zeko plače?

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

PostPostao/la bernarda » uto stu 13, 2007 16:16 pm

a ja bi njega ko neku mačku mazila, da on meni lijepo skoči u krevet, legne se i mazi... :D al dobro je i ovako
inače je totalni divljak, ne možeš ga uhvatit, stalno trči, skače, legne na 5sec pa opet počne trčat..
pa sam zadovoljna ako i minutu leži i mazi se samnom :D :D
bernarda
Kunić
Kunić

PostPostao/la Kikica Lili » sri stu 14, 2007 22:12 pm

mara je napisao/la:Ja ću dat primjer . Moj drugi zeko se da okretat na ledja, to mu nije stresno, ne radi to pod pritiskom, nije u grču, srce mu ne lupa jako. Kako znam da mu to nije stresno? Po tome što ga ja okrenem na ledja i stavim u krilo i tako okrenutog ga mazim, uopće ga ne držim. Nekoliko puta kad je on imo nešto "pametnije" za radit odma se okrenuo na noge i otrčao.

Ali u većini slučajeva to kod nas ide ovako: on popapa, malo protrči i popiški se po stanu i onda dodje do mene da ga mazim. Ja sjedim na podu, on skoči na mene,ja ga okrenem i mazim. On zna tako ležat i pol sata i škrgutat. Kad mu je dosta on se okrene na noge i ode. Nema pritiska, nema stiskanja zeca da se umiri,njemu je to normalno. Na nijedan način mu ne ograničavam kretanje ili ga pritiskam.

Nekad ga okrenem na ledja i u rukama držim, on stavi glavicu na mene,škrguće i liže me. Sumnjam da bi to radio zeko koji je pod stresom.

Slažem se da je okretanje na ledja za neke zekače stresno(nisu naučeni na to, karakter...) ali ne slažem se s tim da to vrijedi za sve jer moj Leo je očiti primjer.

super je to što imaš takvog zeca koji se voli maziti u krilu i da se na leđa...al po forumu je napisano bezbroj puta, svaki zec ima svoju osobnost, isto kao i ljudi, netko voli nešto što drugi ne.

evo mene za primjer, mog dečka kad se poškaklja po stopalima; ne smeta ga. mene kad se škaklja, dobijem neke bolesne panične napadaje i vrištim i trgam se (stvarno bolesno - nekontrolirano, ne mogu si pomoć) ... i sad ti meni reci, ako to mrzim, ako to ne volim...hoćeš me i dalje škakljat?

pa ako ne voli, nemoj ga. ne voli ni moj zeko pa ju ne prisiljavam, al se jako dobro naučila kad su kontrole i rezanje noktića da mora biti mirna i to s laganim pritiskanjem glavice na pod svaki put kad pobjegne da zna da nema sad šale. sad sam ja glavna, kad završimo dobit ćeš dropsić i idi dalje šefovat po stanu... :cool:
Kikica Lili
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zekica_poopy » čet stu 15, 2007 6:57 am

hihihihihihihi ;D bas si me nasmijala, sefovat po stanu, bas to ;D

ma divne su te nase bestijice ;D
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Charlie » pon pro 10, 2007 15:51 pm

Lela je napisao/la:
Charlie je napisao/la:
Što je onda s onim transom? Koji nije samo priča nego istina, da se kunići opuste kad su na leđima,

to se zove tonic immobility

http://www.mnhouserabbit.org/care/trancing.html

slika
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la pache » pet pro 21, 2007 8:16 am

moje dvi stetocne uzivamo u potpunoj demokraciji..
sto znaci da ih uopce ne dizem , jer to ne vole
sta se tice ciscenja guze , sisanje noktica mi sve to odradimo na podu u toku standardnog mazenja ;D
pache
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la dora » pet sij 04, 2008 14:56 pm

I meni se to isto dogodilo sa malom zekicom...ali ona mi je prilazila i sama "stenjala"...isto kao da plače.
Što to znači??? :hm: :hm: :hm:
dora
Kunić
Kunić

PostPostao/la dora » pet sij 04, 2008 14:59 pm

Charlie je napisao/la:
Lela je napisao/la:
Charlie je napisao/la:
Što je onda s onim transom? Koji nije samo priča nego istina, da se kunići opuste kad su na leđima,

to se zove tonic immobility

http://www.mnhouserabbit.org/care/trancing.html

slika

A joj kako je slatki..PRE MEDENI!!! :bighuug: :bighuug: :bighuug:
dora
Kunić
Kunić

PostPostao/la Charlie » pet sij 04, 2008 15:00 pm

dora je napisao/la:I meni se to isto dogodilo sa malom zekicom...ali ona mi je prilazila i sama "stenjala"...isto kao da plače.
Što to znači??? :hm: :hm: :hm:

Koliko je zekica stara? Jel to zvuči kao da zastenje?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko Simba » pet sij 04, 2008 15:05 pm

Guguće :) sretna i zaljubljena, želi se maziti
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la dora » sub sij 05, 2008 20:40 pm

Ima 7-8mjeseci.
zvučalo je kao da stelje... :sad: :omg: :sad:
dora
Kunić
Kunić

PostPostao/la dora » sub sij 05, 2008 20:42 pm

ne guguće...to moj zec drugi guguće... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
ali ona nikad nije gugutala...
dora
Kunić
Kunić

PostPostao/la Josipa & Sanja » sub sij 05, 2008 21:35 pm

Na slici iznad je toliko sladak da smo se naježile...

Boško je ispustio jednom nekakav zvuk i to kad se prestrašio, inače ne pušta ni glasa...
Josipa & Sanja
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Charlie » ned sij 06, 2008 12:43 pm

dora je napisao/la:Ima 7-8mjeseci.
zvučalo je kao da stelje... :sad: :omg: :sad:

možda je napaljena :wink:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la ulla » ned sij 06, 2008 13:15 pm

Moja Frida redovno koristi zvukove za izražavanje svoje volje.
Svakodnevno guguće kad nam trči oko nogu kad bi se mazila. Kad se mazi škrguće zubima. Kada joj se ne da da ju gnjecamo lupa nogama i promrmnja. Kada je ljuta frkče i vraški grize. Pravi jedan razgovorljivi zekonja. Ona se da na ruke i okrenuti malo na leđa samo kada je dobre volje. Ako je toga dana čangrizava niš od uzimanja na ruke, bježi iz ruku.
:srce:
A Pablo je tihi muškarac. On gotovo pa se ništa glasa. Kod maženja rijetko uspiješ od njega dobiti škrgutanje, jedino kad ih mazim skupa oboje pa čuje i Fridu kako škrguče. Kad se ljuti samo lupne logama. I ništa ostalo uopće ga ne čuješ i ne osjetiš njegovo prisustvo po kući. Na ruke mu nije drago, jer je nepovjerljiv prema ljudima pa mu srce počne kucati sto na sat, no ne otima se, ne grize, jadničak se prepušta sudbini i smrtnom strahu. Jedino ajde šta hoće na koljenima ipak pojesti brusnicu i štopali smo vrijeme nakon evo već trećeg našeg podizanja kada nakon toga pobjegne ispod kreveta koliko mu vremena treba da se smiri i odluči ponovno hrabro izaći i postaje vrijeme sve kraće i kraće pa je i to veliki napredak za njega.
Ipak ima on cca 3g i plahi je zekan, mladost je proveo u kavezu bez pretjeranih pokušaja dobrog prijateljstva na relaciji čovjek-zekonja i za razliku od Fride ne treba ga pretjerano gnjaviti. :blush: Već se vidi da je napredovao kad je došao kod mene prije 2 mjeseca. Slobodan je 24 sata dnevno u 35m2 u društvu neustrašive Fride i 2 čovjeka koji ih redovno gnjeckaju, maze, kupuju povjerenje povrčem i kolačićima ;D Ne branimo mu gdje će i šta će raditi i psihički se tu ugodno osijeća. Već ima kontakt s nama da nas gura nosom po nozi kad se približim ormaru u kojoj su mi brusnice. Ne bježi pomahnitalo na pokušaj maženja. To je ogrooooooman napredak za plašljivca.
ulla
Zečić
Zečić

PostPostao/la Josipa & Sanja » ned sij 06, 2008 15:06 pm

Boško uvijek škrguće zubima kad ga mazimo... I onako se spusti na pod potpuno, polako sklopi okice, spusti uhaca... Divota... :)
Josipa & Sanja
Zekonja
Zekonja

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan