Mrkvica trazi topli dom - NAŠLA I DOM I DEČKA :)

Ovdje možete pronaći sve teme sa sretno udomljenim kunićima:)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: Mrkvica trazi topli dom

PostPostao/la virion » uto stu 15, 2011 11:42 am

Evo da se i ja javim. Ako bude propala trenutna kombinacija, javljam se kao dobrovoljac za udomljavanje. Jura ceka prijateljicu. Naime, radi se o decku, sada je star godinu i 8 mjeseci, steriliziran kada je imao 6 mjeseci, umiljat, drag, po danu pusten, ima slobodu, mazi se kad on odluci, voli davati puse, znatizeljan, i u Zagrebu je.
slika
slika
virion
Zečić
Zečić

PostPostao/la ivana » uto stu 15, 2011 11:56 am

evo da vam javim Vladimir ide sutra (veeeć) na kastraciju u VETAM kod dr. Hrvoja, u 10:30.
E sada da pitam dr. je rekao da mu navečer maknem sijeno i da ne smije ništa jesti, smije piti ali jesti ne, na forumu iskusni pišu drugačije, iskusni molim pomoć. Waka javim se za dogovore dok vidim kako će proći operacija, sad sam malo izbedirana hoću li se znat pravilno brinuti za njega, joooj :sad:
ivana
Zečić
Zečić

PostPostao/la virion » uto stu 15, 2011 12:01 pm

Ni u ludilu ne slusaj savjete veterinara... Ocito ne zna o kunicima. Do zadnjeg trenutka treba jesti. Naime, kod kunica ne postoji opasnost povracanja, pa nema ni opasnosti gusenja. Evenutalno mozes preskociti suhu hranu, ali travo/sijeno i vodu do zadnjeg trenutka mora imati. Isto tako, bitno je da nakon operacije sto prije pocne jesti, probava mu ne smije stajati.
Iskreno, raspitaj se o tom veterinaru, ljudi su imali jako neugodnih i losih iskustava s neupucenim veterinarima, a posebno ako veterinari nisu imali iskustva prije s kunicima. Pogledaj iskustva drugih na forumu.
slika
slika
virion
Zečić
Zečić

PostPostao/la ivana » uto stu 15, 2011 12:04 pm

pa to je dr. sa preporuka, nemam baš prevelike mogućnosti za biranje veta.
ivana
Zečić
Zečić

PostPostao/la ars » uto stu 15, 2011 12:24 pm

ivana je napisao/la:evo da vam javim Vladimir ide sutra (veeeć) na kastraciju u VETAM kod dr. Hrvoja, u 10:30.
E sada da pitam dr. je rekao da mu navečer maknem sijeno i da ne smije ništa jesti, smije piti ali jesti ne, na forumu iskusni pišu drugačije, iskusni molim pomoć. Waka javim se za dogovore dok vidim kako će proći operacija, sad sam malo izbedirana hoću li se znat pravilno brinuti za njega, joooj :sad:

Prije narkoze je bitno da su siti i napiti, kod njih ne vrijedi ona fora da se ne smije jesti prije narkoze, to je bitno. A nakon same kastracije treba ponuditi sijena i vodu, ako bude htio i nešto drugo nema razloga da se zabrani, štoviše, nakon narkoze je jako bitno pokrenuti probavu, tako da ukidanje hrane nema smisla. Što prije ugledate lijepe kuglice, to bolje. Jel taj veterinar ima iskustva s kastracijama? Ja bih nazvala i pitala, ipak se radi o vašoj ljubavi koja tamo ide. Inače ne bi trebalo biti problema, kod dečkića je to manji i manje rizičan zahvat, pa vjerujem da će i kod vas sve proći ok.

edit: vidim da je taj vet preporučen za kastracije, ajde to je ok.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ivana » uto stu 15, 2011 12:37 pm

hvala puno na savjetima, neću mu ukinuti sijeno ni vodu jedino mu ne bi dala njegov
obrok cuni complete ujutro???
ivana
Zečić
Zečić

PostPostao/la Fiffy » uto stu 15, 2011 12:53 pm

ma slobodno mu daj sve sto mu pripada :nowink: ... moj Fiffy je imao zakazanu kastraciju u 8 ujutru, i cijelu noc je papao sijeno i hranu... operacija je zakasnila i bila tek oko 11 a on je svo vrijeme jeo, i kad sam dosla po njega u 16h, kuglica je vec bilo... slobodno mu daj da jede jer crijeva moraju da rade..
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ars » uto stu 15, 2011 12:58 pm

ivana je napisao/la:hvala puno na savjetima, neću mu ukinuti sijeno ni vodu jedino mu ne bi dala njegov
obrok cuni complete ujutro???

ma daj sve kao i uvijek, kažem,u narkozu ne smiju gladni, a sijeno nije dovoljno, pogotovo ako ga ne jede puno baš
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » uto stu 15, 2011 13:08 pm

A nakon zahvata, ako slučajno i ostaje kod njih dok ne dođe sasvim k sebi onda neka mu odmah daju vode (uzmi njegovu pojilicu) i pripremi mu nešto za papati. Nakon zahvata najradije prihvate zeleno kao peršin npr ili komadić jabukice
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la ars » uto stu 15, 2011 13:22 pm

Da, to sam zaboravila napomenuti! Moji su se odmah poslije narkoze davili u radiču
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » uto stu 15, 2011 15:35 pm

obavezno rec vetu da kunici smiju jest prije operacije kako to vise nikome ne bi preporucio..ako bude ustrajan u svojoj briji, onda bih se okrenula na peti i otisla
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » uto stu 15, 2011 15:49 pm

Slažem se s altan, ako mu treba možemo mu reći i gdje može proučiti više o kunićima :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la ivana » sri stu 16, 2011 20:04 pm

ljudi Vladimir je dobro podnio kastraciju, ostavili smo ga u 10:15, a u 12 su nazvali da možemo doći po njega, još je spavao, putem se malo pokušavao dići ali odmah nazad legne. Kod kuće sam ga umotala u dekicu, zamračila sobu i držala ga kao bebu, nakon petnaestak min. se pokušao dići, pošto se inače ne da držati i onda sam ga stavila u gajbicu, pio je vodu, jeo peršin, nakon 2 sata je jeo malo mrkvice i mislim da je ok, pokušava van iz gajbe ali ga neću pustiti da se ne ozljedi. siročić moj mali :wink: :wink:
ivana
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » sri stu 16, 2011 20:31 pm

super :) a jesi rekla vetu?
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak