POPIS DOZVOLJENE HRANE

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: POPIS DOZVOLJENE HRANE

PostPostao/la Zec Vice » čet tra 19, 2012 10:36 am

ja ne gulim al ne dajem puno.
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Marta » čet tra 19, 2012 13:57 pm

pedjas.bg je napisao/la:Ma kakva beba..odrasli zekonja od skoro 5god...nego to za maslacak mi je bilo bitno.. Pa ja mislim, iz prica odavde da mu mogu davati svezeg.. Naravno otresem ga, ne dajem mu neki pokisli.. A za grancice, od oraha odustajem, to mi danas bilo pri ruci..ali imamo i mlado drvo jabuke u dvoristu, tako da ce sutra dobiti jednu grancicu da se s njom zanima..

moja te mlade grane jabuke jede kao grisine, bukvalno. obožava ih. ja sam joj nabavila punu kesu, pa svakog dana dobije po jednu grančicu. a maslačak malo oboji mokraću, bude tamnija, da znaš da se ne prepadneš :wink: jabuke možeš i da isečeš tanko i osušiš, ja to koristim kao nagradu kad poseti wc :D naravno dajem i sveže, mada slažem se sa altan-banane su zakon za zeke!
Marta
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la pedjas.bg » čet tra 19, 2012 14:07 pm

Evo dadoh mu malo banane juce, pa tako je mljackao da je to bio show.. Oblizivao se pola sata.. A sto se jabuke tice nikad mu je recimo nisam davao ovako, vec kada mi pojedemo, ono sto ostane, povadimo kostice i on to u slast pojede.. Citao sam da kostice mogu biti otrovne..
pedjas.bg
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » čet tra 19, 2012 18:59 pm

kod mene obrnuti..prvo dobiju zecevi, a onda meni sta ostane :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anby » pet tra 20, 2012 10:08 am

imamo i mlado drvo jabuke u dvoristu, tako da ce sutra dobiti jednu grancicu da se s njom zanima..

ma sta jednu, ja svojima dam ujutro i uvece i nekad po danu, svaki put po saku grana-oglodjaju ih u roku dvije minute :D zato imamo super zube a namjestaj je netaknut :D

nego, uvali se negdje u vocnjak, naberi prikolicu grana i pusti zeku nek uziva :D
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Jura » pet tra 20, 2012 10:44 am

altan je napisao/la:daj svjezu..oko 2 cm i obavezno je oguli..ja svojima dajem svaki dan i obozavaju je..iskreno ne znam jel postoji zec koji ne voli banane..vole ih vise od mrkve i bilo cega sto mozes ponudit :) a i dobra je sto se tice probave i zelucane dlake..samo ne pretjerivat :)

hef obožava, neki dan mi je doslovno iz usta oteo komad banane. totalno se izbezumi kad nanjuši da je banana u blizini. baš je za krepat, jer počne nekontrolirano skakati i trčati, pa i pada i doslovno se penje na mene ako imam bananu u ruci. ...ovisnik
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la virion » pet tra 20, 2012 11:09 am

I moji su ludi za bananom, a najbolje je kad mljackaju :D
slika
slika
virion
Zečić
Zečić

PostPostao/la Bijou » pet tra 20, 2012 12:02 pm

Da li je bitno da li su grančice svježe ili suhe? Ima 3 mjeseca.
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Moonblind » pet lip 08, 2012 12:41 pm

altan je napisao/la:daj svjezu..oko 2 cm i obavezno je oguli..ja svojima dajem svaki dan i obozavaju je..iskreno ne znam jel postoji zec koji ne voli banane..vole ih vise od mrkve i bilo cega sto mozes ponudit :) a i dobra je sto se tice probave i zelucane dlake..samo ne pretjerivat :)

Moj zecica ne voli bananu... Ona je jako izbirljiva. Pokusavala sam s bananom vise puta, dam joj komadic onda dodje, pomirisi, pa se vrati i opet pomirisi; i onda dodje jos blize i prahticki zaljepi njusku za bananu i onda se naglo povuce nazad i pocne se cistit i vise ne prilazi banani za zivu glavu. Ima slicnu reakciju i na jagode.

Mislila sam mozda bi pojela susenu bananu, al ni to nema sanse... Opet se dogodi identicna reakcija.

Znam da zeke nikako ne smiju cokolade, kekse, niti ikakve slicne stari... al mi vrag nije dao mira i dala sam joj i to da vidim sto ce napraviti. Priblizi se pomirisi, onda malo blize i vec na pol cm od objekta koji ne bi smjela pojesti kao da joj se ne svidja miris i onda se brzinski vrati na straznje noge, i pridigne obrascice kao da hoce reci ''fuj''. I kolko god ostavim to dostupno ona obilazi ogroman krug oko toga, i nema sanse da to pojede. Ne znam dal je to samo njezina finta ili ima jos zekana koji to rade?
Moonblind
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » pet lip 08, 2012 14:38 pm

Moja bi smazala cokoladu odma ali odma....tako mi doleti kad ja nesto jedem cokoladno da je to strasno tako da se ne usudim ostavljat nigdje gdje ona moze doci jer sam 200 posto sigurna da bi sve smazala. Ali recimo smjesna mi je kad osjeti meso,bilo sta od mesa,od salama do pecenog....napravim si sendvic dok je ona kraj mene,smjeh zivi...pomirisi i bjez sa kreveta,ali ona odbojna grozna faca,nevjerica u ocima i bjezte noge ;D ...cudno mi je tako promatrat njihovu reakciju posto i macke imam koje bi guze dale za malo mesa pa uvijek zaboravim da je to zec i da su oni biljojedi :) ..pa mi nije jasno kako sa nekim ljudima zec jede iz tanjura,sjecam se jedne price davno sa foruma kad je frajer dosao i pricao kako on i zeko njegov zajedno jedu sve zivo,i meso i svasta.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Mrvica » pet lip 08, 2012 15:31 pm

I moj Mrvica je hteo sve da proba i pokusavao je da mi "zaviri" u usta dok nesto jedem, pa cak i meso. Naravno, nikada nije ni okusio, ali kladim se da bi barem gricnuo da sam mu dozvolila. Jako je halav bio... Nije bas voleo mirise dok kuvam i uvek bi odlazio iz kuhinje kada nesto spremam, ali kada sednem da klopam evo ga i ako bih jela sedeci na kaucu, propinjao bi se do mojih usta :D :D
Mrvica
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ars » pet lip 08, 2012 17:16 pm

sanjita je napisao/la:Moja bi smazala cokoladu odma ali odma....tako mi doleti kad ja nesto jedem cokoladno da je to strasno tako da se ne usudim ostavljat nigdje gdje ona moze doci jer sam 200 posto sigurna da bi sve smazala. Ali recimo smjesna mi je kad osjeti meso,bilo sta od mesa,od salama do pecenog....napravim si sendvic dok je ona kraj mene,smjeh zivi...pomirisi i bjez sa kreveta,ali ona odbojna grozna faca,nevjerica u ocima i bjezte noge ;D ...cudno mi je tako promatrat njihovu reakciju posto i macke imam koje bi guze dale za malo mesa pa uvijek zaboravim da je to zec i da su oni biljojedi :) ..pa mi nije jasno kako sa nekim ljudima zec jede iz tanjura,sjecam se jedne price davno sa foruma kad je frajer dosao i pricao kako on i zeko njegov zajedno jedu sve zivo,i meso i svasta.

Takva ti je Lola, ona ulazi u usta što god da jedeš (evo sad sam jela palačinku s čokoladom, naravno da je izigravala psa kraj mene). Roflo ni slučajno,ništa što nije za zece njega ne interesira. Tako da zbog dame moram micati svu ljudsku hranu jer bi se ona najela dok kažeš keks, a to mi se baš ne riskira.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la mirta » sub lip 16, 2012 16:47 pm

smiju li jesti cvjetove lipe i lišće koje nije više mlado?
mirta
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Mixazeko » sub lip 16, 2012 20:56 pm

Mi dajemo susenu lipu i ona je super
Mixazeko

PostPostao/la zecofan » čet srp 12, 2012 18:20 pm

jel smiju jesti koru od lubenice? negdje sam pročitala da smiju.
zecofan
Zečić
Zečić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan