HITNO!!! Dva muzjaka

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

HITNO!!! Dva muzjaka

PostPostao/la Tooceek » sri srp 17, 2013 8:04 am

Pa evo naletjela sam na nesto slicno vec ovdje, ali ne mogu sad to naci. :valoviole:
Dakle stvar je u tome da imam jednog muskog kunica starog godinu i 9-10mj. kojem smo pred 2tj. doveli drugog kunica (mislim da ima 5-6mj.) za kojeg smo mislili da je zensko,ali ispada da je musko. Trenutno su u odvojenim kavezima (80x40 svaki) i ne znam ima li ih smisla spajati. Vec smo ih probali staviti skupa,ali nisu se bas slozili. Stavili smo mladjeg starijem u kavez i stariji se....kako da to kazem.....pokusao pariti s mladjim, a ovaj je poceo usplahireno bjezati i od tada bjezi svaki put kad ih spojimo zajedno u kavez. Ali kad su vani i trckaraju po stanu, ok se slazu samo se njuskaju, leze jedan pored drugom, love se i tako. Ako bi ih stavljali skupa, napravili bi veliku gajbu, onako povisenu i s "igralistem" ako nadjem sliku stavim, igraliste je veliko 85cmx1m, a gajba 90x60, pa da pitam, jel to dovoljno veliko i ako imate neka iskustva molim vas recite jel bi se mogli oni slagat (nisu kastrirani niti jedan ni drugi)? :huh:

I da ako sam fulala slobodno premjestite nisam znala kam bi stavila pa...
Tooceek
Kunić
Kunić

Re: HITNO!!! Dva muzjaka

PostPostao/la Tooceek » sri srp 17, 2013 8:21 am

http://i.ebayimg.com/t/Prevue-Rabbit-Hutch-Playpen-Combo-Large-Pet-Bunny-Cage-House-Pen-/00/s/MzQwWDU3Ng==/z/2egAAMXQzopRyfX3/$T2eC16J,!yME9s5qF1UyBRyf(3PdK!~~60_3.JPG

Evo otprilike ovako, ali mi bi to sami napravili pa bi mozda bilo malo drugacije, mozda mrvicu vece, stavili bi im tlo, nebi bili na parketu i tako... :wink:
Tooceek
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » sri srp 17, 2013 9:18 am

Dva nekastrirana muzjaka ne mogu se slagati..dava kastrirana muzjaka-tesko..ja ni svoj musko zenski par na ostavljam u istoj gajbi..kada su pusteni su zajedno, a kada su zatvoreni onda su svaki u svojoj gajbi..
jesi sigurna da su oba muska?
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Tooceek » sri srp 17, 2013 10:33 am

pa ovaj stariji je sigurno, a ovaj manji, za njega su mi rekli da je u petshopu, a pogledala sam i doma, bil je jako nemiran, inace je malo agresivan, ali i meni se cini da je jos mu se nisu jajceka spustila.Mislim znam da u maloj gajbi nemru bit skupa, ali nezz jesi vidla link, to je dost velko, pa sam misla da ako su vani skupa, mozda mogu bit i tak. Inace mi je malo nezgodno imat dvije gaj be u stanu, nemam ih kam stavit, vec nas cetvro zivi u stanu od 60 kvadrata pa je ovo najzgodnije rjesenje, ali ako se nebudu slagali onda nista. A jel bi morala kastrirat obojicu ili samo jednog? I koje su granice za kastraciju? Jel prekasno vec sa skoro 2g ic kunica kastrirat? A kolko minimalno mora bit star kunic za kastraciju? :huh:

Molim vas help, ako bi isli radit gajbu, to mora bit sad po ljeti jer nam je radiona samo stari stagelj, nema zidove no nista, pa se ne moze po zimi.Hvala svima. :D
Tooceek
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » sri srp 17, 2013 12:14 pm

Ma pusti ti sto su rekli u pet shopu..ja bih svakako makla malog zeku dok se sa sigurnoscu ne ustvrdi sto je da ne bi bilo.nje mi samo jasno ako su ti u pet shopu rekli da je musko zasto si ga uzela? Odakle si?
Treba kastrirat oba muzjaka..uvijek je bolje da je zivotinja mlada, ali 2 god nije puno
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Tooceek » sri srp 17, 2013 13:58 pm

Ma uzeli smo ga iz azila jer mi ga/ju (rekli su nam da je prerano ali misle da je zensko-ljudi nisu nikad imali kunica u azilu pa su zvali petshop i tamo su im to rekli) je bilo zao, a poslije smo isli u drugi petshop na rezanje noktica pa su nam rekli da je musko, ali dobar je petshop, ima svega, vlasnica voli zivotinje, ljubazni su, ne odvajaju zivotinje prerano od majke (bar se meni cini), svaki kunic je u svojoj gajbi itd.
Dobro necu ih onda nista stavljat skupa, raspitat cu se za kastriranje, samo tu kod mene bas i nema nekog ko to zna, znas li ti nekog tko zna (ja sam iz Koprivnice u Podravini-ne u Sloveniji,Mađartskoj,Srbiji ili Zagorju)tu blizu mene? Gledala sam popis preporucenih veterinara pa nisam nista blizu nasla osim cakovca, a i to je za kunica daleko jer nemam bas dobar transporter. Budem jos pitala veterinara pa cu vidjet jer musko ili zensko...
Ali inace su si ovako dobri, gajbe su im naslonjene jedna na drugu i stalno se njuskaju i tako... Mislim da bi oni mogli u tu veliku gajbu skupa ako ih kastriram, da bi se dobro slagali...
I da, nisam nista prije kastrirala ovog starijeg jer nije bilo potrebe, miran je, dobar, a i zivio je sam. :blush:
Tooceek
Kunić
Kunić

PostPostao/la Tooceek » sri srp 17, 2013 14:04 pm

i da.. ja njih trebam kastrirati istovremeno ili prvo jednog pa drugog u razmaku od npr. tjedan ili dva? jer ako je bolje isti dan onda moram nabavit jos jedan transporter. A imas li ti iskustva s kastriranjem, znam da ne smijem staviti piljevinu poslije operacije, ali sto da stavim? Mozes li mi opisati oporavak ili stavit neke linkove? :huh:
Tooceek
Tooceek
Kunić
Kunić

PostPostao/la Tooceek » pet srp 19, 2013 12:51 pm

Ima koga? Zakaj se niko ne javi? :sad:
Tooceek
Tooceek
Kunić
Kunić

PostPostao/la wildflower » pet srp 19, 2013 12:59 pm

Sad...možeš ti njih i istovremeno. Da, definitivno će ti trebati još jedan transporter.
Kada kastracija završi potrebno ih je staviti u prostoriju koja je zamračena i tiha, ne uznemiravati ih neka se oporave. Naravno čekirati ih svako malo, ponuditi zelenjavu i nešto što vole najviše jesti, vodu. Prije će početi nešto mekano jesti nego pelete i sijeno, to dolazi najzadnje. Iduća 2 dana ćete ići po antibiotike i inekcije protiv bolova.
U kavez im možeš staviti ručnik a u wc pelete, nikakva piljevina ni sada ni kasnije, nije im potrebna.

Samo zašto dva mužjaka? Nisu ti baš velike šanse da čće se slagati, jednostavno ne funkcioniraju baš dobro istospolni parovi.
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Tooceek » pet srp 19, 2013 19:11 pm

Hvala ti... Pa ne znam bas zasto, cini mi se da bi moglo bit ok, ovak su si dobri, samo dok stariji ne skace po mladjem, a mislim da bi poslje kastracije to bilo ok... A koliko traje oporavak? A jedan u kavezu nema nista samo u wc-u pelete, a ovaj mladji jos nije naucen na wc pa piski i kaka svud po kavezu, on ima piljevinu po cijelom kavezu.
Tooceek
Kunić
Kunić

PostPostao/la wildflower » pet srp 19, 2013 19:33 pm

Muškići se brže oporavljaju od curica, ali računaj kroz dva-tri dana će biti onaj stari.

Stariji kunić može vrlo lako ozlijediti ovoga mlađega. Istospolni kunići mogu funkcionirati ako su iz istoga legla inače ne.
To što ga pokušava zaskočiti, tako pokazuje svoju dominaciju i tko je glavni. Njih dva se neće međusobno ljubiti, čistiti i biti stalno skupa kao par suprotnog spola.
Mislim da ti nije baš pametna ideja ali vidi kako će ići. Sretno.
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Tooceek » pon srp 22, 2013 10:47 am

Hvala. Mislim da ih ipak neću stavlljati skupa, bolje da ih ne diram, nisu iz istog legla, a ako nebude islo ne daj boze da se nesto dogodi i da se neki ozljedi, tak da bolje da ih ne diram, bude dobro ovak kak su sad.Hvala svima na savjetima. :)
Tooceek
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » pon srp 22, 2013 12:16 pm

Mogu biti skupa pod nadzorom..sve i da jesu iz istog legla tko zna bili se slagali
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Tooceek » uto srp 23, 2013 14:50 pm

A i to je istina... Ne mogu ih stalno drzati pod nadzorom, nasli smo mi rjesenje i ovak ako su u dvije gajbe, nasli smo lijepo mjesto :)
Tooceek
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » uto srp 23, 2013 15:40 pm

pa pustaj ih zajedno kada mozes biti uz njih
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća