Recenzija veterinara u gradu Varaždinu
Iz razloga da se malo zna o veterinarima iz Varaždina, te vođena svojim iskustvima, te iskustvima meni bliskih osoba te njihovih poznanika- odlučila sam napisati recenzije da bi olakšala ljudima izbor adekvatnog veterinara za njihovog uhonju. Naime, napisat ću i dobra i loša iskustva i definitivno imenovati veterinare i njihove ambulante-da njihovi kunići definitivno dobe profesionalnog veterinara sa dovoljo iskustva, znanja te osobu koje će im posvetiti dovoljno vremena kao i osobu koje će poštovati svoje klijente, tj. vlasnike ovih kunića.
Naime, spremam se dati sterilizirati svoju kunićicu i budući da sam paranoična šta se tiče te operacije, jako mi je bitan izbor veterinara pa eto, napisat ću i osobna iskustva te iskustva sa telefoniranjima, tj, kontaktiranjima.
LISTA PREPORUČENIH VETERINARA Veterinarska ambulanta SIMBAIvana Kukuljevića 48
Berislav Sivončik, dr.vet.med.098 161 8521
042 300 700
Ovo je veterinar svim mojim kućnim ljubimcima(macama, psu i kunićima). Same pohvale za veterinara Berija! Veterinar je profesionalan, iskusan, vrlo ljubazan, strpljiv i uslužan.
Izliječio je mog Paxa, tj. pododermatitis, savjetovao nas, skratio mu noktiće, povadio mu višak konaca(prije nego smo ga udomili-bio je kastriran na vet. fakutetu u Zg-u, zašivala su ga "prekrasno"). I uvijek pita kako je ostatak moje živine

Isto tako, on je drugi veterinar kunićima od moje susjede i vrlo drage prijateljice. Kastrirao je mužjaka, ženkicu je par puta spasio kada su joj nastali apscesi i za njega ima samo riječi hvale. Definitivno tople preporuke za ovog veterinara jer zna sa kunićima, iskustva ima(ponavljam), a i voli životinje i svoj posao, što meni osobno puno znači jer na taj će tretirati životinje i njihove vasnike.
Molim moderatore da ovu vet. ambulatu uvrste u popis preporučenih veterinara! Hvala
Jedino što Bero nije imao iskustva sa sterilizacijom kunića(dečke je kastrirao, apscese je uspješno liječio itd. ), mene je strah samo tako dati je u njegove ruke, mada je on izrazio želju i volju da je sterilizira, pa ću razmisliti jer ovom veterinaru i njegovoj profesionalnosti definitvno vjerujem.
Veterinarska ambulanta VITAJuraja Križanića 85
Nenad Gulija, dr.vet.med.098 943 9857
042 260 585
Ova vet. ambulanta već je na popisu preporučenih veterinara. Iz tog razloga sam ih danas i kontaktirala a i ovdje sam dopunila njihove podatke. Naime, nazvala sam iz razloga da čujem o sterilizaciji kunića(da li imaju iskustva, koja je cijena itd.). Javio se veterinar Nenad, vrlo ljubazan, strpljiv i uslužan veterinar koji mi je potvrdio da rade sterilizacije, znači da samim time imaju iskustva. Objasnio mi šta me je zaimalo vezano uz operaciju, sam je napomenuo da su kunići jako osjetljiva bića itd. Eto, preporučam ovu vet. ambulantu jer se iz razgovora vidi da je veterinar iskusan, da voli životinje, da je spreman vlasniku sve objasniti i samim time sam vidjela da poštuje svoje klijente i njihove ljubimce.
Budući da već je na ovom popisu, očito iza sebe ima dovoljno zahvalnih kunića te njihovih vlasnika.
Ovo je isto tako vet. ambulatna koju sam uzela u obzir za sterilizaciju svoje kunićice.
CRNA LISTA VETERINARAVeterinarska ambulanta
dr. LUKMANTrnovečka 6, Varaždin
dr.sc. Davorin Lukman, dr.vet.med.
Moram napomenuti da je ovo jedini veterinar sa ovakve vrste popisa.
Znači u pitanju ju krajnja bahatost i krajnji neprofesionalizam.
Prvo ću početi sa tel. razgovorom, doslovno napisan kako je tekao, a nakon toga recenzija.
Telefonski razgovor:
-Dobar dan, ambulanta.
-Dobar dan. Ovako imam pitanje vezano uz sterilizaciju kunića. Kolika vam je cijena?(pitam prvo za cijenu budući da sam čula da ovaj veterinar uredno novčano precjenjuje svoje podhvate)
-Mužjaka ili ženke?
-Pitala sam sterilizacija, znači ženke.
-*** kn.
-Aha, a reci mi, imate li iskustva sa tom vrstom sterilizacije?
-Kakvo je to pitanje?!
-(tišina od šoka s moje strane)
-Jel’ vi znate s kim vi pričate? Da li imam iskustva... S doktorom znanosti!!
(u šoku i ja i dečko i moja majka koji su sjedili s menom za stolom)
-Molim?? Samo da znate- upravo ste izgubili potencijalnu mušteriju!
-(nešto je dalje vikao preko telefona i istovremeno smo poklopili)
S ovim današnjim razgovorom, razriješila sam s tim veterinarom, s njegovom ambulantom za sve vijeke vijekova! Osim što sam čula (napisat ću ih) brojne kritike ne samo na njegov rad nego i na njega kao osobu(u Vžu je poznata „ta” njegova reputacija), ovakva vrsta bahatosti i neprofesionalzima je degutanta. Sramota šta ne znam da je Njegovo Visočanstvo Doktor Znanosti! E pa, možeš biti što got želiš budući da sam posumnjala u tu tvoju inteligenciju i odgoj, ako tako netko tretira ljude, pitam se kako samo tretira sve te silne životinje!
Prije jedno 10 godina on je bio jedini privat vet. u Vž-u za kojeg smo znali i tom prilikom smo se odlučili za njega-imali smo kujicu. Osim što je bio dosta neljubazan i odriješit, površnu dijagnozu joj je postavio(gotovo joj je dao tablete za „umišljenu” trudnoću nakon što joj je grubo isprepipao jajnike, da nismo inzistirali mi SAMI sa rendgenom, nastupile bi gadne posljedice jer je kuja nosila 9 malih) bez da joj se posvetio kako je trebao! Iz tog razloga, mi smo se prebacili drugom veterinaru. I budući da je prošlo toliko godina, i da znamo da je on poznat veterinar, u pitanju je moja kunićica, a on je pedantan i možda se čovjek promjenio, kad ono, hladna pljuska. Ma nebi mu dala da takne ijednu moju životinju za ništa na svijetu!
Priča moje susjede(danas smo pričale o dotičnom veterinaru) ide tim tokom da je dr. Lukman bio prvi veterinar njenoj kunićici. Osim što je besramno naplatio svoje uradke, s kunićicom je bio krajnje grub i nestrpljiv isto kao i sa njima(čak se otresito izderao na njih nešto, kao pa kako to ne znaju). Ali i jedna njena poznanica je bila tamo sa kunićem, i rekla je da naon što ga je ovaj veterinar tako grubo izvadio iz transportera, te ga gotovo bacio na vet. stol-nakon zahvata(ne znam koji je točno u pitanju) doslovno su uzeli kunića koji je bio u toliko lošem stanju da su žurno otišli drugom veterinaru koji ga je spasio(ne znam koji je točno u pitanju, ali svaka čast!).Moja susjeda je zaključno rekla da mu ni bubu nebi odnjela da je lječi(karikirala je svoje mišljenje). Ne želim biti previše subjektivna, ali ovo sve zajedno je kap koja je prelila čašu i
molim da se ovaj veterinar stavi na listu veterinara koji se ne preporučaju jer osim što „ne štima” kao osoba-njegova neprofesionalnost i nestručnost usporkos svim tim silnim diplomama-dovela je u pitanje život kunića.