Pošto sam ga juče (17.06.2010) kupio drugarici na Zelenom vencu, pročitah usput neke vaše komentare za zeke ispod prolaza. Kako on reče patuljasti zec, hermelin, objasni čime bi trebalo da ga hranimo: nikako kupus ili zelena salata, samo semenje, suva trava, jabuke ili bajat hleb. i ne sme da se kupe. Pošto videh da su komentari na osnovu te lokacije veoma negativni, aj da opišem malo zekana: Nazvali smo ga Mekić jer sam doneo zeku drugarici dok je bila u Meku
. Mali albino, išice male, telo mu je čini mi se veličine stisnute pesnice (mada zavisi kako ko ima stisnutu pesnicu
) ). Ne znamo još dal je muško ili žensko
Kao privremeno boravište dali smo mu veliku kutiju od štampača, mada bi trebalo sa strane da napravim proreze da se ne smori jadan da gleda samo u kartonski zid (iako ga je za ovaj nepun dan puštala da trčkara po sobi). Na dno smo, pošto smo još neiskusni i prvi nam je zeka, stavili listove novina, pa plastičnu kesu pa još jedne listove novina i preko toga malo hrane i sveže vode (stavismo je u zatvarač od čaše za eurokrem
). Tako da nam treba pomoć oko svga trenutno; od ishrane, šta bi trebalo da preciznije jedu te zeke, kako bi trebalo da izgleda njihova "kutija za štampač" (mislim na mesto za boravak) i higijena. Drugaricu nervira što su mu žućkasta stopala, pa mu je malo nakvasila nogice pa osušila i samo su malo izbelela
mada joj reče čovek da ne treba da se kupa.A što se tiče kakenja, ja još nisam video da se ovaj mali negde pokakio juče (mada sam bio sa njim možda 3 sata sve ukupno)

.gif)