KAKO NAUCITI KUNICA DA NE "UNISTAVA" NAMJESTAJ?

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Re: KAKO NAUCITI KUNICA DA NE "UNISTAVA" NAMJESTAJ?

PostPostao/la ars » pet ožu 18, 2011 0:10 am

Kao da opisuješ moju prvu zečicu. Ukratko - neće prestati, sad je u pubertetu, to je to vrijeme. Sterilizacija uglavnom riješi i taj problem zapišavanja i zločestoće, ali ne uvijek. A za odvraćanje od namještaja si pogledaj ovu temu, ima svakakvih savjeta. Uglavnom, pripremi se na micanje stvari od nje (pogotovo kablova), eventualno zatvaranje u gajbu po noći i slično, ako nema druge. Ali možeš se uvijek nadati da će ju jednostavno neke stvari prolaziti kako će biti starija. Sad je najgora i to je tak. Ozbiljno razmisli o sterilizaciji, ne samo zbog ponašanja, nego i zbog velike šanse da će kasnije dobiti tumor ako ju ne steriliziraš.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Delay_Maya » pet ožu 18, 2011 10:59 am

Hvala ti puno :)))

Jesam odmah sam cijelu temu pročitala i ako ima već puno igračaka idem danas u novu potragu. S nečim ću joj uspjeti već svratiti pozornost :D

Hehe kalove sam odmah sve podigla jer odmah na početku čim je došla pregrizla moje najdraže slušalice, ali nisam se mogla ljutiti na nju čim sam je vidjela kak me sjatko gleda :zeko3:

A o sterilizaciji već duže vrijeme razmišljam samo ne mogu naći nekog dobrog veterinara tu u Varaždinu gdje bi se usudila ju odnjeti. Za nijednog ne piše da to obavljaju..morat ću i u tu potragu krenuti :)
Delay_Maya
Kunić
Kunić

PostPostao/la ars » pet ožu 18, 2011 11:03 am

imaš u zdravstvenim raspravama odmah na početku prikeljenu temu o raspravama i preporukama za veterinare u cijeloj rh. ako nema nikoga tamo tko to može dobro obaviti, dovedi ju u zg ako možeš, netko s foruma od nas će ti uskočiti ako će trebati pričuvati, nadgledati ili što već. bitno da zeko dobije najbolje :wink:
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Delay_Maya » pet ožu 18, 2011 11:23 am

E super evo baš sam našla nisam ni znala za tog veterinara.

Hvala ti puno :happy:
Delay_Maya
Kunić
Kunić

PostPostao/la Jura » čet svi 12, 2011 21:24 pm

blesavi zec već dva mjeseca skače po stolu i baš je danas shvatio da se taj stol baš fino da glodati. S obzirom da je stol obučen u melamin foliju koja vjerojatno nije najbolji izvor vitamina za zeca, odlučih ja to malo namazati s limunom (negdje sam pročitao da to djeluje odbojno).
I tak ja krenem to namazati, a zec se zaleti i u jednom skoku od metar i kusur zabije zube u limun iz sve snage. Mislim si ja sad bu mu prisjelo za sva vremena, ali bedak ne pušta već grize taj limun ko lud. Sad trči po sobi i pokušava mi maznuti limun. Dok držim limun, prati me u stopu. Izgleda da nam više neće trebati lajna za šetnju. Od sad šetamo s limunom ;D
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekili » pon svi 16, 2011 21:28 pm

lol
ljudi su mazali i spekom
samo da nije otrovno :)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la Jura » pon svi 16, 2011 23:05 pm

sad je već toliko toga pojeo da više nema smisla mazati s bilo čim. Ovaj kreten bi ionako pojeo i špek s guštom. Moj zec je pun ljubavi, sve voli i limun i špek i sijeno...
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la warped » čet svi 19, 2011 10:03 am

mali gurman. :)
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la upsy » pet svi 20, 2011 16:18 pm

Ne voli čajevac i ocat. Ziher.
Naš Pongač je svojedobno odlučio da će mu wc biti krevet. Onda smo krevet pokrivali velikim najlonom i pošpricali mješavinom octa i čajevca (eteričnog ulja). Palilo je...
Uostalom i ja bih pobjegla od tog smrada...a ne može naškoditi (ako baš ne liže-što neće), odsmrdi se samo od sebe :) za par sati...
upsy
Zečić
Zečić

PostPostao/la Jura » pet svi 20, 2011 17:15 pm

lol aj da i to probamo, ali već slutim da bu ocat za njega otkriće.

...jučer sam mu uvalil mrvu ljute paprike i pol sata mi je lizal prste u nadi da bu našel još komadić. ....Hefner sve voli :D
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Leonarda » uto lip 21, 2011 10:58 am

Moj zeko stalno grize kauč,plahte,kese nekakve...ali to mu moram maknuti da ne bi pojeo,ja zivim u Splitu i mozete li mi preporuciti neki pet shop gdje ima dosta igracaka za zekane...ja gdje god došla samo mi predlažu nekakve drvene loptice i unutra zvonce...mislim se cak da mu uzmem onu plasticnu cijev pa da se provlaci kroz nju,sto kazete?? :zeko2:
I love my bunny! :)
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Leonarda
Zečić
Zečić

PostPostao/la vedi08 » uto lip 21, 2011 13:41 pm

zeke vole tunelice tako da to preporucam, iako ako voli kopat po svemu zivot ne vidim zasto bi ga to sprijecilo u tome :D
Molly slika i Đuro slika <3
vedi08
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Leonarda » uto lip 21, 2011 14:29 pm

Okej onda cu mu nekakve tunelice napraviti,a za ovo kopanje ma dajem mu ja to i sve,ali kada gricka kese i ostalo bojim se da to ne pojede...nego samo da pitam,smije li on grickati karton??
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Leonarda
Zečić
Zečić

PostPostao/la vedi08 » uto lip 21, 2011 15:13 pm

ne bi ga smio jest, ako gricka pa ne jede ok, ako tebi ne smeta nered koji pri tome nastane.
ja sam sve vrecice i slicno maknula s dostupnih mjesta jer to nastane kaos kad se dohvate pogotovo plasticnih vrecica, uallala
Molly slika i Đuro slika <3
vedi08
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Leonarda » uto lip 21, 2011 18:06 pm

Da znam,plasticne vrecice :lud: A za ovaj karton,ja mu dam onu rolu od wc papira jer sam procitala da im je to kao igracka,on samo onaj rub izgricka a sad neznam dali i pojede. :hm:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Leonarda
Zečić
Zečić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan