ZEC I MACKA

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

ZEC I MACKA

PostPostao/la bili » uto stu 20, 2007 13:58 pm

evo ne znam gdje bi stavio ovu temu pa sam ju stavio ovdje. ako joj ovdje nije mjesto neka ju moderatori prebace.
ovako, danas smo ispred zgrade na otiracu za nige nasli macu. bilo joj je hladno jer je curi odmah skocila u krilo, sva se tresla. pretpostavljam da ju je netko iz zgrade bacio van ali buduci da je zgrada od 22kata po 10stanova nije moguce znati sve susjede. doveli smo ju u stam i sve je bilo ok ali sam primjetio da je Vleho bio malo prestasen. gledao je iz gajbe sta se dogadja. malo bi se sagnuo pa malo dignuo pa s jednog kraja gajbe na drugi. sve dok ga maca nije uocila i krenula polako prema njemu. odjednom je Vleho, sto jos nisam vidio, skocio u zrak, dignuo poklopac i otrcao iz sobe u kuhinju i blagavaonu te se tamo scucurio. sad tamo hoda i igra se jer smo zatvorili vrata tako da su odvojeni. maca se napapala i spava.

sta da radimo???!!!! kako da ih upoznamo jer bi cura da maca ostane?

help
Zeko je Vleho,
a Milka je kravica!
bili
Zečić
Zečić

PostPostao/la tikolina » uto stu 20, 2007 16:51 pm

eh ne znam oce ti ovo moje pomoć,al kod mene je obrnuta situacija bila maca je domaća već par godina i dovela sam svoju zekicu...maca je vani a ira je unutra,i jedan dan ja izvela iru van kad evo mace dolazi do nje i samo su se njuskale,ira je bila znatieljna i skroz oko mace je isla,a macu ira nije interesirala,maca je sam lezala,al nije bilo nikakog straha niti icega...ja sam iru donjela van i stavlia je pred macu i nije se bojala...probaj ih malo staviti jedno pored drugog
tikolina
Zečić
Zečić

PostPostao/la Kiara » uto stu 20, 2007 17:36 pm

kod mene je obrnuto mačak star 7 god, se boji mojih kunićža, oni njemu prilaze nježno i njuše,a mačak ih gleda ko u strahu.Oni su se svakim danom sve više i više približavali i tako se mačak prestao bojati,ja sam mu pokazala da to nije opasno :D te su kunići se sprijateljili sa još nekim
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la nani » uto stu 20, 2007 19:22 pm

Mi smo nasem donjeli dva macica koja smo nasli na cesti dok su jos bili slijepi.Othranili smo ih na dudu i sad su ostali kod nas,imaju 3mj.I super se slazu sa kunicem.Ponekad se zalete na njega i skacu po njemu ali sve jako njezno i bez noktiju,a on samo sjedi na miru i malo ih polize ili se ponasa kao da ih uopce ne primjecuje.Trci paralelno s njima,krade im hranu,spava s njima na krevetu.Mozda je takav po naravi jer imamo i psa(prije dva) i odrastao je sa njima pa se uglavnom ne boji nijedne zivotinje,ali ja mislim da ce se i tvoj naviknuti.Posebno ako je i macka mala i jer ces joj onda lako pokazat da prema zecu mora bit njezna.Samo ih postupno upoznaj,po mogucnosti mu daj neke poslastice dok je maca pored njega da to druzenje poveze sa necim lijepim.I pazi da macka nema neke zarazne bolesti koje bi i on mogao dobit,trebas ju ocistit od buha,glista i sugaraca ako ih ima.
nani
Zečić
Zečić

da

PostPostao/la bili » sri stu 21, 2007 14:11 pm

sad smo bili kod vet. i kaze da ima buhe a i u uhu uma isto neke nametnike pa je dobila neku ampulu na vrat koja je jao protiv tih parazita. nije siguran dal ima u crijevima kakve nametnika pa je za svaki slucaj dao neku tabletu. za mjesec dana bi opet trebali stavit ampulu. za sada se ne druze maca i zac ali me strah da ne bi dobio sta. ne znam sta cu!
Zeko je Vleho,
a Milka je kravica!
bili
Zečić
Zečić

PostPostao/la moxa » sri stu 21, 2007 14:16 pm

Nakon ciscenja i mace i prostora u kojem boravi od buha, sugarca i glista trebalo bi bit ok ako cete to redovito radit! Ako ju odlucite zadrzat...
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la salatica » sri stu 21, 2007 17:08 pm

bili, ja već 4 mjeseca ne znam što ću ;D
moja banda se navikla na macana - kroz rešetku
njuše se i uglavnom je macan taj koji se prvi okreće i odlazi ili se baca na bok u nadi da će se oni igrati s njim
još nisu bili na hrpi (u niti jednoj kombinaciji, ni 1:1, niti kaj više) i sve mi je jasnije da bi bilo vrijeme vidjeti što će se dogoditi
iako se panično bojim nakon susreta Lune s Ninom, svjesna sam da previše paničarim i da bi ih u stvari trebala pustiti da se naviknu na suživot

ps naš Jazz nije nikada (niti ikada bude) dobio hranu od kunića, kao niti igračku od zečjeg krzna
salatica

PostPostao/la Charlie » sri stu 21, 2007 17:12 pm

Jesi probala da nekog zekana držiš u krilu, a Jazz samo da njuška?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la salatica » sri stu 21, 2007 17:39 pm

ništa još nisam pokušala :sad:

danas sam imala Piksija na rukama (sram me priznati da smo mu zaboravili na rođendan, pa smo se baš iznenadili kad su krenule čestitke :D ) i pokušala mu se iskupiti, a Jazz kad je vidio da ga držim je samo kratko pogledao, ocjenio situaciju, okrenuo se i otišao :huh:
salatica

da

PostPostao/la bili » sri stu 21, 2007 18:08 pm

takva je situacija i kod mene. ne znam dovoljno ovu macu tako da joj jos ne vjerujem u potpunosti. sad je bas prevrnula gajbicu s misicima. imamo dva vrtimisa. strasno! sve je sa stola palo dolje. sva sreca pa su misevi neozljedjeni ali vise tamo nece ici. mislim da ce maca via Varazdin tako da nece ni biti upoznavanja. a do vikenda neka zeko izdrzi s njom preko resetkica se njuskat. a sta cete?!
Zeko je Vleho,
a Milka je kravica!
bili
Zečić
Zečić

PostPostao/la salatica » sri stu 21, 2007 18:13 pm

mi smo valjda imali sreće jer Jazz kad smo ga našli više nije beba, imao je oko, preko 4 mjeseca
i izuzetno je pametan, a budući da je u dnevnoj sobi sa zekanima samo dok je netko od nas prisutan (što je ipak bar 15-tak sati dnevno) - ne pada mu na pamet skakanje po stolovima ili gajbama
nije da nije pokušao :D ali na povik NE! reagira trenutno i ne ponavlja grešku više od 2-3 x ;D
salatica

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan