mene netko neće shvatiti ozbiljno,netko možda hoće,obzirom da imam 14 godina,nije ni bitno,no ja mislim da ja bolje od većine drugih osoba na ovom forumu promišljam prije nego napravim nešto,(sada pričam isključivo o životinjama,ne o drugim stvarima,).
Na primjer,vidila sam puno tema,većinom su bile o parenju i trudnoći gdje su ljudi postavili pitanje a nisu prihvaćali odgovore drugih forumaša.
Tako i vi gospođo,ovo je tema od 5 stranica,i na svakoj stranici su vam ljudi ponovno i ponovno objašnjavali jedno te istu stvar.
Svakim svojim postom govorite koliko ste tvrdoglavi i nedokazni,odbijanjem odgovora.
U redu je,nakon četvrte stranice ste shvatili koliko je to parenje rizično,no sada ste započeli sa psom.
Iako ovo nije forum o psima,reći ću vam par stvari.
Vaša djeca znači žele tog psa i vi ste odlučili nabaviti ga.To je dobro .Djeci je oko 11 godina i smatrate da su oni dovoljno odgovorni hraniti ga 2-3 puta dnevno,svaki dan ići s njim u duge šetnje,kupati ga,češljati,prepoznati kada ga boli,čistiti mu kavez..
Znati će paziti na njega,a vi ćete to sve financirati.
Znači:
Prvo što će mu trebati (ono najosnovnije) : dvije zdjelice,znači jedna za vodu,druga za hranu i to ćete trebati prilagoditi pasmini,budući da govorimo o škotskom ovčaru,to će biti malo veća,jel.onda kućica također malo veća,četka,to je pas koji ima podužu dlaku i trebati će ga vaša djeca četkati.šampon,kada se izbrlja dobro će doći jedno kupanje.zatim kavez,to je nešto najosnovnije,budući da vi želite najbolje za svoje životinje nećete dopustiti da taj pesek bude zavezan na lancu od 1.5 metra i ondje cvili nadajući se da će doći netko da ga izbavi muke.taj kavez treba biti najmanje 3 metra širok.treba imati krov i mjesto gdje će pas obavljati nuždu..povodac,brnjica,ogrlica..
a vi ćete svake godine morati razmišljati o tome kako ćete isčupati neke novce za:
cijepljenje,ampulicu,kada tek dođe pas tu je i čip,onda hrana,vitamini,keksići kada bude dobar i poslušan,još neke nepredviđene troškove kada se ne daj Bože razboli...
uglavnom prije nabavke psa razmislite i shvatite:
To su djeca!
Ne kažem ni ja da sam JA savršena,ali znam neke stvari,prepoznam nekakve situacije i sagledam iz svih kutova situaciju kada donosim odluku.pitam kada ne znam,kada mi nije jasno.šutim kada nemam što pametno za reći i ne mješam se gdje mi nije mjesto.
Znam da nisam dovoljno pametna da sada sudjelujem u ovoj raspravi,amo tako nazvati,ali morala sam dati svoj glas.
Poštovana Sonja,shvatite.
Sva djeca,pa i ja,
svi mi smo nešto željeli i želimo.Tako sada vaša djeca žele tog psa,vi ste odlučili nabaviti ga.Ali pročitajte ovi post od prve do zadnje rečenice,razmislite jeste li spremni za tu životinju koja traži kao i malo djete,vi najbolje poznajete svoju djecu i najbolje znate hoće li njima taj pas nakon godinu-dvije dosaditi,ili će se baviti njime svih 10-15 godina (a možda i više) koliko on može živjet.
ja sam svoje rekla,a vi opet ponavljam,razmislite.
Sretno!

Bijelka - R.I.P. ljubavi