Prvo dobrodošli.. .
Archangel je napisao/la: nikako kupus ili zelena salata, samo semenje, suva trava, jabuke ili bajat hleb.
Kupus i zelena salata nikako.. .
Sjemenke isto, one ih samo nepotrebno goje.. .
Kruh isto ne.. .
Koliko je star, znaš li možda?
Do 6 mjeseci bi se trebao hraniti samo sa suhom hranom i sijenom, od toga bi sijeno trebalo činiti najmanje 70% ukupne prehrane.. .
Ako je mala bebica, hrana mu uvijek treba biti na raspologanju, ali ne stavljaš novu u zdjelicu sve dok nije sve pojeo, jer će u protivnom birati što će papat pa neće htjeti sve.. .
Najbolja ti je hrana od proizvođača Versele-Laga i to za tako malog neka Junior linija...
Evo tu ti sve piše lijepo:
http://www.zecovi.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=246http://www.zecovi.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=10 i ne sme da se kupe.
Za kupanjem nema potrebe jer su oni jako čisti i sami se peru.. .
Možeš eventualno ih s vremena na vrijeme pobrisati s vlažnim ručnikom, ostalo je sve nepotrebno.. .
kako bi trebalo da izgleda njihova "kutija za štampač" (mislim na mesto za boravak) i higijena.
Kutiju će ti pregrist i nije adekvatna za smještaj kunića, tako da kupite kavez, što veći to bolji, mada i unatoč kavezu zeko bi trebao biti pušten što više.. .
Dakle kad ste doma, zeko pušten, kad niste, zeko u kavezu.. .
Na dno kaveza se stavi dekica/ručnik i posuda s hranom, vodom i sijeno, a u kut mu se stavi wc s peletima ili piljevinom.. .
Drugaricu nervira što su mu žućkasta stopala, pa mu je malo nakvasila nogice pa osušila i samo su malo izbelela
To je radi gaženja u mokraću, će mu se s vremenom očistiti nije potrebno prati ili slično.. .
A što se tiče kakenja, ja još nisam video da se ovaj mali negde pokakio juče (mada sam bio sa njim možda 3 sata sve ukupno)
Zekači non stop kakaju, trebate obraditi pozornost na to!
Vrlo je bitno da on kaka, jer ako ne kaka moguć je neki problem s probavom!
I bitno je kakve su kuglice jer one često znaju bit dobar pokazatelj problema.. .
Dakle, obratite veliku pozornost na kuglice, ako ih nema treba mu pokrenuti probavu.. .