Apetit i vručina

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: Apetit i vručina

PostPostao/la Mixazeko » pet lip 22, 2012 10:00 am

sanjita je napisao/la:Mi osvjezimo vodicu sa par kapi narance i to nam je jako fino,toliko da popijemo sve jako brzo :) ...naravno da im je manje do jela,kao i ljudima...nije im ni do sebe kamoli do jela....Mia se vucara okolo,tocno se vidi da joj ovo vrijeme nije bas po volji.

A jel ima jos neko problem da kunic ne pije iz pojilice. Od kad su pocele vrucine Milica gotovo uopste ne pije vodu na pojilicu, pa moram svako malo da je pojim
Zadnja izmjena: Mixazeko; pet lip 22, 2012 10:04 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
Mixazeko

PostPostao/la sanjita » pet lip 22, 2012 10:02 am

??
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Mixazeko » pet lip 22, 2012 10:05 am

Nije mi izbacio tekst koji sam otkucao ne znam zasto.
Mixazeko

PostPostao/la dajana_os » pet lip 22, 2012 11:18 am

Evo da se i ja javim! :P
Ovo vrijeme je prestrašno za Noru, stvarno se vidi velika promjena u ponašanju, kao prvo nema trčanja jer joj je valjda prevruće, počne trčati napravi dva kruga i odustane, češće ju vidim kako leži i valja se po podu nego da se kreće... Kad zađe sunce onda počne haračit, znači ide tamo gdje ne smije, prijeti mi kablovima, reži i tako... standard! :D Vodu pije u velikim količinama, sad sam joj počela i vani u zdjelicu stavljati i tako više voli piti, pa probajte sa zdjelicama! To što Renato kaže, naša Nora pelete izbjegava totalno, jede sijeno i voće-povrće i grančice (poslastice da i ne spominjem) ali pelete nikako. Tako da sam ja njoj lijepo ukinula obroke i dam joj tek navečer pelete i ona ih smaže sad pa sad!
Tako da joj prehrana ide otp ovako:
sijeno neograničeno,
vode neograničeno,
ujutro pola jušne žlice peleta,
popodne 15-16 h zdjelica svježeg povrća (2 lista maslačka, 3-4 lista trputca, 2 ploda trputca, grančica mlade mrkve) sve oprano u hladnoj vodi te lagano posušeno
oko 18-19 h je obično komadić nekog voća ili par brusnica
23 h jušna žlica peleta

Za sada ovo funkcionira dobro, ali budemo vidjeli kako će biti dalje...

Danas je nešto izrazitno mirna :blink: ali vjerujem da su za sve promjene u ponašanju krive ove užasne vrućine jer sve do neki dan moja Nora je bila preaktivna, vjerujem da je tako i sva vašim zekama! Što se tiče linjanja to ne moram ni spominjati, mislim da sam do sad već mogla neki tepih istkati od tolike količine dlaka! :ljut:
dajana_os
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » pet lip 22, 2012 13:00 pm

ne zaboravi da je sad i starija :wink:
ja sam svojima stavila vodu u zdjelicu da ih privucem da vise piju..kad su zatvoreni imaju pojilice
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Mixazeko » pet lip 22, 2012 18:11 pm

altan je napisao/la:ne zaboravi da je sad i starija :wink:
ja sam svojima stavila vodu u zdjelicu da ih privucem da vise piju..kad su zatvoreni imaju pojilice

Jao moja je znala zimi da popije pola litra vode iz pojilice a sad na vrucinama nepopije 10 mililitara dnevno, nego pije jedino kad joj dam iz canceta
Mixazeko

PostPostao/la Mixazeko » pet lip 22, 2012 18:13 pm

dajana_os je napisao/la:Evo da se i ja javim! :P
Ovo vrijeme je prestrašno za Noru, stvarno se vidi velika promjena u ponašanju, kao prvo nema trčanja jer joj je valjda prevruće, počne trčati napravi dva kruga i odustane, češće ju vidim kako leži i valja se po podu nego da se kreće... Kad zađe sunce onda počne haračit, znači ide tamo gdje ne smije, prijeti mi kablovima, reži i tako... standard! :D Vodu pije u velikim količinama, sad sam joj počela i vani u zdjelicu stavljati i tako više voli piti, pa probajte sa zdjelicama! To što Renato kaže, naša Nora pelete izbjegava totalno, jede sijeno i voće-povrće i grančice (poslastice da i ne spominjem) ali pelete nikako. Tako da sam ja njoj lijepo ukinula obroke i dam joj tek navečer pelete i ona ih smaže sad pa sad!
Tako da joj prehrana ide otp ovako:
sijeno neograničeno,
vode neograničeno,
ujutro pola jušne žlice peleta,
popodne 15-16 h zdjelica svježeg povrća (2 lista maslačka, 3-4 lista trputca, 2 ploda trputca, grančica mlade mrkve) sve oprano u hladnoj vodi te lagano posušeno
oko 18-19 h je obično komadić nekog voća ili par brusnica
23 h jušna žlica peleta

Za sada ovo funkcionira dobro, ali budemo vidjeli kako će biti dalje...

Danas je nešto izrazitno mirna :blink: ali vjerujem da su za sve promjene u ponašanju krive ove užasne vrućine jer sve do neki dan moja Nora je bila preaktivna, vjerujem da je tako i sva vašim zekama! Što se tiče linjanja to ne moram ni spominjati, mislim da sam do sad već mogla neki tepih istkati od tolike količine dlaka! :ljut:

Slobodno dajte malo vise povrca. Sto vise vrsta povrca dnevno to bolje. Sobzirom da pije malo povrca slobodno dajte mokro povrce
Mixazeko

PostPostao/la dajana_os » pet lip 22, 2012 20:04 pm

Dobila je danas nešto više mrkvinog lista i malu, majušnu mrkvicu i celer! Sve prirrodno i sve iz bašče! Popapala je sve tako slasno, baš ju je osvježilo! :D
Budemo onda povećali porcije! :)
dajana_os
Zečić
Zečić

PostPostao/la Mixazeko » pet lip 22, 2012 21:24 pm

dajana_os je napisao/la:Dobila je danas nešto više mrkvinog lista i malu, majušnu mrkvicu i celer! Sve prirrodno i sve iz bašče! Popapala je sve tako slasno, baš ju je osvježilo! :D

A jel ima temu vas zeka? Kako se zove?
Mixazeko

PostPostao/la Renato » pet lip 22, 2012 21:43 pm

Mixazeko je napisao/la:
dajana_os je napisao/la:Dobila je danas nešto više mrkvinog lista i malu, majušnu mrkvicu i celer! Sve prirrodno i sve iz bašče! Popapala je sve tako slasno, baš ju je osvježilo! :D

A jel ima temu vas zeka? Kako se zove?

Naravno da ima! Zove se Nora, patuljasti ovnoliki rex! Uskoro ce i nove slikice!!!

viewtopic.php?f=11&t=6286
Renato
Zečić
Zečić

PostPostao/la Anby » sub lip 23, 2012 10:07 am

Provjerite i da li cure pojilice, mozda zato "ne piju", ja po Tobiju nikad ne bih skuzila da ne radi pojilica, dok po Andji uvijek skuzim jer je kraljica nokautira :D ali i moji u zadnje vrijeme jedu manje sijena, sve sam mislila da je to radi nove sjenalice sto su dobili, ali vidim da su i vaši smanjili sijeno, mozda je bas radi vrucine... sinoc sam im ostavila jednu vrecu sijena pokraj sjenalice (otavu) a u sjenalici drugo sijeno-planinsko iz bale... nisu raskopali ni jedno ni drugo... izludit cu s njima i sa sijenom...

e ovo mamljenje - cijeđenje par kapi narandze u vodu, je super ideja, bas cu to danas napraviti... :zeko3:
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » sub lip 23, 2012 11:46 am

Anby je napisao/la:e ovo mamljenje - cijeđenje par kapi narandze u vodu, je super ideja, bas cu to danas napraviti... :zeko3:

Pripremi se da ces malo cesce mjenjati vodu :) ..moja to toliko voli,dvaput joj nadopunjavam zdjelicu,ne pije mi vodu ni blizu kao kad stavim malo kapi narance unutra,bas joj je fino...em si osvjezi organizam sad kad su vrucine,a mi izmedju ostalog to radimo i da puno vise pijemo radi mjehura,da ga ispire sto cesce radi onog problema jer sam citala i tu na forumu da c vitamin razbija ili pomaze resorpciji kalcija,tako nesto. Znam da si i ti pisala da imate malih problemcica. S tim da je uvijek bolje frisko voce naravno od sokova.
Evo kopirano iz Prve pomoci:
"Što se tiče vode,da bi potaknuli kunića da sam pije čim više,možete dodati u vodu prirodne sokove bez dodatka šećera od brusnice,jabuke,grejpa,breskve ili ananasa,ovisno o tome što kunić voli,dodaje se vrlo mala količina,tek toliko da malo da okusa vodi.A kako većina tih sokova sadrži i vrlo važan C vitamin,koji se preporučuje kod problema mokraćnih organa,time samo činite dobro."
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Mixazeko » sub lip 23, 2012 13:13 pm

Danas smo bili u pet centru i kupili ovu genijalnu pojilicu. Rati tako sto se ova cinijica kako zeko popije ponovo dopuni. Stvarno je odlicna
http://www.pet-centar.hr/detalji_proizv ... -boje.aspx
Mixazeko

PostPostao/la Anby » sub lip 23, 2012 13:47 pm

ja sam se nakupovala pojilica, ali cini mi se da je najbolja ona bez kuglice, tj. ona sto joj je pipa dole, pa je samo pritisnu jezikom i voda curi... ja je jos nisam uspjela naci, pa koristim sad pojilicu sa kuglicom, ali jedva cekam kad cu na more da im usput uzmem. vidim po uhonjama da im pase i zdjelica, ali cesto je zaprljaju od sijena, tako da je pojilica za sada najbolje rjesenje... mada mi se nekad cini da bi oni najvise voljeli zdjelu vode ispred sebe i sijeno razbacano po podu po kojem mogu raditi nered :rolleyes:

koliko god mi izmisljali kerefeka, gradili sjenalica, uredjivali i slicno, njima je najzanimljiviji "starinski" nacin, baci sve na pod i nek sami sredjuju svinjac :D
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mixazeko » sub lip 23, 2012 13:49 pm

Anby je napisao/la:ja sam se nakupovala pojilica, ali cini mi se da je najbolja ona bez kuglice, tj. ona sto joj je pipa dole, pa je samo pritisnu jezikom i voda curi... ja je jos nisam uspjela naci, pa koristim sad pojilicu sa kuglicom, ali jedva cekam kad cu na more da im usput uzmem. vidim po uhonjama da im pase i zdjelica, ali cesto je zaprljaju od sijena, tako da je pojilica za sada najbolje rjesenje... mada mi se nekad cini da bi oni najvise voljeli zdjelu vode ispred sebe i sijeno razbacano po podu po kojem mogu raditi nered :rolleyes:

koliko god mi izmisljali kerefeka, gradili sjenalica, uredjivali i slicno, njima je najzanimljiviji "starinski" nacin, baci sve na pod i nek sami sredjuju svinjac :D

Posle 100 senilica odlucili da je kutija od sladoleda najbolje resenje :zeko7:
Mixazeko

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan