setnja

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

setnja

PostPostao/la Puffy » sub sij 26, 2008 11:27 am

Jel tko od ovih koji zive u stanu i nemaju vikendicu ili bake i djedove na selu ili koji imaju dvoriste, ako secete zeceke gdje ih u Zagrebu secete? Ja imam kod sebe puno livada, ali nema povrsine na kojoj nisu bili psi ili macke :sad: A na travi samo jedu travu, uopce se ne krecu, tako da sam ja sa Puffijem i Reom bila par puta , ali na sljuncanom puteljku, pa su oni trcali, ali stalno moram pazit, jel ce mi kakva macka dotrcat ili pesek :sad: Jel ima kakav parkic blizu tresnjevke ili na tresnjevci gdje nema pasa, da je nekak malo ili ogradeno ili nes?
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekica_poopy » sub sij 26, 2008 13:18 pm

ne znam, ja radje nebi, ak nemas mogucnosti otici nekam, bar na jarun, nasip ili nesto, ja nebi. prvo - da ne pojedu nekaj krivoga, zapisanoga ili ne znam sto, a drugo, dovoljno je da jedanput ne pazis kak spada i da se desi sranje ako doleti neki drugi pas/macka...
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Puffin » sub sij 26, 2008 15:12 pm

ja imam sreće da ih mogu puštati u vrt, ali ih ne bih puštala po parkovima u okolici. peseki se međusobno jako šoraju pa zamisli da ti se jedan zaleti na zekača. poopy ti je rekla da mogu i svašta popapati, tako da ne valja riskirati.
(\__/) (\__/)
(O.o ) (='.'=)
(")_(") (")_(")
Puffin
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Charlie » sub sij 26, 2008 16:01 pm

Jedino neki dječji vrtić ili privatan vrt. Znala sam sa Grgom otići i na livadu u Ribnjaku gdje nema pasa, ali sam odustala od svih izlazaka kada su započeli problemi sa zubima. Svašta mogu vani pokupiti :sad: krpelj se još izvadi, ali paraziti mogu tek poslije stvariti probleme :rolleyes:
Grgu znam pustiti na terasu, ali od kad susjedi imaju mačka to je rijetko (moram pazit da ga nema :D )
Neki vole biti vani i izležavaju se u travi i skaču kao blesavi (Grga je radio vani skokove koje doma skoro nikad ne radi) a neki su užasno prestrašeni i ne miču s mjesta. Mislim da bi svi trebali imati vodilicu ako nije ograđeno jer nikad ne znaš kaj im može puhnut u glavu.
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Puffy » sub sij 26, 2008 16:39 pm

Na jarun mogu, par min autom, tam sam i slikala Reu na onom sijenu-kak se to vec zove :lud: , cesto idem tamo :D , al opet tam je i sumica i nasip i livada kolko hoces, al opet vidim ja 1 psa, 2 , nije zbog psa, da vidite kak Rea brani Puffija, kad mu se neki pas priblizi van, strahota ;D ;D , rezi, ne da blizu, nije mi zbog toga, nego kaj je zapisano, a htjela bih da se barem malo istrce vani, makar jednom tjedno kad bude ljepse vrijeme...a ja vac kupila, 2 lajne :sad: :sad:
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » sub sij 26, 2008 16:49 pm

Navikni ih doma na lajne, tj. samo na ormu, neće doma hodat na lajni ;D
Dječji vrtić najbolje, ograđeno i čisto, ali ne smije biti djece ;D
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekili » sub sij 26, 2008 17:43 pm

svasta oni mogu pokupit po tim setnjam. pa kaj nemas nikog od frendova, poznanika, susjeda ;D ko ima vrt ?

Mi smo sa debejinom isli setat u vrt od frenda :)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la Mala sapa » sub sij 26, 2008 19:07 pm

mislim da ti ni dječji vrtići nisu sigurni jer ja vidim puno pasa nakon što djece nema na večer...i ja imam sličan problem...ja ih puštam po stanu da se istrče...
Mala sapa
Zečić
Zečić

PostPostao/la Josipa & Sanja » sub sij 26, 2008 19:46 pm

Ne znam koliko je pametno vodit kuniće van na javno mjesto, mogu pokupit bilo što. :nowink: Ja ne bih riskirala. Jedino ako imaš svoj vrt za koji znaš da je siguran, pitaj boga bi li i tamo mogao što pokupiti?! :lud: Još znaš koliko nespretni mogu bit i kako ližu sve što im dođe pod nos... Ako se ima doma kod tebe gdje istrčat, nema potrebe za tim.
Josipa & Sanja
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Josipa & Sanja » sub sij 26, 2008 19:50 pm

Meni baka i djed imaju i livadu iza i travnjak ispred kuće, al mene strah pustiti maloga da tamo trči... Što je sigurno je sigurno. Ali mislim da sam negdje na forumu naletila na nekoga tko šeće svog zekića po svom vrtu, možda ti je blizu, pa se zajedno tvoj i njezin/njegov istrče?! :)
Josipa & Sanja
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la nani » ned sij 27, 2008 11:51 am

Susjedi kod bake svog zeca vode svaki dan 3-4 puta u setnju,ko da je pas.
Svasta :blink: On uopce nema wc u kuci vec ga pustaju u dvoriste da obavi kad mu je sila.I on sto je najsmjesnije bez ikakvog povodnika skakuce za njima i obavi sto treba.A to i nije neka trava vec slijepa ulica koja vodi do bakine zgrade i okolnih kuća i puno je mačaka,al ga nekim čudom ni jedna ne dira.Probali smo ih upozorit da bas nije pametno da se izlaze takvim oscilacijama temperature i ne bas cistom okolisu,ali nis od toga,on skakuce i izgleda sretno pa su zakljucili da je takav zivot najbolji za njega.
Eh sto sve covjek neće vidjeti :nowink:
Ja svog vodim na livadu gdje secem psa ili jedan parkic pored ambulante gdje su djeca i nema pasa.Moram priznat da ga radije odvedem na livadu pa povedem svog psa kao strazu ako neki drugi naide,nego tamo gdje su djeca jer se onda uvijek svi sjate oko njega i ne daju mu uopce mira.
nani
Zečić
Zečić

PostPostao/la Cheerleader » ned sij 27, 2008 12:03 pm

Ja imam golemo ograđeno dvorište, i nema straha od drugih pasa, ali mene mori jedna druga briga - jastrebovi!

Stalno nadlijeću, jednom mi je jedan čak odnio bebu pauna :sad:

Tako da, ekipa, pamet u glavu! Zec je po prirodi lovina, i on se nema kako braniti! Ja se ne odvajam od svog ni milimetra, on trči, a ja za njim :wink:
I'm not suffering from addiction to rabbits, I'm enjoying every second of it!
Cheerleader
Zečić
Zečić

PostPostao/la iko » ned sij 27, 2008 14:54 pm

a to jedino mozes rijesit tako da neku mrezu stavis gore ili nesto tako....
iko
Zečić
Zečić

PostPostao/la Cheerleader » ned sij 27, 2008 15:11 pm

Je da! ;D Mreža preko dvorišta 150 x 58 m ;D

Pa da me starci skalpiraju!
I'm not suffering from addiction to rabbits, I'm enjoying every second of it!
Cheerleader
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » ned sij 27, 2008 15:18 pm

je kod mojih staraca ista stvar, al dobra mi je ova ogradica - imam tendicu gore pa sam mirna :) samo kaj moram pazit gdje sam ih postavila da mi ne prokopaju tunel ispod ograde

al najsigurnije mi je kad lijepo ih odnesem u hlad pustim, sebi donesem stolac/deku i uzivam :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan