Puti me van!!!!

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

PostPostao/la zekica_poopy » pet stu 02, 2007 18:42 pm

zivio spek!!! svako toliko kad mi rade neku spacku hodam okolo sa komadicem speka ;D ;D ;D

spek je super, a usput ulastis namjestaj! ;D

mislim stvar je u tome da lako kunica naucis razliku izmedju toga sto je dobro a sto lose...ali njihov inat je neprocjenjiv :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la fleshettes » pet stu 02, 2007 23:50 pm

moj glupso ne grize toliko koliko u zadnje vrijeme piša i kenja izvan wc-a (u krugu par centimetara, al glavno da je izvan!) i onda sjeda u to pa raznosi okolo, pa mi je fino cijeli hodnik i jedan dio sobe pun mokrih fleka za koje se prima prašina, pa još uz to raznosi sijeno kad iskače iz kaveza itd. itd. ako me slučajno nema cijeli dan doma, navečer mi kat izgleda ko štala :dragonn-ccc-e:
phew. a zatvorit ga ne mogu i ne želim.
fleshettes
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Bugs » sub stu 03, 2007 0:04 am

Bo srecom sama od sebe oduvijek sve obavlja u wc, osim 2-3 kuglice svakih 3-5 dana, koje "zalutaju" okolo po tepihu... :D

a koja je to fora sa spekom/tabascom/cime god se odvikava zeku od namjestaja?
Bugs
Zečić
Zečić

Lokacija: Las Palmas de Gran Canaria (SP), ponekad Zagreb (HR)

PostPostao/la zekica_poopy » sub stu 03, 2007 9:04 am

Bugs je napisao/la:Bo srecom sama od sebe oduvijek sve obavlja u wc, osim 2-3 kuglice svakih 3-5 dana, koje "zalutaju" okolo po tepihu... :D

a koja je to fora sa spekom/tabascom/cime god se odvikava zeku od namjestaja?

pa kad se jedan od ovih mojih dvoje namjeri na neki stok, ormaric, gumu ispod vrata itd...stvari koje meni trebaju po stanu, onda sam prisiljena to malo namazat spekom jer bijeze od toga ko vrag od tamjana ;D
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Bugs » sub stu 03, 2007 9:11 am

to idem odma probat. mogu u biti uglancat parkete i sav namjestaj s time....

hvala!
Bugs
Zečić
Zečić

Lokacija: Las Palmas de Gran Canaria (SP), ponekad Zagreb (HR)

PostPostao/la zekili » ned stu 04, 2007 2:05 am

dobar mi je ovaj naslov topica :parti: :parti: :parti: :parti:

ima li smisla citatii ista osim naslova? :ppP:
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la I.I. » sub stu 24, 2007 10:34 am

Ja sam jedna od onih koji zatvaraju zekana preko noći i kad me nema kod kuće jer su mi kuhinja i dnevni boravak zapravo jedna prostorija i ima previše opasnih stvari za njega ako ostane bez nadzora. Ali kad sam doma, pušten je cijelo vrijeme. No problem je u tome što mu gajba ima rešetkasti "plafon" i u zadnje vrijeme bjesomučno to grize i trese i stvara užasnu buku. Stvarno ne znam što više da napravim. Navečer mi neda zaspati, budi me u zoru... Ne želim popustiti i pustiti ga van, jer se slažem da reda mora biti i da se treba naviknuti na taj tempo (još je beba), ali se bojim da se ne ošteti zubiće i HOĆU SPAVATI!!! Molim neki savjet....
I.I.
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » sub stu 24, 2007 13:49 pm

prekrivanje dekom ili rucnikom nekim?

dobar je pristup postepeno ga naviknuti na slobodu, ali zastiti bar dio stana pa da mu ogradicu stavis? ono stavljas, pa mices kad si doma, mozda bi i tebi i njemu bilo to zgodnije
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la I.I. » ned stu 25, 2007 18:12 pm

Razmišljala sam o pokrivanju, ali ne znam koliko to ima smisla jer je po noći ionako mrak!! :hm:
I.I.
Zečić
Zečić

PostPostao/la Pinky and D`brain » ned stu 25, 2007 18:32 pm

ja vjerujem da su zecevi malo zajebani, koj put iz inata rade neke stvari jer znaaju da ne smiju, tako npr, moj dobro zna da ne smije ici na krevet i kad ja spavam i to npr on trckra okolo ili ja spustim ruku pa ga gladim pa spavamo zajedno i to i dobro zna da ne smije na krevet, e, i kad npr izadem iz prostorije i stanem na vrata pa ga spijuniram, on lagano njuska i popenje se sav u strahu nekakvom i cim se ja pojavim na vratima on kao strijela side dole, u ocima mu vidim da dobro zna sta ne smije, prevarant jedan. e a sto se tice grizenja i to, ja ga po noci stavim u gajbicu lijepo na spavanje, i lijepo sam mu je uredio tako i da je slucajno cijeli jedan dan unutra ima prostora za se rastegnut malo poskakat ili protrcat, ali stvarno nikad nije cijeli dan unutra e i kad npr tako bjesumicno pocne grist zice i to, npr cijeli dan skace okolo pa ga lagano pospremim a on pocne gristi ili ujutro i to, e onda lijepo sjednem uz gavez i kako on grize ja mu s prstom micem nuskicu i jako zapljescem. to pomaze odmah prestane, e a ima situacija kad se majstor neda on se boksa sa sapicama svojim ili nes, ugla postane jako drzak e onda lijepo mu otvorim gajbicu i s rukom lagano mu njuskicu do poda spustim, da malo osjeti tko je glavni i da postoji red.

e i nemojte mislit da sam psihopat neki jer se zecevi vrlo lako razbahate a mogu nauciti da postoji nekakav red. i mogu to skuziti. e i mogu vam rec da manje skoro nista ne grize gajbu jer zna da je svaki dan vani al da ne moze bit sve po njegovom i kad on hoce uvijetk i to, i neki put treba biti malo odlucniji al usprkost tome on je jako umiljat dolazi se maziti sam i sve a ludorije su svedene na minimun.

ugl, moj savjet je da mu ne dajete odmah sve sto pita i da ga probate malo nauciti na nekakav red e i onda je to fenomenalno.

i uvijek ga pokusajte nadmudrtiti! uvijek! ako bjesumicno razbacuje sijeno,napravite sjenalicu koju nece moc ni pomaknut ni razbacivat da je tigar u gavezu , ako prevrce posuditu za hranu, zaljepite je za pod i dajte mu neku igrackicu koju moze bacat do mile volje, ako grize zice oblozite lagano cijeli kavez iz nutra sa dascicama pa da do zica ne moze ni doc itd.
sjebite zvijer! al u pozitivnom smilslu uvijek naravno.
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la salatica » ned stu 25, 2007 19:10 pm

mislim da je većina nas u nekoj fazi prošla griženje i cukanje rešetki od gajbe :D

neki reagiraju na povik NE!
sporije ili brže, ovisi o količini tvrdoglavosti ;D

pokrivanje gajbe nije rješenje (zeko nije ptica) i to neko pokrivalo ograničava protok zraka

bolje rješenje od toga je namazati rešetku na mjestu koje grize nečim iz ponuđenog menija fuj stvari (tabasco, limun, korica od špeka) i pritom staviti puno finog sijena u gajbu i pokoju zanimljivu igračku (iako i njima uspjevaju proizvesti paklenu buku :D ).... nakon nekog vremena svi shvate da je grizenje rešetke nepoželjna radnja

gore od grizenja rešetke je još samo kopanje.... :sad:
za odvikavanje od kopanja ili bjesomučnog struganja po plastici, u pokušaju da se prokopa put za van, po našem iskustvu, jedino je svladavanje činjenice da je glasno NE! - upotrebljivo
to znači da dlakavca treba od malena učiti što znači povik NE! kako bi smo ga mogli u budućnosti korisno iskoristiti :)
salatica

PostPostao/la Charlie » ned stu 25, 2007 20:56 pm

Nemojte im dospustiti da grizu rešetke - mogu stradati zubi!
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Ledolina » ned stu 25, 2007 21:53 pm

Ja sam ovih dana odustala od svih pokusaja uvodenja discipline.

Oni su gazde, ja samo njihov sluga pokorni. :D

Ne dozivljavaju me uopce kao autoritet. Ako im dajem malticu gricnu me, Simbic me popiskio, cim kleknem ili cucnem na pod neko mi skoci na leda i sjedne na vrat, moje povike.. pljeskanje.. i sl. uopce ne dozivljavaju. Rade psine, penju se na stol..uopce ne trzaju.. :hm:

A sta mogu kad ih volim :D
slika[url=http://ticker.7910.org/eng][img]
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lady Stardust » ned stu 25, 2007 21:56 pm

Cooky uopce ne reagira na NE!! Ali uopce :D :D

Mozda da probam vikati NEIN ili NICHT ;D ;D ;D
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator