NEKA MOŽDA NEOBIČNA PITANJA, A MOŽDA I NE? :)

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

NEKA MOŽDA NEOBIČNA PITANJA, A MOŽDA I NE? :)

PostPostao/la Markic » čet svi 05, 2011 9:37 am

Dakle, lagano nekako prije svega u glavi počinju pripreme za Hugača i njegov dolazak.
Nameću se pitanja neka meni, koja su možda malo blesava nekome, možda i ne, ali eto, ja sam
picajzla od čovjeka i sve mi mora biti ap - tap, pa se želim malo informirati s vama, a i ima li kvalitetnije
i bolje provedenog vremena kada si "uzimamo zraka" na poslu, nego ovdje razmjenjivati iskustva... :)

1. Mislio sam Hugača voditi 1x mjesečno ili 1x u dva mjeseca kod veterinara, preventivno. Što mislite o tome? Jura je išao 2x godišnje, ali opet on je bio pažen i mažen od malih nogu sa mnom i NIKADA NIJE BIO BOLESTAN.

2. Kome ga voditi? BUBA mi se čini ok, ali opet mi se čini da bi moj Jura bio tu da se Saša odlučio mu dati klistir (moje mišljenje), a nije.
MAZA iz Samobora - ni čuti. Šimec je dobar čovjek, ali ne prepoznaje obični začep. Klinika ZOE, drama ako mene pitate, nemam komentara puno, iako je Jura godinama išao kod njih, no preventivno i na rezanje noktića. Vlasnica nikada nije pokazala ni grama ljubavi iskreno prema nama.

3. Kako voziti Huga iz Rijeke? Jura je išao 8 godina zaredom SVAKO LJETO na more sa mnom i nije bilo frke! Putovao je u svojoj gajbi i nebi vjerovali malac bi legao i zaspao već kod Karlovca :) Imam doma i transporter koji osobno mrzim, mama ga je kupila, mrzim zeku stavljati u njega, nikada ga nisam ni koristio, nekako si ne vidim dobro zeku unutra i što se dešava.

4. Davati zvekanu hladnu, mlaku vodu? Pitam jer će Hugo piti kupovnu vodu, zbog povećanog kamenca u vodi iz slavine, pa ne znam bih li je držao u frižideru ili ne.

Imam još puno pitanja, pa ću ih tu stavljati kako mi padnu napamet, isto mogu i ostali!

HVALA VAM! :wub:
Markic
Zečić
Zečić

Re: NEKA MOŽDA NEOBIČNA PITANJA, A MOŽDA I NE? :)

PostPostao/la vini » čet svi 05, 2011 10:35 am

Dobro se pripremaš,a i imaš iskustva, tako da sigurno neće biti problema :)

1. Koliko ja znam zeke ne treba preventivno voditi veterinaru, to im je dodatni stres. Dovoljno je pratiti ga i odmah reagirati na sumnjivu situaciju, prvo informacijama na forumu a onda odlaskom veterinaru. Mislim da tako rade svi na forumu.

2. U Zagrebu se najvuiše ide u Bubu i u Don. Tamo su nekako najbolji i najiskusniji veterinari. Treba tražiti točno određene, a to će ti reći oni koji idu tamo.

3. Hugo je došao iz Zagreba, u transporteru bez problema.

4. Vodu nikako iz frižidera. Zekani ništa ne smiju iz frižidera, samo na sobnoj temperaturi
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la Markic » čet svi 05, 2011 10:45 am

Hvala :)

Iskustva imam dosta, no ovo je skroz drugačiji zekan od mog, pa se želim informirati skroz.

Koje su igre najbolje za zvekana da bude uvijek u pokretu i razgiban? Jura i ja smo uvijek igrali lovice :D
Markic
Zečić
Zečić

PostPostao/la ina » čet svi 05, 2011 10:45 am

"BUBA mi se čini ok, ali opet mi se čini da bi moj Jura bio tu da se Saša odlučio mu dati klistir (moje mišljenje), a nije."

na nekoliko mjesta sam procitala da klistir nije OK
29+1+1
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » čet svi 05, 2011 10:49 am

Ovo vezano uz klistir sam i ja htjela reci,sjecam se da je jednom prilikom netko dosao na forum i rekao da mu je vet klistirao zeca i znam da su se ljudi sa puno znanja ovdje zgrazavali,da se zecu to nema potrebe raditi. Sasa je vet sa dosta iskustva,puno njih ovdje ide kod njega i vjerujem da je ucinio sve sto je mogao.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Markic » čet svi 05, 2011 10:55 am

Nakon Bube sam otišao na veterinarski fakultet. Jer su ga liječili u Bubi, napretka nije bilo.
Tamo mi je rekao doktor da je trebalo odmah dati klistir. Nisam dovoljno stručan da ocijenim, ali
znam da se daje normalno nekim životinjama i čak mislim da je pisano i po zecovima negdje o tome.
Što je bilo, bilo je, ne mogu ga vratiti, a vjerujem i ja u dubini duše u sebi da je Saša sve napravio, ali eto,
žao mi je da još to nismo probali kao potez očajnika.
Markic
Zečić
Zečić

PostPostao/la Markic » čet svi 05, 2011 13:18 pm

Mislim da ću sutra u shopping nakon posla kupiti sve potrebno za dolazak Huga :)
Moram i domaće sijeno nabaviti obavezno :)
Zar ovo kupovno nije dobro? Moj Jura ga je tamanio ko' lud 10 godina i sve OK! :hm:
Markic
Zečić
Zečić

PostPostao/la Markic » čet svi 05, 2011 13:24 pm

POPIS:

Malt pasta
Pojilica
WC
Igračke - punoooooo igračaka :blush:
Drvca za grickati i sve ostalo

Ne mogu dočekati dolazak malog stvorenja! Odkada Jure nema, kuća je prazna skroz. :sad:
Dođem kući s posla i nema Jure koji iskoči van iz gajbe i dođe mi se šmajhlati oko nogu.
Cura kaže da nema tko s njom prati suđe :sad:
Zaista se nadam da će Hugač brzo biti s nama! Onda tek nikud neću ići iz kuće! Bit će svaki dan
posao - kuća, kuća - posao.

Imam još pitanja, Jura je najnormalnije bio otvoren po cijene dane, dakle, gajba je bila otvorena 0 - 24, većinu vremena preko dana bi bio u njoj i kunjao i dremuckao.
Doduše, on je bio zeko formiran od početka kod nas i znao se ponašati. Nadam se da Hugaču neće biti bed što će biti sam ujutro nekada, tj. dok sam ja na poslu, a cura na faksu. Naravno, svaki slobodan trenutak ćemo provoditi s njim :happy:
Markic
Zečić
Zečić

PostPostao/la Markic » čet svi 05, 2011 13:26 pm

Kako se vaši zekani nose sa parketom? Jura ga je mrzio, imao je svoj veliki tepih od gajbe do izlaza na terasu, parket je izbjegavao u širokom luku.
Markic
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » čet svi 05, 2011 14:44 pm

Stavi neski tepih ili linoleum ili nesto na izlazku iz gajbe jer ima je zgodnije tako..kako imaju dlakave sapice onda im se parket sklize pa nije bas zgodno pri izlasku..iako koliko sam vidjela Hugo nema problema s parketom jer cura kod koje je bio nije imala tepih..(koliko se sjecam)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la t-i-n-a » čet svi 05, 2011 15:38 pm

1. ukoliko ne primjetiš neke promjene mislim da nije potrebno da Huga vodiš veterinaru. Odlazak veterinaru im je bespotreban stres;
2. definitivno preporučam Bubu;
3. kao što je i Vini rekla Hugo je iz Zagreba putovao u transporteru. Mislim da je trasporter bolje rješenje od gajbice jer je sigurniji;
4. vodu ne iz frižidera;

Hugo ima dosta veliku gajbicu, wc, novu pojilicu tako da mu to ne trebaš kupovati. Pušten je po cijele dane. Ima čak i dadilju ;D (kada smo na poslu dolazi mi mama da Hugo ima društvo). Bez problema se kreće po parketima, pločicama.. Voli biti na balkonu. Obožava kad sjednemo na pod i češkamo ga. 1. dan je bio prestrašen, ali brzo se opustio. Pleše, baca se na bok, istražuje po kući..

Što se tiče Hugovog ponašanja, a što sam ti napisala i u pm-u.. Hugo zaprijeti kad mu pokušavam očistiti wc ili dati hranu. Tako da te radnje radim ili dok on promatra izvana ili ga jednom rukom češkam. Njegova gajba je njemu utočište i poštujem to.

Obožava sve papati.. Ne prožvače prvi komadić, a već uzima novi. Dosad je jeo: maslačak, lišće korabice, brokule, koromač, bananu, jabuku, trputac... Obožava i malticu.
29
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la siga » čet svi 05, 2011 15:53 pm

t-i-n-a je napisao/la:1. Ima čak i dadilju ;D (kada smo na poslu dolazi mi mama da Hugo ima društvo). .

:luv:

Eto, sada znaš u kakav se privremeni dom smjestio, od tebe se očekuje najmanje to :wink:.
Isto preporuka za Bubu: Tomislav, Saša i Dubravka.
Kontrole eventualno radi zubića.. ali ne toliko često.
Već su rekli- nemoj hladiti vodu.
Putovanje u transporteru se tebi čini lošije, ali on voli taj manji prostor, zaklonjen je i sigurniji. Gajba je prevelika.. Mi putujemo i više nego često :sad: . Ako nećete sami dolaziti po Huga, mi se drage volje nudimo. Idemo već sutra. Uz Tinino odobrenje, naravno.
siga
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » čet svi 05, 2011 16:23 pm

Kao što su ti već rekli stvarno nema potreba ići preventivno vetu
Buba je ok, imaju propuste, al imaju i puno kunića za pacijente pa bar imaju dosta iskustva
na faxu jedino mogu preporučiti dr. Jurkić sa interne i ekipu sa rtg-a, za ostale ne znam osobno (kao ni za Don)
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Markic » čet svi 05, 2011 16:27 pm

siga, moze broj moba? Posto tina putuje u subotu u inozemstvo, i nema je tjedan dana, a ja bih silno zelio Hugača ovaj vikend u njegovom novom domu. Koji se vise ne mijenja! :) cura mi je isto nestrpljiva.

Ako se Tina slaze, naravno. :)
Markic
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekili » sub svi 07, 2011 0:02 am

da se nadovezem samo. klistir se preporuca na svim stranim siteovima kao dio terapije prilikom zacepa. znam da mi to ne prakticiramo ovdje, no mozda bi se trebalo zapitati zasto to svi preporucuju.
na vecinu pitanja si dobio odgovore, htjela bih samo napomenuti da nije nuzna posjeta veterinaru, ostavi to za stvarno neke kriticne situacije. ako takve situacije i dodu, tu uvijek zapravo dobijes preporuke sto da trazis - tako da nije nuzno da su oni neki strucnjaci..valjda znaju dati injekciju ;D
kunici se jako brzo naviknu na odredeni ritam (mi putujemo svaka dva tjedna sa cupijem) ukoliko se osjecaju s tobom sigurnim.
jako je pohvalno da ces udomiti kunice i da pises o njima s toliko ljubavi

sretno:)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan