Ludilo iz vedra neba-opet

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

PostPostao/la ninocka » uto sij 01, 2008 19:55 pm

nema potrebe radvajati ih dok god je situacija ovakva.
ona bi se sad mazila prasica, nakon što ga je nalupala :nowink:
totalno poznato :)

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la anabi5 » sri sij 02, 2008 10:57 am

Ne kužim, zakaj ih ne razdvajati? Ja sam svoje razdvojila zbog problema sa hranom i stolicom. Svaki je u svojoj gajbi koje su jedna do druge da se mogu ljubiti preko žice ;D .
Kad smo doma, vani su oba i mala odmah dođe k njemu u kavez ili ju on vani čeka da ju malo "naskakne" ;D
Njihova razdvojenost nema negativnih posljedica, dapače, stolica se jednom i drugom normalizirala jer jedu svoju hranu i vole se.
Dobro, gricne on nju tu i tamo za guzu, ali sve ok. ;D
Ana slika
anabi5
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zeko Simba » sri sij 02, 2008 15:20 pm

Ma ti si ih razdvojila radi sasvim desete stvari i to je ok. Misli se na razdvajanje poslije krvave bitke
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la anabi5 » sri sij 02, 2008 15:54 pm

:karmaa: zaslužila sam!
Ana slika
anabi5
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Milcec@Palcica » sri sij 02, 2008 16:48 pm

Mi smo imali totalno identičnu situaciju!Milčec i Palčica su došli kod nas sa 2,5mj.Problemi su počeli u 3mj.Ljubav pregolema :srce: ali počele su tuče.To nas je šokiralo!!!Ja sam ih razdvajala,zatim bi se oni opet voljeli do sljedeće tuče.Užas,sve je započinjala Palčica,a kad je Milčec uspostavio dominaciju i ona se malo smirila hormoni su lupili njega.Sad je on započinjao isto,a ona trpila.Odlučili smo ih razdvojit i smatram da je to nužno da nebi ozljedili jedno drugog,nas,ili čak premladi napravili bebe,što je za zečicu jako opasno.Razdvajanje je prošlo uz suze,stvarno su patili jedan za drugim.Sad su u istoj sobi,nevide se,ali se osjete mirisom pa su sretni da se bar mirišu dok neobavimo tu nužnu kastraciju i sterilizaciju.Razdvojivši ih,mirni smo i mi i oni,a tako itako ih moraš uskoro razdvojit pa bolje prije nego kasnije.Hormoni im se neće stišati jer upravo su ušli u pubertet,ili netko od njih,a sama znaš da pubertet nosi hrpu hormona koji luduju kao i spolnu zrelost.
Puse svim zekama !!!slika
Milcec@Palcica
Zečić
Zečić

PostPostao/la ninocka » sri sij 02, 2008 18:51 pm

ja baš nemam iskustva s hormonima i kunićima jer su se moji upoznavali kastrirani.
imala sam u početku gadnih problema i stvarno nisam znala kak će to završiti. žao mi je što su nestale teme sa starog foruma . to je bila prava santa barbara. prošli su tjedni prije nego je mucka dala muceku da sjedne blizu nje, mjeseci prije nego mu je dala pusu ( a i to je bila greška...ljubila ga je jer je mislila da liže mene ;D ja sam joj izmaknula ruku ;D ) bila je takva bitch, da se to rijetko moglo vidjeti.
moje metode zbližavanje bile su vrlo nekonvencionalne, rijetke i u najmanju ruku čudne. ;D

ako postoji mogućnost da će zekani napraviti bebe i ako će ionako kroz kratko vrijeme morati biti razdvojeni, onda je bolje razdvojiti ih ranije. ziher je ziher.

ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la iva985 » sri sij 02, 2008 19:03 pm

stari su skoro 3 mjeseca, ali malome se jos ne vidi ni koza od jajceka, tak da jos nema potrebe za razdvajanjem... bar mislim....

nocas su se par puta dohvatili, ali evo cijeli dan je mir, malo su se ljubili, spavali zajedno....

skuzila sam na sto je danas curka reagirala: ona njega pocne njuskat oko guze, malo gurne glavicu ispod njega, on se prepadne i pocne trcat i onda ona trci za njim.... ona mozda misli da se on hoce igrati, a zapravo se on i dalje nje boji zbog onog prije pa reagira na svaki njen pokret....

uglavnom, ovako je sada (ne vidi se bas najbolje):
slika
iva985
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ninocka » sri sij 02, 2008 19:32 pm

iva, točno tak je bilo i kod muceka. ona je skužila da se on boji i onda je koristila situaciju.
on se mora naušiti postaviti. ipak, pazi stalno na jajčeka jer blizu je dan...

ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la iva985 » sri sij 02, 2008 21:30 pm

pazim pazim, al oboje su stvarno jos minijaturni.... i ne naskakuju se....
ma vjerujem ja da ce sve biti uredu.... :)
iva985
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la iva985 » sub sij 05, 2008 11:25 am

jutros nas je probudilo jako skvicanje, otrcali smo u sobu i imali sta vidjeti:
maleni lezi, a nogica mu je zapela za unutarnju sjenalicu koja na pola visi, a prasica sjedi pored njega,ima pogled: nisam ja-a cuperak njegove dlake joj visi iz usta.... :kmeee:

jedva sam ga otkacila od sjenalice, posto se ritao, mislila sam da je slomio nogicu, ali na svu srecu nije....

neznam sta se dogodilo, ali pretpostavljam da su se opet poceli naganjat po gajbi, ona ga je gricnula, dok je bjezao zapleo se u sjenalicu, poceo skvicat kad je skuzio da nemre van i to je to.... :sad:

dala sam im jesti, pojeli su i sada leze jedno pored drugoga kao da nista nije ni bilo... :lud:

sjenalicu cu maknut iz gajbe da se ovako nesto nebi ponovilo u goroj varijanti.... :sad:
iva985
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Milcec@Palcica » sub sij 05, 2008 15:44 pm

Trebaš ih razdvojiti!!!!Ja sam svoje razdvojila također dok Milčecu nisu bili spušteni testisi,a Palčica je bila još mlađa pa do trudnoće isto sigurno nije moglo doći.Mi smo ih razdvojili,privremeno,za njihovo dobro dok ne obavimo kastraciju i sterilizaciju pa ćemo osim trudnoće riješiti i te napade hormona koji su ih tjerali da idu u sukob.I dan danas se obožavaju,kad ih pod kontrolom pustimo jedno drugom,malo si daju puseke,trče,leže,a zatim ubrzo izbija tuča pa znam da smo dobro napravili.Ionako ih moraš uskoro odvojiti zbog trudnoće pa učini to malo ranije da tu netko nenastrada.Dug je zajednički život pred njima i mjesec,dva razdvojenosti nije prestrašno.Znam da ti djeluju maleni,slatki,ali lupaju ih hormoni pa se promjene u prave male"životinje".Za njihovo dobro to je jedino što trebaš učiniti,a ako ih odlučiš ostaviti skupa gornja i prethodne varijante će se sigurno ponoviti.Nažalost nije stvar u sjenalici :rolleyes:
Puse svim zekama !!!slika
Milcec@Palcica
Zečić
Zečić

PostPostao/la ninocka » sub sij 05, 2008 16:36 pm

imaš li dvije gajbe tako da su preko noći svaki u svojoj?
možda bi stvarno trebalo razmisliti o tome da ne budu zajedno bez nadzora, ako ga je mala uzela na pik :nowink:

ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la iva985 » sub sij 05, 2008 16:54 pm

imam dvije gajbe... izgleda da cu onda morati tako... :sad:
iva985
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ninocka » sub sij 05, 2008 17:01 pm

ovi momenti s nogicom u sjenalici su nešto na što ne računaš, a jako su opasni.
koliko još do kastracije?

ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la iva985 » sub sij 05, 2008 17:47 pm

sad imaju 2 i pol mjeseca, tak da.... jos dugo....
iva985
Zekonja
Zekonja

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan