Cat fight :)

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Cat fight :)

PostPostao/la Ledolina » pet sij 11, 2008 14:08 pm

Moje cure se tuku.. :sad: :sad: :sad:

Jako... :sad:

Tuku se kroz ogradicu gajbe sapama pokusavaju izgrepsti jedna drugu, reze, guraju njuskice i pokusavaju se ugristi, grizu se..

To traje vec danima, a danas je bilo najgore..

Drzala sam Kiki u krilu a Jurka je bila u hodniku i usla u sobu di smo nas dvje sjedile- Kika ju je spazila, pobjegla mi i napala ju.

Pocele su se tako gristi i rezati, da je Jurka u jednom trenutku lezala na boku a Kika ju grizla oko vrata- ja sam ih pokusavala rastaviti ali me nisu dozivljavale.

Od ocaja sam pocela vristati i nakon 5 sekundi vristanja i navlacenja i jedne i druge su stale.

Mislila sam da je Jurka uginula koliko ju je ova uhvatila i kako je lezala.

Hvala Bogu ona je dobro, ali situacija je neizdrziva.

Ne znam sto cu ako se ne smire, jel nakon sto bebe narastu i Simba se kastrira, moramo u ovoj sobi di su oni sada napraviti sebi spavacu sobu, a onda bi njih troje trebalo skupa u gajbicu (imamo dvije jednake, pa bi jednu stavili na drugu i prorezali dno, i stavili terasice pa da imaju gajbicu na kat) i vjerojatno ju stavili u hodnik ili kuhinju- a ako se one ne smire to nece biti moguce. :huh: :sad:

One su skupa bile jos u pet shopu- zato smo ih i skupa donjeli kuci, uvijek su se ljubile i volile i sad ovo..
slika[url=http://ticker.7910.org/eng][img]
Ledolina
Super Zek
Super Zek

Re: Cat fight :)

PostPostao/la Tajcy » pet sij 11, 2008 14:15 pm

Ledolina je napisao/la:Pocele su se tako gristi i rezati, da je Jurka u jednom trenutku lezala na boku a Kika ju grizla oko vrata- ja sam ih pokusavala rastaviti ali me nisu dozivljavale.

Od ocaja sam pocela vristati i nakon 5 sekundi vristanja i navlacenja i jedne i druge su stale.

Mislila sam da je Jurka uginula koliko ju je ova uhvatila i kako je lezala.

Hvala Bogu ona je dobro, ali situacija je neizdrziva...

E draga jeza me uhvatila od ovoga.Hvala Bogu da su obadvije dobro,a mogu misliti koji je to šok tebi bio.Ja bi pala u nesvjest al stvarno :hm:
slikaslika
Tajcy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekica_poopy » pet sij 11, 2008 14:22 pm

Nazalost to nije nista cudno niti iznenadjujuce za tvoju situaciju doma. Mislim meni je uzasno zao ali sumnjam da ce bez sterilizacije biti moguć suživot njih troje. Oni su izrazito ljubomorni, teritorijalni i bore se za hijerarhiju. Njih dve dijele muskarca i teritorij, plus obje imaju bebe, po meni bi trebale biti skroz odvojene. Jasno je meni da je to nemoguce zbog vasih mogucnosti, ali to ti je onaj faktor X kada smo govorili da pazis da ti se ne desi leglo :)

Nemoj me pliz krivo shvatiti, sto je tu je, ali mislim da posto niste bili pripremljeni na sve, nego ste "uletili" samo tako, naravno da je odslo da komplikacija.

Jedino sto meni pada na pamet je razdvajanje dok bebice ne narastu. Simba je ionako odvojen tako da nazalost - svako u svoj kut. Nakon sto bebe rijesite, lijepo prvo kastracija Simbe, pa pokusaj "upoznavanja" svih troje. Ako nejde - onda ili jednoj curi novog partnera nabaviti, ili sterilizirat i cure. Ali to ti nije nista rjesenje koje je odmah primjenjivo, malo bus morala i ti i oni trpit
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la ninocka » pet sij 11, 2008 14:23 pm

ajd nek prođu radosti majčinstva, pa ćemo vidjeti...
da ne prejudiciramo...
žao mi je jako što to moraš gledati, ali drži ih maksimalno razdvojene :sad:
kunići se kod prepoznavanja jako oslanjaju na miris. majčinstvo ih je promijenilo, klinci su tu...
složena situacija.

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la tarra » pet sij 11, 2008 14:48 pm

Neznam koliko im je mužjak blizu? Iako odvojen primjerice u kavezu,ako osjete njegov miris i imaju bilo kakav kontakt s njime stanje će se dodatno pogoršati.
Mužjak mora biti što je dalje moguće od curki jer i on indirektno djeluje tako da se svade.
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Ledolina » pet sij 11, 2008 14:57 pm

Oni su svi u istoj sobi- svako u svojoj gajbi, a simba je s njima pusten 24 sata, osim kad njih pustam jednu po jednu.

Danas sam Jurku pustila, a ona voli trcati po stepenicama pa je istrcala odmah u hodnik, nije je bilo par minuta a Kika je grizla ogradicu pa sam nju uzela da ju malo pomazim dok se Jurka ne vrati.

Jurka je usla, Kiki ju je spazila i tada se dogodio fight!
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Ledolina » pet sij 11, 2008 15:03 pm

zekica_poopy je napisao/la:Ali to ti nije nista rjesenje koje je odmah primjenjivo, malo bus morala i ti i oni trpit

Nije problem, dat cu sve od sebe- ali danas sam tako u soku..

Mislila sam da je Jurka gotova! :sad:

Nisam znla sta da radim- gurnula sam ruke izmedu njih i pokusavala odvojiti Kikine zube od nje.. ona je bespomocno lezala na podu a ova ju je drzala za vrat i vukla.

Moje ih ruke nisu ni malo sprjecavale da nasrcu, a Kiki je stala tek nakon mog histericnog vristanja iz ocaja.
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekica_poopy » pet sij 11, 2008 15:08 pm

ma znam kako je vidjeti kakvi oni znaju bit, zato mi bude uzasno krivo kad to je nemoguce objasniti unaprijed :sad:

ja se sjecam jos uvijek tucnjave mojih malaca na pocetku, nisam znala neke cinjenice i htjela ih odmah upoznat sto prije, tako sam zaradila ja svoj jedini hvala bogu ugriz za preponu...

sada jedino sto mozes je zbilja STROGO ih odvajat, nazalost dokle god su u istoj prostoriji oni se "pamte", kasnije probat propisno upoznat, nema ti druge

jedino zbilja da razmislis o 4tom pa da zive u parovima? mislim znam da je to onda jos jedan vise ali mozda bi bilo manje muke...
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Ledolina » pet sij 11, 2008 15:38 pm

zekica_poopy je napisao/la:
jedino zbilja da razmislis o 4tom pa da zive u parovima? mislim znam da je to onda jos jedan vise ali mozda bi bilo manje muke...

Nemoguce..

Nemamo fizicki kud sa tolikim gajbama...

Poanta kastracije je, izmedu one njene glavne, da ih sve mozemo smjestiti skupa.

Slijedecih mjesec i pol do dva ih mozemo ovako drzati, ali onda vise nemamo ni malo mjesta.

Ovakva je situacija.. dragi je sin jedinac i mi nakon vjencanja useljavamo u kucu kod svekra i svekrve :D .

Oni zive samo u prizemlju, a nama se priprema stan na katu. Tamo su 3 sobe- dnevni boravak, kuhinja, spav.soba i kupaona, te mali hodnik 2x2 m u koji cemo smjestiti vjerojatno gajbicu na kat.

Plan je bio da se do svatova uredi i potkrovlje koje je spojeno s nasim dijelom i da tamo dobijemo jos 4 prostorije i kupaonicu (i sobu samo za zekane), medutim jos uvijek nam nisu stigle dozvole i pitanje je kada ce se to rjesiti.

Dragi odlazi ove godine na specijalizaciju u Zg ili Os ine isplati nam se jos kupovati kucu ili stan jel cu ja najvjerojatnije biti sama a on 4 godine tamo.A kad budem na trudnickom bit cu s njim.

Tako da nam trenutno jaaako fali prostora za smjestiti jos jednu dodatnu gajbu za drugi par. :)
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekica_poopy » pet sij 11, 2008 15:59 pm

eh eh onda srecu zelim da se zavole ponovo :)

korak po korak pa cemo vidjet, nema druge :wink:
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la salatica » pet sij 11, 2008 21:06 pm

baš mi je žao da se to dešava :sad:

na žalost, moje iskustvo je pokazalo da sterilizacija iliti kastracija nije nikakva garancija za smanjenje netrpeljivosti...

i dok su se veterinari čudili da je Luna sterilizirana, nakon onog divljeg ispada, ona i dan-danas reagira jednako
kad slučajno zaboravimo ograditi gajbe od četvorke, a ona i Zorro su vani - samo gleda gdje bi koga dohvatila zubima ili noktima - kroz ogradu

a kad je obrnuta situacija, pa smotana Megica dođe do njihove gajbe, Luna je hoće pojesti kroz rešetke
kad ne uspije, frustraciju rješava na Zorreku i zato nam se zaista rijetko dogodi takav propust kao što je ograđivanje njihove gajbe duplom ogradom

nekad smo i kartone stavljali da se ne mogu niti vidjeti, ali sam jedan dan puknula i rekla da to više tako ne ide i da se moraju naučiti gledati makar
:rolleyes:

od srca vam držim fige da se cure pomire, jednom kad sve to prođe
salatica

PostPostao/la Ledolina » pet sij 11, 2008 21:18 pm

Znam za tvoj problem s Lunom i pratim njenu temu..

Nezgodna cura nema sta :nowink:

Nadam se da ce se nesto rjesiti i da Zorro nece ispastati u cijeloj toj prici.

Cure nisam planirala sterilizirati- a ocito da i ne bi imalo smisla.

Pokusat cu ih ponovno upoznati kada udomimo bebice. Nadam se da cu uspjeti.

:blush:
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la tarra » pet sij 11, 2008 21:21 pm

Kažem ti,miris mužjaka pretvara curke u veće rivale nego što bi možda inače bile :)
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Ledolina » pet sij 11, 2008 21:28 pm

tarra je napisao/la:Kažem ti,miris mužjaka pretvara curke u veće rivale nego što bi možda inače bile :)

E pa Simbac ne ide nikuda! :mad:

Da Simbiju otpadne dlakica s repica dragi bi otkazao svatove.. ;D

Za kastraciju smo se jedva nagodili i to pod prijetnjama da ako misu nesto bude- opet otkazuje svatove.. :blink: ;D

Ta muska ekipa se drzi skupa, a mi curke se samo svadimo! :nowink:
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » pet sij 11, 2008 21:34 pm

Naše cure se od trudnoćće ne trpe više :sad: i sterilizirane su, ali ništa. Doduše mi čekamo da sve bebe odu u novi dom pa da pokušamo ponovno zbližavanje. Trebati će truda ali ja ne odustajem dok ne dobijemo opet onu idiličnu sliku s početka :wink:
zeko Simba
Moderator
Moderator

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan