Do kad je kunić plodan?

Sve o parenju, trudnoći, bebama, kastraciji, sterilizaciji...

Moderatori/ce: Zeko_Jurica, vini

Do kad je kunić plodan?

PostPostao/la markiza » pet svi 18, 2012 8:27 am

Cao svima ja se bas sad dvoumim oko te kastracije. :zeko10: :uskrs: Moj Zeko-Peko ima 5 meseci i zasad mi je jedini zeko. :kekmig: Posto sam ja pocetnik i ne znam skoro pa nista o zekicima, sama pomisao na kastraciju me plasi kako je to nesto strasno sto ce mog zeku da jako boli. :zeko4: Da li je moguce da zeko zivi ne kastriran, (mislim znam da je moguce ali da li je to dobro)? Posto preko oglasa ima puno potraznje za parenje da li je to pametno voditi zeku na parenje s vremena na vreme? I da li ako je zeko ne kastriran i zivi tako ceo zivot a nikada ne provede sa zenkom nijedan momenat da li ce biti nesretan? Mozda su vama ova pitanja smesna ali ja sam stvarno velika neznalica :zeko10: i unapred se izvinjavam ako sam nesto lupila mozda sto nije trebalo :blushh:
markiza
Super Zek
Super Zek

Re: Do kad je kunić plodan?

PostPostao/la sanjita » pet svi 18, 2012 10:32 am

Ne nije dobro voditi ga na parenje stalno,ima masa ovakvih tema sa istim pitanjima pa se vec tamo spominjalo zasto nije dobro...uglavnom hrpa nezeljenih beba a tvom zecu nece to nista znaciti,on se ni nece sjecati sta je radio. Kastriranje svakako jer ce ga muciti hormoni,zapisavat ce vjerojatno i svasta nesto. Kastracija nije bolna,to je kratka operacija od dvadesetak minuta. Nakon par sati kao da nista nije bilo. Tu u zeko podlmlatku imas apsolutno sve o kastraciji na vrhu,procitaj te tekstove.
viewtopic.php?f=17&t=5826
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » pet svi 18, 2012 10:41 am

Jesam to sve citala ali i dalje imam neku grizu savesti kad pomislim na kastraciju :kmeee:
Da li je moguce da zeki ne prorade hormoni? :zeko10:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » pet svi 18, 2012 10:42 am

Nije moguce ne...svako zivo bice prolazi kroz takvu fazu. ne razumijem zasto ti je to toliko strasno....mislim da je ovdje na forumu svaki muzjak prosao kroz to,mislim da su rijetki ti koji nisu. Nemoj ga kastrirat ako ne zelis samo ga nemoj vodit na parenje molim te.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la dHarma » pet svi 18, 2012 10:51 am

Kastracija nije nikakva frka, moj Spajk je pola sata nakon nje bio isti onaj stari.. malo povuceniji jer ga je malo bolelo ali to je trajalo nepuna 2 dana :)
Ima ljudi koji nisu kastrirali svoje zeceve i oni su u glavnom mirniji, tacnije nisu bili u fazi naskakivanja svega zivog i zapisavanja zidova i sl. ali zive sami bez drustva..

Veruj da ako dodje do faze naskakivanja i totalnog ludenja hormona videces da ce mu biti lakse ako se kastrira..
Mada mislim da moze da bude problem kod kog veta da ga vodis jer cini mi se da nemamo preporucene za Pancevo.. :hm:

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la markiza » pet svi 18, 2012 11:02 am

Hvala na odgovorima :) Moj zeko inace ima 5 meseci i jos nije imao nikakve ispade e sad videcemo kad poraste verovatno ako bude nesnosljiv i ja cu se onda verovatno odluciti na tu kastraciju. Inace ja sam jedno dete u dusi pa valjda mi je zato ta kastracija toliko strasna :kmeee:
Ja jesam iz Panceva ali zivim u Finskoj tako da bi to onda verovatno ovde uradila, ali nisam jos sigurna, mozda ga dovedem i tu, a svakako je blizu Beograd pa to ne bi bio problem, ma ja bi njega i na kraj sveta vodila samo da mi bude dobar i zdrav :zekojubav: dusa moja malecka :zeko3:
Sto se tice parenja necu ga voditi ja se i jesam unapred izvinila u proslom postu ako sam nesto lupila. Samo zelim da pre nego se odlucim za nesto, ispitam sve mogucnosti pa tek onda da donesem odluku. Hvala u svakom slucaju na savetima :zeko2:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Jura » pet svi 18, 2012 11:08 am

stvarno ne vidim što se tu ima raspravljati? na vama je da li želite ili ne želite kastrirati svog kunića. Samo treba uzeti u obzir da nekastrirani kunić ne može imati društvo svoje vrste i to je to. Pa čak ni za kratko igranje, jer oni su prilično brzi kad su one stvari u pitanju.

Moj Hef još nije kastriran i ne znam da li će biti. Za sad ne pokazuje da mu nešto fali, a meni je žal tih njegovih jajca.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la markiza » pet svi 18, 2012 11:39 am

Ja nemam utisak da se raspravljam tako da se ne brini da ce doci do posledica :wink: , inace sam se i uclanila na ovaj forum da bih postavljala pitanja i citala neke tudje savete.
To ako je meni kastracija strasna mislim da ne treba nikog da izbacuje iz takta, :argue: :argue: jer je to samo moj komentar. :peacee:

Zanima me Jura koliko je tvoj zeko star?
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Jura » pet svi 18, 2012 14:42 pm

malo manje od godinu i pol i jajca su postojana :D
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la markiza » pet svi 18, 2012 16:55 pm

Epa super i ti kazes da nije pravio problema nadam se da ce tako biti i sa mojim zvekanom :zekohopc:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » sub svi 19, 2012 17:08 pm

Moj prvi zeko Altan je zivio nekastriran 4 godine jer ga nisu mucili nikakvi hormoni, a roditelji mi nisu dali da mu nabavim curu..nakon 4 godine dobio je tumor na testisima, na srecu benigni, pa su mu isti odstranjeni..meni je iskreno glupo kad netko moze nabavit svom zeki partnera/icu da to ne ucini zbog operacije..zivotinje iskreno ne pate na to jesu li nekad imali testise ili maternicu, i jesu li se realizirali kao roditelji..odluka dat zdravu zivotinju pod noz je teska odluka, ali ima hrpu svojih prednosti..treba se samo ohrabrit i odlucit..a projeciranje vlasnkovih "obiteljskih dragulja" na zeca je toliko nezrelo da to ne zelim ni komentirat
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » pon svi 21, 2012 8:48 am

altan je napisao/la:..a projeciranje vlasnkovih "obiteljskih dragulja" na zeca je toliko nezrelo da to ne zelim ni komentirat

Ovo bas i nisam razumela ? :mellow:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » pon svi 21, 2012 9:47 am

ima puno slucejava kada vlasnici ne zele dati kunica na kastraciju jer ce time izgubit svoju "muskost"
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » pon svi 21, 2012 12:09 pm

Ja definitivno nisam ni sekundu na to pomislila. :nowink: Cak stavise ni kod ljudi tj. muskaraca a kamoli kod zivotinja ne volim kad se to potencira. Ne volim kad covek oce da pokaze svoju muskost :belj: to mene nikad ne bi moglo da privuce niti da me nesto odusevi a kamoli kod moga zeke da gledam na muskost :zeko7: on je za mene jedno maleno nezno stvorenje :zekojubav: i to je to isto bi ga gledala i da je devojcica :pinki: zekici su za mene zekici nezni. Ja sam rekla da jedino mi je to sto ja mislim da ce to mog zeku da boli :kmeee: eto pomisao na to me izjeda :cupkoo: i to je jedini istinski razlog.
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » pon svi 21, 2012 18:01 pm

Ako mu ne mislis nabavljat curu i ne budu ga mucili hormoni onda ga ne moras dat kastrirat..i meni je bilo uzasno se odlucit na taj potez (Moca je sterilizirana, a Nairo kastriran), ali sad kad ih vidim kako im je super sto su zajedno mislim da je vrijedilo to malo boli..ali naravno na tebi je da odlucis
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zeko Podmladak

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan