la suncokret » sri tra 09, 2008 18:30 pm

jel smiju zekani papati grancice od bajama?
naime, to je jedino sto sam uspila nabavit uz jabuku koju mi nije htio niti primirisati.
suncokret
Kunić
Kunić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan