Pred par tjedana sam morala na put i moj decko je isao samnom pa su zekice zavrsile kod "Bunnysitterice". Ona je odlucila promjeniti rezim zivota i razdvojila ih je tako da je svaka u svojoj gajbici, iz nekog razloga i bez konzultacija s nama. Uz to im je dovela svog muskog zeku (nekastriranog i starog tri godine) da se druzi s njima, isto bez savjetovanja s nama. Cure su nekastrirane, jer su cure, i jer u Spanjolskoj gdje zivim kastracija kosta preko 200€ po zeki a toliko novaca nemam trenutno. Medjutim kako je sve ok medju njima veterinarka je rekla da mogu odgoditi sterilizaciju neko vrijeme.
Eh sad. Bunnysitterica tvrdi da nije bilo nikakvih incidenata dok su bile kod nje. Kada je moj decko dosao po njih (jer sam ja trenutno u Hr), cim ih je pokusao staviti u njihovu gajbicu, nastao je rat. Evidentno, Lucky koja je tih 10 dana provela u originalno njihovoj gajbici ju je posvojila i napadala je Teu. Buduci da je put do doma bio stresan, on ih je stavio svaku u svoju sobu dok se opuste. I od onda ih nije uspio spojiti. Cim su zajedno napadaju jedna drugu. Sada su bile tjedan dana svaka u svojoj sobi, pokusao je staviti zicanu ogradicu izmedju da se namirise i naviknu, medjutim preskoce ju i opet se potuku. Lucky je danas dobila ogrebotinu na nosu.

Jako sam ljuta i jos vise zabrinuta jer ne znam sto cemo. Evidentno, nemrem ih drzati odvojene. Ja se vracam tamo za tjedan dana al se bojim da sto su vise odvojene to ce biti teze spojiti ih. Uz to sada ce mi biti i nemoguce donijeti ih u Hr samnom jer kak je sada, nemreju biti u istom transporteru. A smijem samo jedan transporter nositi u avion.
Imate li ideju sto da radim? Ocajna sam... je li procedura ista kao da su dva potpuno nepoznata zeca koje hocu spojiti? Tesko cu u stanu naci prostor u kojem nisu bile jer iako su uglavnom u dve sobe i hodniku izmedju, povremeno su imale vikend u divljini kada bi ih pustili da se istrce po cijelom stanu.
Jel bi sterilizacija stvarno pomogla? Nemrem potrositi 400€, nezaposlena sam i to mi je trecina svega sto imam u zivotu.. jako jako sam tuzna Molim kakav god savjet mi mkzete dati, molim vas!!!