Promjene na koži

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Promjene na koži

PostPostao/la Katarina » sub ožu 02, 2013 11:36 am

Bok! Nisam vec dugo bila na forumu, sve je u pravilu bilo super, bez nekih zdravstvenih poteškoća. Al prije negdje dva tjedan je zeko Snoppy bio jako bezvoljan, izgledalo je kao teži začep i 4 dana smo dobivali kod veterinara antibiotik Syvaquinol. Sva sreca, sad je sve ok, a antibiotik spominjem jer mislim da zbog njega sad ima gljivice. Barem mi izgleda tako. Znaci na vratu, iza lijevog uha ima zadebljano područje s keratinom u sredini crvene točkice, sitne. To područje je bez dlake i veličine 5-6mm. Do ponedjeljka neću moć kod veterinara. To sam jutros primjetila, al mislim da to nije mogao imati dulje od par dana. Ponaša se uobičajno, jede, ne češe se i uši su mu čiste. Lina, drugi zeko, nema nikakvih promjena na koži. Strah me da se ne proširi po njemu i na nju (nismo imali s tim iskustva, ne znam koliko se brzo to širi). Zanima me mogu li to mazati nekim pripravkom/ kremicom iz humane apoteke je bi to mogla nabavit danas. Znaci, koliko je to hitno i mogu li sad nečim mazat? Hvala :)
Katarina
Zečić
Zečić

Re: Promjene na koži

PostPostao/la renata » sub ožu 02, 2013 14:06 pm

Ne vjerujem da se radi o gljivicama. Prije je to mjesto na koje je primao injekcije, čim je zadebljano i bez dlake. Ne brini, bit će ok. Ev.možeš mazati Bepanten + kremom.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Katarina » sub ožu 02, 2013 14:15 pm

Nadam se da je tako
Samo mi je cudno da je na jednom mjestu i preko pola cm...
Katarina
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lilo » pon ožu 04, 2013 21:27 pm

možda je dobio i vitaminsku injekciju,one ćesto"spale"potkožje i naprave čelavo mjesto u obliku kruga sa ranicom.na tome mjestu oće često nastati i krasta koja otpadne...no ništa to nije za ići vetu!
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan