Moris - zivot malog borca

Jednom ćemo opet biti skupa:(

Moderator/ica: Lady Stardust

Moris - zivot malog borca

PostPostao/la Lady Stardust » ned lip 19, 2011 11:55 am

Moris je bio borac i zasluzuje svoju pricu...

slika

...usao je u moj zivot kao slucajan prolaznik, pred kraj ljeta prije dvije godine. Jedan kratki poziv na broj Udruge nije nicim ukazivao da u moj zivot ulazi jedno divno, toplo i hrabro bice.

''Zeko u krletki za ptice, stoji na balkonu, na kisi i suncu i vlasnici cekaju da krepa (da, krepa), da li bi ga preuzeli ako bi ga vlasnici dali?'' Takvo je bilo pitanje, a moj odgovor znate. Protekla su puna tri tjedna dok ti neljudi nisu odlucili dati jadnika, valjda nije uginuo dovoljno brzo. Cura mi je javila da su ga izbacili na stenge haustora i da je kod nje, odmah sam krenula po njega.

U maloj prljavoj krletki za ptice, na 10 cm trule hrane i mokre piljevine, u kutu se tresla mala sljepljena loptica. Dlaka u rupama, sfucana i sljepljena, guza i cape zaljepljene u kakicu, noktiju popucalih i preraslih, slomljenih pa zaraslih prstica, oci upaljene i oko njih sve skoreno. Tup i prazan pogled. Trebalo mi je dva sata dok ga nisam oprala, pocesljala i donekle ocistila. Cijelo vrijeme je samo nepomicno stajao i tupo gledao, kada bi i pokusao napraviti par koraka rusio se i padao ko da ima mozdani. Stavila sam ga na cistu podlogu u dno njegove gajbe, bez resetke i ogradila dio sobe samo za njega - nepotrebno, stajao je na jednom mjestu i nije se micao. To je sve sto je znao i sve sto je mogao proteklih sest i pol godina. Nije znao hodati jer nije ima kamo, nije znao skakati jer nije imao gdje, nije se dizao na zadnje sape jer nije imao mjesta. Samo je sjedio i gledao u pod, samo ga je instinkt tjerao da jede i pije.

Danima sam ga nutkala svim i svacime, nije htio, danima sam bacala lopticu i igracke, nije ni glavu okrenuo, jednostavno je sjedio u svom malom autisticnom svijetu i bio.

Nakon tri tjedna trud se isplatio, loptica je pala i otkotrljala se a Moris je okrenuo glavu.... i malo po malo poceo je reagirati kad bi se priblizila. Nakon jos dva tjedna izasao je sam iz svog korita gajbe i napravio par nesigurnih koraka. Poceo je zainteresirano cekati hranu i probavati nove, fine stvari. Nakon mjesec napravio je prvi krug oko stola, jos uvijek nesigurnom skokovima, ali uspio je. Probudio se i svakim danom postajao sve veselili i sretniji kunic. Nakon 4 mjeseca pokusao je skociti na kauc, u prvom pokusaju nije uspio ali zato u drugom je.

Svakim danom napredovao je velikim koracima i postao je jedan divan, dragi, mazni zeko, zeko koji (jedini kod mene) dijeli puse, zeko koji je satima lezao ako bi ga mazio po glavici, zeko koji je jurio i skakao toliko da se s oprezom moralo hodati po sobi.

Od samog pocetka objavljen je na Forumu u Oglasima, nitko se nije javljao, ali ja sam nekako od samog pocetka znala da ga ni ne bi nikome dala i da je on zapravo tog dana u rujnu stigao doma.

Prozivio je kod mene dvije godine i nadam se da je zaboravio sve ono lose sto mu se dogadjalo prije toga. Nadam se da sam mu uspjela pruziti svu onu ljubav i paznju koji nije imao prije a itekako ju je zasluzio. Nadam se da je uzivao u svoj finoj papici, u pusama Mrcina, u mojoj paznji i paznji i mazenju svih ljudi koji bi dosli kod mene - jer bio je ''dusa prodana'' za trljanje nosica i uheka.

Borili smo se sa svim posljedicama teskih prvih godina, drzali dok je islo i nekoliko puta pobijedili sve prognoze... ali sve do jednom. U posljednjih nekoliko dana sve je nekako islo nizbrdo, probali smo jos jednom spasiti nemoguce. Jos jucer je papao iz sprice, sam sjedeci na pultu, mljackao i gutao, za mene, ali nije islo. Pred spavanje sam ga izljubila, kao da sam znala, sve mu rekla i ispricala dok je on nemocno sjedio u mojim rukama.

Nocas je mirno zaspao. Hvala Moris.
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

Re: Moris - zivot malog borca

PostPostao/la Anby » ned lip 19, 2011 12:15 pm

Isuse koja prica, nisam znala da je crni ljepotan imao takvu proslost :sad: Al barem si mu uljepšala zadnje godine zivota. Lady jako mi je zao :cry: :cry: :cry:
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la kristinans » ned lip 19, 2011 12:18 pm

Sta god da se kaze bilo bi suvisno....Lady bila si divna prema njemu i pruzila mu sve ono sto nije imao godinama,mali je zaista bio pravi borac... Zao mi je :cry:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la dollypony » ned lip 19, 2011 12:23 pm

:sad: :sad: jako mi je zao... bitno je da je osetio sta znaci biti voljen i mazen...
slika Mila slika
dollypony
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Marta » ned lip 19, 2011 12:29 pm

Lady žao mi je :sad: spoznao je ljubav, a to je valjda najbitnije ....
Marta
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Cule » ned lip 19, 2011 12:44 pm

Marta je sve rekla..spoznao je ljubav i otisao voljen..
Divna si, Lady..
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Helga » ned lip 19, 2011 12:46 pm

Boze, kakva prica... zao mi je... :sad:
Lady, svaka cast na svemu...
-Why do you wear that stupid bunny suit?
-Why are you wearing that stupid man suit?
Helga
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » ned lip 19, 2011 12:53 pm

Moris je imao sreću da je došao u tvoje ruke i upoznao svijet onakvim kakav bi trebao biti za svih, pun ljubavi i sreće. Znao je to i nesebično je tu ljubav vraćao pusama i maženjem. To malo sitno stvorenje je jedna velika duša koja vam se u prvi tren uvuče pod kožu. Sretan je svatko tko je imao prilike upoznati te. Uživaj na zeco livadi dragi Moris, nedostajati ćeš neizmjerno Lady, ali i svima nama ostalima. R.I.P. dragi Moris :zeko3:
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Markic » ned lip 19, 2011 13:40 pm

Plače mi se. Duša mala... Neka mirno sniva ljubav mala... Čeka ga moj Jura u zeco-raju....
Markic
Zečić
Zečić

PostPostao/la reja04 » ned lip 19, 2011 13:56 pm

:smrc: :smrc:
Svaka ti čast, Lady... Uljepšala si mu život do samoga kraja.
reja04
Zečić
Zečić

PostPostao/la fidelio » ned lip 19, 2011 14:12 pm

:smrc:
RIP Moris.
Lady da nije bilo tebe nikada ne bi osjetio ljubav i nježnost.
Sada je tamo gdje ga ništa ne boli.
R.I.P. Fidelio i Livio
http://www.youtube.com/watch?v=uegRK73m4sQ
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Klio » ned lip 19, 2011 14:33 pm

Ne moram ti reci... ti znas koliko tog zeka drzim u srcu iako ga nikada nisam videla u stvarnosti, zbog tuzne price i srca tako dobrog i tako dragog da ga ne mozes ne voleti makar mu samo video okice na slici :cry: :cry: ... Drugi put na ovom forumu mi je srce slomljeno za zeka kog nikada nisam dodirnula cak ni videla...
Livio i Moris, ljubavi malene, zekani za koje verujem da su mogli osetiti ovoliku ljubav i na daljinu.
Puno poljubaca za tu njuskicu sam prirpemala kada je sretnem, a opet, ta njuskica je bila prepresretna sto je imala tebe... Ne mogu ni zamisliti kako je bilo sve one godine pre toga, samo se iskreno nadam da kunici zaista imaju slabo pamcenje. Zbog Morisa bih to najvise volela.
Hrabra Zvezdasta, ljubim te :zeko3:
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la vini » ned lip 19, 2011 16:07 pm

:zekoo4:
Moris je jedan predivni, hrabri zeko. U svom žalosnom životu bio je spašen kad je stigao kod tebe i kraj je dočekao sretan u divnom domu gdje si mu pružila sve što zaslužuje, a vraćao je svima koji su imali sreće provesti koji trenutak sa njime.
:zeko3: Morisu i uživaj ispod duge sa svima ostalima :zeko3:
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la altan » ned lip 19, 2011 17:54 pm

Ne mogu vjerovat da malenog vise nema..on koji se toliko borio kako bi sto duze zivio s tobom u sreci, blagostanju i ljubavi..jako mi je zao draga :sad: :sad:
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anek » ned lip 19, 2011 20:17 pm

Lady rasplakala si me pricom... Dragi Moris sigurno je bio vise nego sretan zadnje dvije godine.
Drzi se! Puse Morisu u zecoraj :zekoo8: :zeko3:
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća

Natrag na Najtužniji dio foruma

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan