POPIS PREPORUCENIH VETERINARA na strani 1 + KOMENTARI

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Re: POPIS PREPORUCENIH VETERINARA na strani 1 + KOMENTARI

PostPostao/la zeko Simba » pon kol 20, 2012 16:25 pm

I u Njušku i kod Polića možete otići bez straha, stvarno su ljubazni i pažljivi. Naravno postoje situacije kada ni oni ne znaju točno što bi, ali onda se savjetuejte s njima, nazovete u ZG za stručnije mišljenje, kontaktirate nas na forumu..... uvijek se našlo pozitivno rješenje :)
NAdam se da će što manji broj vas trebati usluge veterinara :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

POPIS PREPORUCENIH VETERINARA na strani 1 + KOMENTARI

PostPostao/la thorapluto » sri ruj 05, 2012 15:42 pm

Recenzija veterinara u gradu Varaždinu

Iz razloga da se malo zna o veterinarima iz Varaždina, te vođena svojim iskustvima, te iskustvima meni bliskih osoba te njihovih poznanika- odlučila sam napisati recenzije da bi olakšala ljudima izbor adekvatnog veterinara za njihovog uhonju. Naime, napisat ću i dobra i loša iskustva i definitivno imenovati veterinare i njihove ambulante-da njihovi kunići definitivno dobe profesionalnog veterinara sa dovoljo iskustva, znanja te osobu koje će im posvetiti dovoljno vremena kao i osobu koje će poštovati svoje klijente, tj. vlasnike ovih kunića.
Naime, spremam se dati sterilizirati svoju kunićicu i budući da sam paranoična šta se tiče te operacije, jako mi je bitan izbor veterinara pa eto, napisat ću i osobna iskustva te iskustva sa telefoniranjima, tj, kontaktiranjima.

LISTA PREPORUČENIH VETERINARA

Veterinarska ambulanta SIMBA
Ivana Kukuljevića 48
Berislav Sivončik, dr.vet.med.
098 161 8521
042 300 700

Ovo je veterinar svim mojim kućnim ljubimcima(macama, psu i kunićima). Same pohvale za veterinara Berija! Veterinar je profesionalan, iskusan, vrlo ljubazan, strpljiv i uslužan.
Izliječio je mog Paxa, tj. pododermatitis, savjetovao nas, skratio mu noktiće, povadio mu višak konaca(prije nego smo ga udomili-bio je kastriran na vet. fakutetu u Zg-u, zašivala su ga "prekrasno"). I uvijek pita kako je ostatak moje živine :)
Isto tako, on je drugi veterinar kunićima od moje susjede i vrlo drage prijateljice. Kastrirao je mužjaka, ženkicu je par puta spasio kada su joj nastali apscesi i za njega ima samo riječi hvale. Definitivno tople preporuke za ovog veterinara jer zna sa kunićima, iskustva ima(ponavljam), a i voli životinje i svoj posao, što meni osobno puno znači jer na taj će tretirati životinje i njihove vasnike.
Molim moderatore da ovu vet. ambulatu uvrste u popis preporučenih veterinara! Hvala :)

Jedino što Bero nije imao iskustva sa sterilizacijom kunića(dečke je kastrirao, apscese je uspješno liječio itd. ), mene je strah samo tako dati je u njegove ruke, mada je on izrazio želju i volju da je sterilizira, pa ću razmisliti jer ovom veterinaru i njegovoj profesionalnosti definitvno vjerujem.

Veterinarska ambulanta VITA
Juraja Križanića 85
Nenad Gulija, dr.vet.med.
098 943 9857
042 260 585

Ova vet. ambulanta već je na popisu preporučenih veterinara. Iz tog razloga sam ih danas i kontaktirala a i ovdje sam dopunila njihove podatke. Naime, nazvala sam iz razloga da čujem o sterilizaciji kunića(da li imaju iskustva, koja je cijena itd.). Javio se veterinar Nenad, vrlo ljubazan, strpljiv i uslužan veterinar koji mi je potvrdio da rade sterilizacije, znači da samim time imaju iskustva. Objasnio mi šta me je zaimalo vezano uz operaciju, sam je napomenuo da su kunići jako osjetljiva bića itd. Eto, preporučam ovu vet. ambulantu jer se iz razgovora vidi da je veterinar iskusan, da voli životinje, da je spreman vlasniku sve objasniti i samim time sam vidjela da poštuje svoje klijente i njihove ljubimce.
Budući da već je na ovom popisu, očito iza sebe ima dovoljno zahvalnih kunića te njihovih vlasnika.
Ovo je isto tako vet. ambulatna koju sam uzela u obzir za sterilizaciju svoje kunićice.

CRNA LISTA VETERINARA
Veterinarska ambulanta
dr. LUKMAN

Trnovečka 6, Varaždin
dr.sc. Davorin Lukman, dr.vet.med.

Moram napomenuti da je ovo jedini veterinar sa ovakve vrste popisa.
Znači u pitanju ju krajnja bahatost i krajnji neprofesionalizam.

Prvo ću početi sa tel. razgovorom, doslovno napisan kako je tekao, a nakon toga recenzija.

Telefonski razgovor:

-Dobar dan, ambulanta.
-Dobar dan. Ovako imam pitanje vezano uz sterilizaciju kunića. Kolika vam je cijena?(pitam prvo za cijenu budući da sam čula da ovaj veterinar uredno novčano precjenjuje svoje podhvate)
-Mužjaka ili ženke?
-Pitala sam sterilizacija, znači ženke.
-*** kn.
-Aha, a reci mi, imate li iskustva sa tom vrstom sterilizacije?
-Kakvo je to pitanje?!
-(tišina od šoka s moje strane)
-Jel’ vi znate s kim vi pričate? Da li imam iskustva... S doktorom znanosti!!
(u šoku i ja i dečko i moja majka koji su sjedili s menom za stolom)
-Molim?? Samo da znate- upravo ste izgubili potencijalnu mušteriju!
-(nešto je dalje vikao preko telefona i istovremeno smo poklopili)

S ovim današnjim razgovorom, razriješila sam s tim veterinarom, s njegovom ambulantom za sve vijeke vijekova! Osim što sam čula (napisat ću ih) brojne kritike ne samo na njegov rad nego i na njega kao osobu(u Vžu je poznata „ta” njegova reputacija), ovakva vrsta bahatosti i neprofesionalzima je degutanta. Sramota šta ne znam da je Njegovo Visočanstvo Doktor Znanosti! E pa, možeš biti što got želiš budući da sam posumnjala u tu tvoju inteligenciju i odgoj, ako tako netko tretira ljude, pitam se kako samo tretira sve te silne životinje!
Prije jedno 10 godina on je bio jedini privat vet. u Vž-u za kojeg smo znali i tom prilikom smo se odlučili za njega-imali smo kujicu. Osim što je bio dosta neljubazan i odriješit, površnu dijagnozu joj je postavio(gotovo joj je dao tablete za „umišljenu” trudnoću nakon što joj je grubo isprepipao jajnike, da nismo inzistirali mi SAMI sa rendgenom, nastupile bi gadne posljedice jer je kuja nosila 9 malih) bez da joj se posvetio kako je trebao! Iz tog razloga, mi smo se prebacili drugom veterinaru. I budući da je prošlo toliko godina, i da znamo da je on poznat veterinar, u pitanju je moja kunićica, a on je pedantan i možda se čovjek promjenio, kad ono, hladna pljuska. Ma nebi mu dala da takne ijednu moju životinju za ništa na svijetu!
Priča moje susjede(danas smo pričale o dotičnom veterinaru) ide tim tokom da je dr. Lukman bio prvi veterinar njenoj kunićici. Osim što je besramno naplatio svoje uradke, s kunićicom je bio krajnje grub i nestrpljiv isto kao i sa njima(čak se otresito izderao na njih nešto, kao pa kako to ne znaju). Ali i jedna njena poznanica je bila tamo sa kunićem, i rekla je da naon što ga je ovaj veterinar tako grubo izvadio iz transportera, te ga gotovo bacio na vet. stol-nakon zahvata(ne znam koji je točno u pitanju) doslovno su uzeli kunića koji je bio u toliko lošem stanju da su žurno otišli drugom veterinaru koji ga je spasio(ne znam koji je točno u pitanju, ali svaka čast!).Moja susjeda je zaključno rekla da mu ni bubu nebi odnjela da je lječi(karikirala je svoje mišljenje). Ne želim biti previše subjektivna, ali ovo sve zajedno je kap koja je prelila čašu i molim da se ovaj veterinar stavi na listu veterinara koji se ne preporučaju jer osim što „ne štima” kao osoba-njegova neprofesionalnost i nestručnost usporkos svim tim silnim diplomama-dovela je u pitanje život kunića.
Zadnja izmjena: thorapluto; sri ruj 05, 2012 16:04 pm; ukupno mijenjano 3 put/a.
slikaslikaslika
thorapluto
Zečić
Zečić

PostPostao/la thorapluto » sri ruj 05, 2012 15:51 pm

Nadam se da sam ovim postom pomogla sadašnjim, a da ću isto tako pomoći i budućim vlasnicima uhonja, jer ipak nije lako naći iskusnog i adekvatnog veterinara svojim kunićima. Ne želim da se desi jednom od kunića nešto što stvarno nije potrebno, u negativnom kontekstu i hvala bogu da se barem mada ovim forumom to može i spriječiti.
slikaslikaslika
thorapluto
Zečić
Zečić

PostPostao/la freda » sri ruj 19, 2012 21:01 pm

htjela bi toplo preporuciti veterinare iz DR. DOOLITLA, OSIJEK.
stvarno se razumiju u kunice, jako su dragi i stvarno su strucni sto je rijetkost u osijeku, i zapravo u cijeloj Slavoniji cini mi se.
ja sam svog Wiglija vodila kod njih na operaciju mokracnog kamenca i u tih 50 min koliko je trajala anestezija njih troje je radilo oko mog Wiglija. tehnicar je pazio na suhocu ociju i mazao kremom, poslije je porezao nokte. a doktor i doktorica su ga operirali i dok je doktorica sivala wiglija, doktor je pregledao i sredio zubice. operacija je bila teska jer je kamenac bio velik, ali rezovi mu super izgledaju i sve kako zarasta je odlicno.

Takodjer bi svim Slavoncima preporucila veterinarsku stanicu Tip Tip u Vinkovcima koji imaju odlican rentgen. za samu uslugu veterinara ne znam ali znam da u Osijeku nema veterinarske sa dobrim rengtenom i mi smo morali ici do Vinkovacam pa eto cisto da znate.

pozdrav
freda
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » sri ruj 19, 2012 22:32 pm

Dr.Doolittle je vec u preporukama :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la freda » pet ruj 21, 2012 12:58 pm

znam da je u preporukama ali sam svejedno htjela pohvaliti njihovu uslugu i strucnost i podijeli svoje iskustvo.
nadam se da je to ok :D
freda
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » pet ruj 21, 2012 18:17 pm

naravno :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Ludovica » ned lis 07, 2012 19:47 pm

Vet Novak, Beograd

Moje iskustvo: naglo ujutro prestala da jede, pocela opsesivno da se cisti, zabila se u cosak i non-stop se vrpoljila iz jedne uvrnute poze u drugu (ocigledno u bolovima), stomak abnormalno mekan, na dodir stomacica se otima.
Odvedem je u Vet Novak sva izbezumljena, opisem simptome, ona zena tamo krene da je ispipava (grubo k'o da razvlaci plastelin, a ne zivog stvora!), uhvati se za neku "cistu" na vratu (?), pola sata trtlja o tome, ja krenem ponovo da objasnjavam sto sam je dovela. Urade rtg, urade ultrazvuk te "ciste" u vratu, urade ultrazvuk abdomena, materica normalna, veterinarka krene da trtlja da nema rak reproduktivnih organa sigurno, da je to nesto sto se kod kunica javlja jednom u milion, pa da je mozda taj problem sa stomakom nesto "latentno" od ove "ciste" (ako je to uopste cista, i ako je uopste nesto abnormalno i napipala), na UZ vide kao nesto, ali nemaju pojma sta je, stigne rtg snimak - zeludac i tanko crevo abnormalno puni, kolon totalno prazan. Ona nema pojma sta je sa zecom, trtlja kao navijena sve i svasta, dijagnoze nigde. Da mi zeolit tabletu da joj dam na spric, kaze da je dovedem na "pratimo cistu" i posalje nas kuci. Naravno, prethodno nam je otela 50eur.
Moj utisak - nemaju prokletog pojma o kunicima!! Ali im ne smeta da ih primaju na lecenje, iako nista pod milim bogom ne znaju!
Besna sam... :ljut: :ljut:
P.S. Malena je dobro. Sama sam joj dala laktulozu, simetikon, malt pastu i zelenis. Sama krenula da jede po povratku od veterinara, sve opet normalno. Moje laicko misljenje - zastoj zbog dlaka, jer se sada linja.
Ludovica
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » ned lis 07, 2012 21:32 pm

slazem se s tobom..imas puno vec napisano o zacepu tu na forumu pa prouci i primjeni..cure su takoder pisale o veterinarima u Beogradu pa vidi preporuku da znas gdje otici ako bude trebalo..zao mi je sto je zekica morala proc kroz sve te traume (znam da je uzv za njih jako stresan zbog brijanja trbuscica i trljanja po njemu)
http://zecovi.net/LETAK%20-%20ZACEP%20-%20ZECOVI.pdf
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la dHarma » ned lis 07, 2012 21:38 pm

Dva puta sam bila u Novaku i to jer nisam imala izbora (moj vet je bio na odmoru), prvi put sam stigla prekasno :sad:
Kad se isto Spajku ponovilo znala sam zasto idem tamo i nisam htela da se rade ikakve pretrage, znaci bili smo tamo iskljucivo zbog RTG-a, infuzije i vitamina..
Kako se zvala ta veterinarka?
Posto ova devojka koja je bila nama je bila ok, prihvatila je sve sto sam rekla i nije trazila ni ultrazvuk i sl.. krajnje bespotrebno! :rolleyes:

Super da je malena sad ok! :)

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Ludovica » pon lis 08, 2012 22:17 pm

Joj, ne znam ime veterinarke, malo viseg rasta, tamno plava kosa cini mi, ili tako neka sucmurasta boja, mozda ima oko 40-ak godina. Bila sam strasno pod stresom i ne secam se bas dobro kako je izgledala... Bila je tamo jos neka crnokosa, mladja, ta je bar bila nezna i mazila zeca pola sata dok je ova torokala.
A inace, nisu hteli da briju dlaku, samo su posuli alkoholom i gelom za UZ. Ne znam da l' se na taj nacin vidi snimak kako treba, ali ajde bar taj stres da kazemo da smo izbegli.

Nekako se osecam prilicno obeshrabreno. Moj utisak je da u Beogradu jednostavno nema veterinara koji stvarno zna znanje kad su kunici u pitanju. Cini mi se da se uglavnom svodi na kocku i srecu. Nekad imas srece da vet kod kojeg dodjes zna leciti taj problem koji zec ima, a kad dodjes sa drugim problemom, isti vet lupeta gluposti. Dobro, ok, ne znaju, pa ne znaju, to mogu da razumem, ali ono sto me opasno iritira je kad primaju na lecenje kunice, a o njima nista ne znaju. Izludjuje me to, u normalnoj zemlji ja bih mogla da tuzim veterinara za ovakve stvari, a u ovoj mogu samo da placem i da pratim forume, citam i sama istrazujem. :ljut:
Ludovica
Kunić
Kunić

PostPostao/la dHarma » pon lis 08, 2012 22:52 pm

Meni je ta crna mladja bila.. ona je ok ispala stvarno.. Tu drugu nisam cak ni videla, ponavljam bila sam tamo 2 puta jer nisam imala izbor..
Stvarno su je bespotrebno izmucili i ulepili da ja ne mogu da verujem!!!
Cista otimacina para!!! :ljut:
Istina je da nijedan vet ne zna bas sve, ali ima onih koji se trude..
Kad je kriza uvek vodim u Spinu i nisam zazalila, ali posto se vodim svojim ranijim losim iskustvima svaku informaciju moram 1oo puta da proverim :rolleyes:

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Ludovica » sri lis 10, 2012 14:15 pm

Iako sam ja bila prilicno iritirana nekim Slobodanovim (Spina) pricama i onim groznim smradom u ordinaciji, na kraju i ja imam utisak da on neke stvari ipak i zna, dok za ove ostale kod kojih sam bila, ne mogu bas da kazem isto.
Novak je sasvim ok za pse i macke, ali za zecove - nein! :zmirko:
Ludovica
Kunić
Kunić

PostPostao/la Emma » pon pro 31, 2012 15:06 pm

Zovem Bubu za hitne intervencije i birani broj je nedostupan....propucat cu se:(((
Emma
Zečić
Zečić

PostPostao/la ina » pon pro 31, 2012 16:31 pm

Zovi Don. Imaju broj na internetu
29+1+1
ina
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave