Dobrodosli

Ovdje možete iznositi svoje komentare, kritike, pohvale i prijedloge te pročitati svježe obavijesti ;D

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lady Stardust, zeko_peko, zekili, Zeko_Jurica, Lela, vini

Re: Dobrodosli

PostPostao/la ninica2108 » ned vel 13, 2011 21:41 pm

Hvala svima na dobrodošlici :zeko3: :zeko3:
Nova prijateljica je kod kuće :zeko2: mala je,slatka,bijela kao snijeg s plavim okicama,vesela je,skakuće po kući,znatiželjna jeee jakoo i zove se PAHULJICA :D
Samo je problem što sam ja stalno u strahu da nepravilno diše,ili kad se legne skroz i ne miće se pa se prestrašim,vjerovatno zbog te 2 godine pauze pa sam već zaboravila kako to sve funkcionira :sad: ne znam,valjda će me proći i nadam se da nije ništa :blush:
Uglavnom,slike stižu uskoro :zeko8:
Zekoslav Mrkva
ninica2108
Kunić
Kunić

PostPostao/la DiL » sri ožu 23, 2011 9:08 am

Lijepi pozdrav svima :)

Zovem se Gita i već neko vrijeme "skupljam" info po ovom forumu. Naime u planu nam je nabaviti kunića, a glavne "prepreke" su pas, trogodišnjak i beba na putu. Nakon podužeg praćenja foruma zaključak je da uvjeti nisu idealni, ali uz dobru volju da nisu niti nemogući za novog stanara. Naime pas mi je više kao tepih u kući koji se povremeno pomakne (najčešće za klopu i izlazak ;D ), a trogodišnjak je odrastao uz tog psa i ne pokazuje interes za natezanjem životinja. Beba dolazi kroz 10-ak dana pa bi sukladno tome i nabava novog ljubimca pričekala da se oporavim i uskladim sa novim obavezama jer bi kunić bio moj ljubimac (nisam od roditelja koji nabavljaju djeci životinje).
Naravno da nam je svima slatko vidjeti male pufaste loptice koje skaču okolo, ali ipak ste me "preodgojili". Sad nam je želja udomiti odraslijeg kunića sa već stečenim navikama, poznatog zdravstvenog stanja te formiranog karaktera. Zbog prije opisane situacije svatko može shvatiti zašto mi je to bitno :)
Puno toga još moram naučiti, a uz pomoć ovog foruma smatram da ću postati idealan udomitelj :)
zovite me Gita :)
DiL
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » sri ožu 23, 2011 11:42 am

Super mi je kad se tak netko fino informira i ne ulijece ko glavom bez obzira u to jer je to ipak obaveza,pogotovo sa njima koji su krhki i dosta osjetljivi :) ....tako da dobrodosli i nadam se da ce se naci neki zeko za vas kojemu ce se ocito jako posrecit :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ars » sri ožu 23, 2011 11:44 am

pozdrav, dobrodošli i svaka čast na informiranju. pogledajte dolje u Udomljavanjima teme, npr. viewtopic.php?f=9&t=5381
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Grgo » pet tra 29, 2011 14:23 pm

ovaj forum je super :zeko8:
slika
Grgo
Zečić
Zečić

PostPostao/la Cule » ned svi 01, 2011 16:51 pm

Moja curica je pre nedelju dana dobila malenog zeku..veliki sam ljubitelj zivotinja, pa iako nisam planirala, prihvatila sam da ga zadrzimo..kako o zecovima nista nisam znala, odmah sam se dohvatila neta i nasla ovaj predivan sajt i forum koji mi je mnogo pomogao..
Moj kunic je bebica, ne znam koliko je star jer dever koji ga je kupio, nije nista pitao..ne znam ni koja je pasmina, rekose mi da je neka patuljasta..odmah me osvojio i odmah se nekako prilagodio..jos ucim, iscitavam sajt i forum, ali mogu vam reci da je ovaj maleni zeko nesto najlepse sto mi se dogodilo u poslednje vreme..
Jos se nismo naucili na WC, ali je bar fin pa ne piski po kuci, samo izbaci po koju kuglicu..kupila sam mu kavez, ali je u njemu samo kada sam na poslu, inace je pusten..ja pricam u muskom rodu, a koliko sam ja uspela da vidim po slikama koje sam nasla ovde na sajtu, izgleda je devojcica..
Ime joj je dao moj sin, zove se Cule..i najveca je maza na svetu..

Sve pohvale za sajt i forum.. :zeko3:
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la altan » ned svi 01, 2011 19:29 pm

Dobrodosli :) svakako procitajte sve o prehrani zeceka jer je to ujedno i najvaznije za njihov zdrav i dug zivot..buduci da je zekac kojeg ste dobili jos mala beba ne smije jesti nista "zeleno" (svjeze voce i povrce) dok ne navrsi 6 mj..malo o prehrani - viewtopic.php?f=6&t=10 i popis dozvoljene hrane kad zeko poraste - viewtopic.php?f=6&t=246
Puno zabave sa zekolinom i nadamo se da cete se ostat druzit s nama :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Cule » ned svi 01, 2011 19:57 pm

Hvala, Altan.. :)

Prehrana je najvaznija za sva ziva bica i osnova je zdravlja i nas ljudi..moji me kritikuju da samo citam o prehrani, a ne o nekim drugim, njima zanimljivim stvarcicama, kao sto je ponasanje, slicice vasih kunica i sl..
Jedino se nadam da nije prearno odvojen od majke, jer apsolutno nista ne znam o njemu..stalno ga promatram i za sad je super..veseo je, lepo rucka, redovno piski, stolica mu je skroz ok..
Danas je sedmi dan kako mi je u kuci, a ja ga bukvalno obozavam..a i on mene..malo, malo pa mi skoci u krilo u lize me gde stigne..mrvica medena..
Iako ga nisam planirala, presretna sam sto ga imam.. :zeko3:
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zeko Simba » uto svi 03, 2011 16:54 pm

Cule je napisao/la:Iako ga nisam planirala, presretna sam sto ga imam.. :zeko3:

Ovo je tako lijepo pročitati :) uživajte, tek je počelo vaše druženje :zeko8:
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la flado » sub svi 28, 2011 14:53 pm

Bok !
Kupil sam djeci dva kunića. Onak u šetnji Trešnjevačkim placom, djeca ih videla i očemo, daj tata. I ajde tata kupil. E sad u toj strci ni sam neznam kaj sam kupil. Navodno su patuljasti.
Kopajuči po net-u naišal sam na ovaj forum i evo me, u nadi za zanimljivim informacijama.
Ljudi najte pušit drogu, vino isto hiče s nogu !
flado
Kunić
Kunić

PostPostao/la vini » sub svi 28, 2011 15:11 pm

Dobrodošli :)
Ovdje imate sve teme u kojima se možete informirati o prehrani, zdravlju, što sve treba kuniću, kako se ponašati ........
Koliko su stari kunići i kojeg su spola? To je jako bitno. Da ne bi bilo iznenađenja: beba.
Otvorite temu u slike filmići..... i stavite koju slikicu.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la sanjita » sub svi 28, 2011 19:56 pm

Osjetljivi su jako pa nek djeca malo pripaze sa njima :wink: ....postaju spolno zreli sa oko sto dana pa odite provjeriti kod veterinara spol za svaki slucaj jer ak su muzjak i zenka a nebudu razdvojeni do kastracije/sterilizacije bit ce jako puno beba kao sto rece vini. Imate u Prehrani sve bitne stvari,sto smiju sto ne.....ako su mali,ne smiju zasada nista osim suhe kupovne hrane i sijena,nikakvo povrce frisko do 6 mjeseca starosti.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lilika » uto lis 18, 2011 9:42 am

Evo i mene tu :)

u nedelju sam dobila od prijateljice na poklon 2 zečeka..
ona se odlučila za psa a roditelji joj ne dopuštaju da ima oboje..

iii tako sada ja doma imam pravi mali zoo :D

2 zečeka, 11 vjeverica, 2 psa.. a imam i konja :D

inače..zovem se Lidija.. :)

iiiii drago mi je da sam "naletjela" na forum :D
Lilika
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » uto lis 18, 2011 10:27 am

Kojeg su spola zeceki? da nebi bilo mladih :wink: bolje ih je kastrirati/sterilizirati u svakom slucaju.
Uglavnom dobro prouci Prehranu,to ti je najbitnije...sta jedu oni sada?
Tu ti sve pise:

viewtopic.php?f=6&t=246
viewtopic.php?f=6&t=10
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lilika » uto lis 18, 2011 10:53 am

cura je već imala lego pa su ju sterilizirali.. ubiti nisam sigurna dal su njega ili nju..ali potomaka nebude više :)
Lilika
Kunić
Kunić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Obavijesti, pomoć, prijedlozi, kritike, pohvale...

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan