Witte molen vs domaće sijeno by -

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Witte molen vs domaće sijeno by -

PostPostao/la s@ki » čet kol 18, 2011 8:40 am

sve nove će zanimati (kao i mene) konkretna razlika između sijena.
Iako ima dosta usporedbi evo i s naše strane, nije nikakva reklama ikoga

slika
IMAG0462 by saki_zg, on Flickr

Slika je nešto lošija no nemogu bolji zasada staviti. Lijevo je Witte molen, više žuto nego zeleno, u hrpi sitnih komadića, bez ijednog lista ičeg.
Desno je domaće sijeno by -. Sadrži suho lišće, grančice, cvijetove, komadić kore, a samo sijeno miriši neusporedivo bolje. Travke su dulje, i prema mojoj procjeni daleko kvalitetnije sušene.

Cijena Witte molena je cca 23 kn a ovog "domaćeg" cca 28kn za pola kg.
Ni jedno ni drugo mi nisu nešto pretjerano "pristupačni" cijenom, kad se uzme u obzir da je ipak riječ o pol like trave, no Bugsyeva reakcija sve to potuče :D

Witte molen sijeno je gricnuo tu i tamo, kihao od njega ko mutav, i uglavnom jeo suhu hranu.
Otkako smo donjeli "domaće by -" i otvorili vrečicu nije izvadio glavu van iz nje :D bedak.
evo dokaza :D
slika
IMAG0478-1 by saki_zg, on Flickr
s@ki
Zečić
Zečić

Re: Witte molen vs domaće sijeno by -

PostPostao/la Flekicaaa » čet kol 18, 2011 9:40 am

nema se šta tu dokazivati,što se mene tiče.domaće je puuno bolje i to je dokazano :happy:
I Flekica i Bijelka više jedu domaće nego kupovno.Naime,ja nemam pristupa drugom,nego Dein Bestes-u,al uspila sam nabaviti domaće i daleeeko više ga "žnjopaju"..
Domaće je ipak domaće ! :D
Usput,Bijelka je također kihala od kupovnog.
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la s@ki » čet kol 18, 2011 9:58 am

a gle.. i ovo je kupovno... pa sad.. :D
s@ki
Zečić
Zečić

PostPostao/la Jura » čet kol 18, 2011 11:56 am

ovo "domaće" sam i ja kupil kad nam je nestalo pravog domaćeg i stvarno je odlično, ali sve je to preskupo.

od kupovnih mislim da su najbolje ovo koje je na slici i Finoli sijeno.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ars » čet kol 18, 2011 12:58 pm

to je dobro sijeno, da. ali upravo bezobrazno skupo. mene moji nagovaraju da i ja otvorim biznis pošto i moje sijeno prolazi testove samo tako :P
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Flekicaaa » čet kol 18, 2011 13:02 pm

Jura je napisao/la:ovo "domaće" sam i ja kupil kad nam je nestalo pravog domaćeg i stvarno je odlično, ali sve je to preskupo.

neka je skupo,bar se isplati.. to je moje mišljenje..
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la s@ki » čet kol 18, 2011 13:06 pm

a gle, čitam okolo, tako je i ova ženskica počela, tu na forumu je koliko vidim izbačena bila.
ljudi na svačem zarađuju danas
s@ki
Zečić
Zečić

PostPostao/la Jura » čet kol 18, 2011 13:39 pm

Flekicaaa je napisao/la:
Jura je napisao/la:ovo "domaće" sam i ja kupil kad nam je nestalo pravog domaćeg i stvarno je odlično, ali sve je to preskupo.

neka je skupo,bar se isplati.. to je moje mišljenje..

nije baš da se isplati. to sigurno nije ekonomično rješenje, ali je u svakom slučaju po meni najbolje, ako ne možete sami organizirati sijeno i slažem se da je isplativije kupiti to skuplje sijeno, jer njega zec i pojede, a ono jeftinije uglavnom samo razbacuje i čeka porciju suhe da se najede.

Zapravo je jednostavno. Npr. idete ne more i usput stanete na nekoj livadi i za 15 minuta nakosite dvije vreće sijena. Lijepo ga posušite i eto sijena. To se isplati. Ja sad koristim svaku priliku kad sam u prirodi da naberem nešto za zeca, pa sad imamo zalihu stolisnika, maslačka, grančice i lista ljeske, lista jegode itd..
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la s@ki » čet kol 18, 2011 13:48 pm

viš, mene to prilično mući ubzirom da sam u ZG. Nit imam gdje ubrat, a još manje sušit isto.
Srećom pa ima ljudi kao što su lilo itd koji žele pomoći.
Kad smo kod nje, može li se još uvjek od nje nabaviti sijeno i dal je na forumu ? poslao sam joj pm pred koji dan, nema odgovora.
s@ki
Zečić
Zečić

PostPostao/la Jura » čet kol 18, 2011 13:54 pm

s@ki je napisao/la:viš, mene to prilično mući ubzirom da sam u ZG. Nit imam gdje ubrat, a još manje sušit isto.
Kad smo kod nje, može li se još uvjek od nje nabaviti sijeno i dal je na forumu ? poslao sam joj pm pred koji dan, nema odgovora.

heh stari i ja sam u zagrebu, ali sljeme ti je po nosom i prepuno je livada (zahvaljujući debilima iz šumarije) na kojima ima odličnih trava (ne tih trava :wink: ). posušiti ga možeš i na balkonu.

ne velim ja da sad svi trebamo kositi i sušiti sijeno, ni ja to ne radim, ali to je sigurno najisplativija i najkvalitetnija varijanta.

BTW bil sam nedavno u Crnom lugu i taman je cvao stolisnik, gospina trava, šumskih jagoda i kupina ko u priči. tamo stvarno ima kvalitetnog bilja, pa ako vam se kosi toplo preporučam.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la s@ki » čet kol 18, 2011 14:03 pm

treba dobro naučit kak kaj izgleda da mu ne donesem doma ludare :D
a i problem 2 je kaj mi balkon gleda na cestu kraj koje je i parking veći pa baš i nije neka opcija...zar ne ?
s@ki
Zečić
Zečić

PostPostao/la Jura » čet kol 18, 2011 14:11 pm

s@ki je napisao/la:treba dobro naučit kak kaj izgleda da mu ne donesem doma ludare :D
a i problem 2 je kaj mi balkon gleda na cestu kraj koje je i parking veći pa baš i nije neka opcija...zar ne ?

ma naravno , ali možeš mu nabrati maslačka i stolisnika. to se brzo posuši, samo svežeš i objesiš u neki kut i zecu bu super. Inače i maslačka i stolisnka ima u tom "domaćem" sijenu. ..ima i dosta kamilice i kore drveta. - dobro sijeno

nisam ni ja razlikovao to bilje dok nisam dobil zeca. sad mogu snimati dokumentarce za discovery ;D
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la altan » čet kol 18, 2011 14:18 pm

s@ki je napisao/la:viš, mene to prilično mući ubzirom da sam u ZG. Nit imam gdje ubrat, a još manje sušit isto.

Lilo je rijetko na forumu pa mozda nije vidjela..ako hocete domace sijeno, a da ne bude bezobrazno skupo kao ono od doticne by - (a nemate uvijeta za susit svoje), onda narucite od Lilo ili Theraguna..nije tak "nakiceno" ali je puno puno jeftinije :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la s@ki » čet kol 18, 2011 14:22 pm

sada još imamo ovog, nadam se da će se lilo u međuvremenu pojaviti i odgovoriti, nije tolika hića. definitivno bi u tom slućaju uzeli od nje
s@ki
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » čet kol 18, 2011 14:39 pm

Pa ak ti se ne javi probaj Theraguna kontaktirat
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća