Buba na hitnoj sterilizaciji

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Buba na hitnoj sterilizaciji

PostPostao/la Bubica » uto lis 30, 2007 11:30 am

Neki od vas vec znaju cijelu pricu (i hvala im do neba sto su bili uz nas zadnja 3 dana, a posebno Lady), pa da je podijelim i s ostalima sad kad smo se svi malo smirili. Iako se nadam da nikome nece zatrebati nase iskustvo...

Buba se zadnjih 10ak dana jako tjerala (pukla ju lazna trudnoca), pa je izmedju ostalog i piskila gdje god je stigla. U subotu u 10 ipo navecer vidim lokvicu na tepihu ispod nje i poludim jer mi je vec dosta njenih trudnickih musica. Uzmem papirnati rucnik i obrisem, kad ono KRV! Ne malo krvi u mokraci ili obojana mokraca, nego cista krv (imamo crveni tepih, pa nisam odmah skuzila).

Naravno, subota navecer, veterinari ne rade, pa ja sva u soku zovem Lady upomoc. Nakon toga ja zivkam sve moguce veterinare cije brojeve je Lady imala, ona zove pola Zecova, svi me tjese i smiruju, ja potpuno luda, a Buba i dalje krvari. I na kraju u 11 ipo dobijem dr. Ljolju i on mi konacno sve lijepo objasni i malo me smiri. Kao, nije jako kriticno da treba odmah dizat frku, nego da dodjemo ujutro u Bubu.

Ujutro ju pregledaju, daju preventivno antibiotik i kazu da nista ne mogu ovaku izvana napipati, da sve izgleda u redu, pa da odemo sutra ujutro na faks na rendgen i ultrazvuk. Jos jedan dan cekanja... Prokleto sporo je prosla ta nedjelja!

U ponedjeljak u 8 smo na faksu, napravimo rendgen i kazu oni da nece radit ultrazvuk ako je sve okej na rendgenskoj slici. Evo ih za 5 minuta, idemo na ultrazvuk, nesto nije u redu. A na ultrazvuku cak i ja vidim da je nesto unutra. Oni se nesto dosaptavaju, nista mi ne govore, nego da pricekam da se oni konzultiraju. Evo ti ih za 5 minuta - opet na rendgen! Znaci, stvarno je neko sranje...

Uglavnom, oni sumnjaju na tumor maternice, ali ne mogu bit sigurni dok se ne otvori, i to HITNO! Dr. Stanin s faksa mi je stvarno sve lijepo objasnio, onako kulerski, tako da sam se i ja malo smirila. Nahvalio je Ljolju i ekipu i rekao da dobro da idemo tamo, jer da su se oni u zadnje vrijeme stvarno dosta uspjeli specijalizirati za kunice i da imaju jako dobre rezultate. Iako zapravo nitko kod nas o kunicima ne zna dovoljno, jer oni na faksu jos uvijek apsolutno nista ne uce o njima, nego svi uce ovako u letu, kad im dodje kunic na stol. Koma!

Nazovem Bubu, oni kazu operacija u 2. Ne moram vam uopce pricat kako sam izgledala od 10 do 2, a kad sam je u 2 ostavila tamo i izasla van, pukla sam totalno. Svi moguci scenariji su mi u sekundi prosli kroz glavu, pogotovo sto ona ima vec 6 godina i nije bas u cvijetu mladosti. Dogovorili smo se da me nazovu isti cas kad bude gotovo, a dr. Sasa je rekao da sigurno nece bit prije 3 ipo.

U 3 ipo sam pocela histericno buljit u mobitel i cekala. I cekala... I cekala... Bilo mi ih je glupo zvati i gnjaviti, jer ako su rekli da ce nazvat kad bude gotovo, nazvat ce. U 5 vise nisam mogla izdrzat i nazvala sam. Kazu oni da je bilo gotovo prije sat vremena i da je sve dobro proslo. Halooo, ljudi, ja ludim vec sat ipo!!!

Dosli smo po nju u 6, dr. Ljolje nam se ispricao sto nije odmah nazvao, ali imao je guzvu i skroz je zaboravio. Joooj, htjela sam ga tuc!!! A ja u Vrapcu skoro zavrsila...

Pokazali su mi to sto su izvadili iz nje. Ljudi moji, to je bio Alien, majke mi! Uopce ne kuzim kako je to stalo u nju. Strasno nesto... Slikala sam s mobom, pa cu stavit slike kad stignem, skupa sa slikama rendgena i ultrazvuka. I rekli su da je zapravo sreca sto je pocelo krvariti, jer da se stvarno nije drukcije moglo skuzit da je to unutra.

Eto, na kraju je sve dobro proslo, ona je jos uvijek sva tupava, samo lezi i sva je jadna. Pojela je dosad samo 2 griza "balegara" i 4 one pahuljice graska, i pila je malo vode. Sad cekamo prvu kuglicu, a popodne idemo na kontrolu i antibiotik. Trazili smo da posalju na analizu to sto su izvukli iz nje, pa ako je bilo maligno, ici cemo svakih par mjeseci preventivno na redgen i ultrazvuk. Za svaki slucaj. A vi drzite fige da je ipak dobrocudno! Ali to cemo znat tek za mjesec dana.

I na kraju pouka cijele price - ovo sto se Bubi dogodilo se dogadja u 50-80% slucajeva kod zenki starijih od 4 godine (bez obzira jesu li imale okot ili ne). I to je najvazniji razlog zasto se preporucuje sterilizacija dok su mali. Koliko god se nama (meni prvoj) cinilo besmisleno zdravu zivotinju podvrgavat takvoj operaciji, ovo je sigurno razlog zbog kojeg treba razmisliti o tome.

Sad sam tek vidjela koliko sam toga nadrobila, ali jos sam pod dojmovima, pa se nadam da mi necete zamjeriti. A nadam se i da se nitko od vas nece morati to proci...
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la tarra » uto lis 30, 2007 11:38 am

Da,ja cijelo vrijeme razmišljam da se isto nije dogodilo mojoj Tavakici :sad:
Mislim da to može zateći ženke i sa i bez okota,i možda je čak preporučljivo nakon 4 godien starosti preventivno ići na ultrazvuk...

drago mi je da je sve ok,mogu misliti kako ti je bilo! Znači zato si kasnije javila...a ja isto čekala i nisam te htjela gnjavit...

puse zekici-divna je!!
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekili » uto lis 30, 2007 12:01 pm

znam kaj ste prolazili..ali eto sve je dobro zavrsilo..dobro da su izvadili to kaj ne valja iz nje.,i sada ce se ona polako oporavljat..saljem joj veliku pusu u nadi da ce se sto prije u potpunosti oporaviti :wink:

drzite se :)
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » uto lis 30, 2007 12:07 pm

joj sve vrijeme se nadam sto boljim vijestima, ajde fala bogu da je proslo sirotica mala :pusa:

drzim fige za sto brzi oporavak...i da ovo bi ipak trebalo biti nekak poruka svima da se zapitaju o tome na vrijeme...

strasan je taj broj 50% :sad:
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lady Stardust » uto lis 30, 2007 12:09 pm

Dobor je proslo, a bude se ona vec sredila i oporavila. Sad je jos zazveglana od anstezije :P

Sreca u nesreci je da ste to primjetili i odmah reagirali.

Puse zlatici
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la ninocka » uto lis 30, 2007 12:10 pm

zekica_poopy je napisao/la:strasan je taj broj 50% :sad:

nama je dr. na faksu rekao da je 50% minimum.
na žalost dosta zecica ne doživi 4 godine, ali brojka je navodno veća :ljut: :sad:

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bubica » uto lis 30, 2007 12:28 pm

Pokazao mi je dr. Stanin u knjizi cijelo poglavlje o tome. Pise 50-80%!

Ljudi, koliko njoj treba da dodje k sebi od te narkoze? Ona je jos totalno tupava, sad me vec malo brine...
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la iva985 » uto lis 30, 2007 12:42 pm

Drzim fige da se zekica oporavi sto prije, puno ju ljubi :cmok:
iva985
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lady Stardust » uto lis 30, 2007 12:55 pm

Traje to i dan, dva. Mozda i njoj malo sporije ide jer je malo starija.

Kojoj knjizi? Da ju nabavimo :rolleyes:
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Bubica » uto lis 30, 2007 13:03 pm

Eh, mislis da sam se sjetila pitati? :hm:
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la sanjita » uto lis 30, 2007 13:15 pm

...jadna zekica,nadam se da ce skroz ozdraviti :) ...a zanima me,do koje starosti se zenke mogu sterilizirati? neznam ni dal bi vise mogla svoju sterilizirati da se odlucim na to,gledajuci ovaj postotak malo sam se smrzla :blink: ...
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Barica » uto lis 30, 2007 13:31 pm

jel se nije to moglo osjetiti opipom ako je bilo toliko veliko??
..nemam pojma šta da ti kažem, mogu mislit kak ti je bilo.. sad ti ne preostaje niš druge nego pozitivne misli u glavu, i bit će sve okej.. bubi pusice za brži oporavak..
Barica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Bubica » uto lis 30, 2007 13:54 pm

Barica je napisao/la:jel se nije to moglo osjetiti opipom ako je bilo toliko veliko??

Nazalost nije, jer je izgleda bilo puno tekucine, pa je bilo mekano, isto kao i zdravo tkivo. :sad:
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » uto lis 30, 2007 14:26 pm

Napokon da znam cijelu priču i drago mi je da je sve dobro prošlo
U subotu sam izvlačila brojeve svih mogućih veterinara

Super da ste išli kod dr. Stanina i u Bubu

ovo za "Bubu" me čudi jer meni uvijek kažu da ja njih zovem..ali sam jedanput doživjela "štafetu" kad nitko nije znao (ili nije htjeo) reći što je sa Grgom..užasan osjećaj

:pusa: :pusa: maloj hrabrici
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la moxa » uto lis 30, 2007 14:26 pm

A to ste vi bili tamo? Dusko operiran bas prije nje (u13h), mene onaj mladi vet odmah zvao prije 15h da javi kako je proslo, a kad smo dosle mi je pricao o vama i zekici, kaze da je bilo gadno, ali da bi trebala biti sada ok! Zato mi je savjetovao da Lolitu steriliziramo cim prije!
Drzim vam fige, mogu i danas pitat jos malo o toj op, mozda ce mi kao ne-vlasniku njenom vise htjeti reci, onak da te ne uplase s detaljima mozda presute? kaj ja znam! Mi smo tamo oko pola 5-5 na pikici pa ako ste tamo javi se, ja sam ona s torbom/kornjacom!
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Sljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan