Zeco hrana u Bg-u

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Zeco hrana u Bg-u

PostPostao/la Euena » sri ruj 23, 2009 17:54 pm

Potreban mi je savet!
Moj zec obozava radic, ali jedino gde sam ga ja nasla je u Tempu kod Kvantasa, sto mi je malo daleko da idem samo zbog radica (a da ne pominjem da mi u Tempu naravno sve treba i... znate vec kako to ide :hm: )
Da li ste uspeli radic da nadjete jos negde u Bg-u??
Takodje, gde najcesce kupujete hranu za zeke? Jel u nekim lokalnim ducanima?? i sta im najcesce kupujete i dajete??
Euena
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Klio » sri ruj 23, 2009 21:12 pm

Uh i ja imam isti problem...odem na pijac i ostanem zbunjena. Kupujem mrkvu, persun, celer, ali to nije dobro da jede cesto pa redje kupujem.

Ostalo, nadjem lisce od persuna (imas ga sada), nekada blitvu ali ona mi uvene vec sutradan dakle samo za jedan obrok, ne volim da im dajem zelje jer mi se cini da je jako prskano, a i tesko ga osusim kada ga operem.
Kupujem i brokoli, oni to jako vole, a ona jedna moze da mi traje celu nedelju mesano sa nekim drugim povrcem. Cveklu isto dajem ponekad.

Sto se tice radica, imas ga u Veru. Meni je daleko pa isto tako retko ga nadjem. Ali kada ga kupim,imam Taperver posude, pa ga stavim u njih i onda isto imam nekoliko dana.
Isto u Veru imas Rukolu, ona je jako zdrava, skupa ali je dajes tako sa nekim povrecem zajedno. Ona je zdrava i za ljude i za zeke.
Sada ima i krastavaca. Oljustis i ja skinem u sredini one semenke, sto je vodenasto, nekako se bojim proliva, ne mora da znaci da steti ali ja skinem malo. Krcko ga voli jako.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Raul » sri ruj 23, 2009 21:17 pm

Za cuvanje povrca svima preporucam jedan mali aparat koji zalijepi (tj. zavari) plasticen vrecice i automatski ih vakumira.
Kosta nekih 150 kuna (1euro=7.3kune) i stvarno vrijedi.
Mi Lei operemo povrce obicno za 3 dana i stavi se u vrecicu koju to lijepo vakumira i odmah zalijepi. Povrce je nakon 3 dana kao novo. A neoprano vjerojatno i puno duze
:ni:
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » sri ruj 23, 2009 21:22 pm

Interesantno Raul. I jako jeftino. Mada su i Taperver posude super, ali skupe. U tom materijalu se cuvaju organi za transplataciju. Posle dve nedelje kada izvadim povrce iz njega, kao da sam ga tog dana oprala i stavila.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Raul » sri ruj 23, 2009 21:23 pm

Znam, imamo par takvih. Ali ovo ne samo da drzi da ne ulazi novi zrak nego jos i vakumira pa nema uopce zraka. Ako netko nade to jeftino i zeli probat garant nece pozalit
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » sri ruj 23, 2009 21:25 pm

Raul je napisao/la:Znam, imamo par takvih. Ali ovo ne samo da drzi da ne ulazi novi zrak nego jos i vakumira pa nema uopce zraka. Ako netko nade to jeftino i zeli probat garant nece pozalit

Super je sto je jeftino, mada ti ja nesto en volim plasticne vrece :D :D Uhvatio me ovaj ekotrend ;D
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Kunić Leopold » sri ruj 23, 2009 21:39 pm

Raul je napisao/la:Za cuvanje povrca svima preporucam jedan mali aparat koji zalijepi (tj. zavari) plasticen vrecice i automatski ih vakumira.
Kosta nekih 150 kuna (1euro=7.3kune) i stvarno vrijedi.
Mi Lei operemo povrce obicno za 3 dana i stavi se u vrecicu koju to lijepo vakumira i odmah zalijepi. Povrce je nakon 3 dana kao novo. A neoprano vjerojatno i puno duze

To imam "ja" /mama :P/ doma, od Zeptera, VacSy.
Kunić Leopold
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Megy » sri ruj 23, 2009 21:43 pm

neznam zivite li blizu neke sume ili imate li nezagadeno dvoriste ali za zeke vam je super ( barem po mom misljenju) livadno bilje....sada dok ima maslacka trputca i stolisnika ja zeki to svakodnevno dajem, 2-3 puta tjedno ubacim malo lisca od mrkve, persina ili kelja ovisno kaj uzmem od bake i to je to....ja posto najcesce u vrtu berem uvijek je svjeze ali bude ok i kad se opere i stavi u one vrecice sa zatvaracem (za avion) i cuva u frizideru
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom!
17
Toby & Anđa :zeko3:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » sri ruj 23, 2009 22:20 pm

na zalost Megy, beton beton i beton :zmirko: I ono sto ima zelenila ne bih nikada brala i dala zeki... Sve je zagadjeno u ovolikom gradu.
A na Avali, brdo pored Beograd, ima verovatno puno parazita u travi, jer se tu puuuno setaju kucni ljubimci i ne pada mi napamet da rizikujem... Neznam, mozda preterujem, mozda Kosutnjak, nemam pojma.
Sta mislite Beogradjani?
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Megy » sri ruj 23, 2009 22:30 pm

da ni ja nebi brala tamo di se setaju psi i ostali ljubimci ali u sumi NPR na Sljemenu berem...mozda ako znate nekog tko ima neko zemljiste van grada pa da tamo naberete, ja ponekad odem sa susjedom na njeno zemljiste u blizini zg gdje ona samo Sadi povrce i voce i znam da i njoj to odgovara jer joj ustvari poberem ono sto ona smatra korovom tako da je objema dobro
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom!
17
Toby & Anđa :zeko3:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Euena » sri ruj 23, 2009 23:00 pm

Ja imam plac u Vinci (10tak km od Bg) i bas sam bila tamo ovog vikenda, ali dzaba. Ubrala sam punu kesu nekih biljkica i onda dosla kuci, sela na forum i pocela da citam sta od toga sme a sta ne. I mogu vam reci, nisam se puno ovajdila... Moj problem je sto ja ne znam sta je sta od svega toga :lud:

Ja jesam ubrala neku travu, ali dzaba kad ne znam koja je... Ubrala sam grancice od jabuke i svasta jos o nesto, ali sve se to osusi za dan dva kad je ubrano...
No dobro, sledeci vikend vodim Klio sa sobom (moze???) :cool:

Evo inace sam sad dosla iz Tempa i ne mozete da poverujete koje je to odusevljenje bilo na radic... Jede, njupa, a oci mu ispale od radosti :D :D (a meni naravno ostade 7/8 novcanika u Tempu :ljut: )
Euena
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la dHarma » sri ruj 23, 2009 23:24 pm

Nije lose zelenilo iz maxija...
Ja tu obicno uzimam.. :)
Sada i oni imaju radic.. a do vera cu da skoknem za rikolu :)

Euena da li ima maslacka kod tebe na placu?
Za njega dusu daju :P

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Raul » čet ruj 24, 2009 7:04 am

Ja isto nemam gdje brat. Blizu mene nema nigdje neke livade a da ljudi ne setaju pse. tj. imam ja vrt u kojem raste dosta toga sta bi zekani mogli jest ali u susjedstvu ima mali milijon ulicnih macaka (nekih tolko suhavih da se zeludac okrene) da to nebih nikad brao Lei.
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » čet ruj 24, 2009 8:58 am

Da,Euena, ako ima maslacak, to bi bilo super, idemo ja i dHarma sa tobom da beremo, jer inace to i planiramo.
Maslacak koji vidim u gradu lepo izgleda ali stvarno mislim da je zagadjen. Isto sam u Zagrebu pored ulice videla na travnjaku moje prijateljice puno na izlged lepog maslacka, ali je blizu put i nisam htela brati.

Ono sto sam donela sa sela pojeli su u slas. Obozavaju maslacak.

Ostaje da se samo jos raspitam koliko je Vinca zagadjena. Ja sam tamo imala konsultacije sa profesorom fizike i neke vezbe iz Nuklearne medicine, nesto bas i nemam poverenja u taj reon zbog nuklearnog reaktora i celog nuklearnog Insitituta jer nuklearni otpad mora negde da se odlaze, a ja mislim da bas tamo imaju kontejnere za to. Moram se raspitati pa javim.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Euena » čet ruj 24, 2009 9:11 am

U nedelju kada sam bila, nisam nasla maslacak, ali trazila sam samo u gornjem delu dvorista. Malo me bilo strah da idem sama i dole, ali ako idemo zajedno pretrazicemo sve :D :D :D
Moja kuca se granici sa institutom i provereno ti kazem da nikakvog otpada tamo nema. Moji znaju dosta ljudi iz instituta, i tamo smo imali ogomnu bastu dok je deda bio ziv, cak smo tamo i ziveli za vreme bombardovanja ;D (zanimljivo :hm: ), ali 100% nema nikakvih zagadjenja. Koga god da pitas potvrdice ti :)

Ja u subotu idem za Loznicu najverovatnije, pa ako bude lepo vreme mozemo da planiramo nedelju :)
Jeeej, mozemo cak i zeke da povedemo da se malo setaju :wub:
A informacija za Vero i Maxi mi je super dosla jer ih imam u blizini... Hvala
Euena
Zekonja
Zekonja

Sljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan