AGRESIVNI KUNIC - ŠTO NAPRAVITI

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Re: AGRESIVNI KUNIC - ŠTO NAPRAVITI

PostPostao/la zeko Simba » sri vel 02, 2011 17:28 pm

Da :) vidjeti ćeš, nećeš požaliti na kraju :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la altan » sri vel 02, 2011 18:02 pm

probaj s njim kao i s Mukicom..mozda ce mu trebat malo duze al shvatit ce..samo treba biti uporan :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zekoslav123 » čet vel 03, 2011 14:02 pm

ne grize do krvi,grize malo i pomakne se i opet se vrati,čeprlja i grize...hehe ja ga primim za glavu i stavim ga u kavez dok se ne smiri pa ga opet pustim..
Mrkva,Lily (R.I.P.) i Cima
zekoslav123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ars » čet vel 03, 2011 23:58 pm

meni su ovi moji sve ruke izgrebali i izgrizli, samo od nošenja hrane i eventualno pokušaja maženja, nemam pojma više šta bi s njima, mjesec dana su već tu... jel moguće da kunić bude prestar za udomljavanje i da se nikad ne privikne i da zato ispoljava takvu agresiju? duško više napada u stilu obrane od nekog umišljenog napada, a lola baš zna ići u napad kao mali general :lud:
samo da editiram, nisu oni u nekim godinama kad bi čovjek pomislio da su prestari, 3 i 4 i pol godine, al se izuetno teško navikavaju, nekad neće ni jesti po pola sata nakon što se maknem od njih, a znam da su gladni... možda zato što su skupa udomljeni pa imaju taj neki zajednički animozitet prema novom domu, da je samo jedan bio udomljen možda bi se lakše pripitomio uz jednog već "domaćeg" kunića... uh..
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » pet vel 04, 2011 8:21 am

Ne bi, tek bi mu to bio šok, da se odvojio od starog partnera. Hraniš ih u gajbici? Čuvaju svoj teritorij i napadaju. Mjesec dana nije puno. Trebaju steći povjerenje u tebe, a kako nisu bebe treba im malo više vremena :) Uvijek kažem da se treba nauružati strpljenjem kada su takve stari u pitanju :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Sindenis » pet vel 04, 2011 10:42 am

Hugo definitivno manje napada, ali ne odustaje on tako lako.

Ne vjerujem da cu ikada s njim biti povezana kao s Mukicom, niti da cu ga moci tako zavoljeti. Uzasno sam bijesna samo kad napadne bez da me ugrize. Grozan osjecaj.
slika
Sindenis
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ars » pet vel 04, 2011 11:11 am

zeko Simba je napisao/la:Ne bi, tek bi mu to bio šok, da se odvojio od starog partnera. Hraniš ih u gajbici? Čuvaju svoj teritorij i napadaju. Mjesec dana nije puno. Trebaju steći povjerenje u tebe, a kako nisu bebe treba im malo više vremena :) Uvijek kažem da se treba nauružati strpljenjem kada su takve stari u pitanju :)

da, redovito ih hranim u gajbi, ne guram ruke unutra osim kad dajem jesti, pokušavam ih pomaziti vani ali neću više ni to, jutros mi je duško zadao pravu ranu, prokrvarilo je preko pidžame... čudim se njegovom ponašanju jer je moxa rekla da on nikad nije bio agresivac... :blink: hvala na savjetima..
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » pet vel 04, 2011 11:14 am

Pokušaj sjesti k njima na pod, uzmi u ruke neke slastice i čekaj da ti oni priđu. Čitaj knjigu tako ili slično, budi ti nezainteresirana za njih. Kada dođu ti im dok te njuškaju ponudi npr brusnicu.... Sve to ide jako sporo, ali na kraju će biti ok :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la fidelio » pet vel 04, 2011 14:53 pm

Tako je nekako meni bilo s Liviom. koliko se dobro on slagao s Bellom, toliko mi se činilo da mu ja, a vjerojatno i silne selidbe idu na živce. Znao je ugirsti, pogotovo kad bi mu mazala noge. Najbolje ti je pustiti ih na miru. Livio je bježao od mene kad sam ih htjela maziti, češljati...a ugrizi...kao da je pas.

Ja sam ga pustila na miru. Nakon nekog vremena znao je sam doći na krevet pa je šetao po meni, ali ga nisam smjela niti pipnuti jer bi me ugrizo i pobjego.
Za to ti treba strpljenja.
Ne možeš ih ni prisiljavati na nešto što ne žele. Oni će doći kad budu spremni. :)

Probaj ovo sa slasticama. Ja sam im navečer znala dati svakome po par komada, ali sam za svaki komad tražila da im dam pusu.. A za komadić hrane pretrpio je i po nekoliko pusa.
R.I.P. Fidelio i Livio
http://www.youtube.com/watch?v=uegRK73m4sQ
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Sindenis » pet vel 04, 2011 17:17 pm

fidelio je napisao/la:Nakon nekog vremena znao je sam doći na krevet pa je šetao po meni, ali ga nisam smjela niti pipnuti jer bi me ugrizo i pobjego.

Probaj ovo sa slasticama. Ja sam im navečer znala dati svakome po par komada, ali sam za svaki komad tražila da im dam pusu.. A za komadić hrane pretrpio je i po nekoliko pusa.

Nakon koliko vremena? Otprilike?

Da bar Hugo hoce slastice... Ja mu nudim, on mene pokusava ugrist :sad:
slika
Sindenis
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la fidelio » pet vel 04, 2011 18:14 pm

Na krevet je došao nakon par tjedana u izvid, ali ni kasnije mi nije dao da ga diram. Čekao bi da legnem, i tek kad bi bila mirna više od 10 minuta, s došao bi, ali nisam se smjela ni maknuti.
Dao bi mi da ga mazim samo kad je bio u ''palačinka'' pozi.

Ja nisam koristila slastice nego bi svakome dala 2-3 ona zelena koluta iz hrane. ali kad bi dobio hranu i pusu, pobjego bi ispod orbitreka i izašao tek po drugi komad.
To sporo ide i treba strpljenja.
R.I.P. Fidelio i Livio
http://www.youtube.com/watch?v=uegRK73m4sQ
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » pet vel 04, 2011 19:15 pm

Ne zaboravite da zivotinje osjecaju vasu nervozu i strah..ako ste frutrirani ili se bojite ventualnog ugriza oni to osjete..treba bit smiren i pozitivan..
Sinedis i ja sam mislila da Mocu nikad necu voljet kao Altana..pa da onda da Naira nikad necu voljet kao Mocu..i istina je..sve ih volim na razlicit nacin..Mukica je tvoja vec neko vrijeme i tu povezanost osjecas..Hugo je tek dosao..on jos nije "tvoj" pa ti se zato tako cini :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la altan » pet vel 04, 2011 19:34 pm

ars je napisao/la:da, redovito ih hranim u gajbi, ne guram ruke unutra osim kad dajem jesti, pokušavam ih pomaziti vani ali neću više ni to, jutros mi je duško zadao pravu ranu, prokrvarilo je preko pidžame... čudim se njegovom ponašanju jer je moxa rekla da on nikad nije bio agresivac... :blink: hvala na savjetima..

Inace oni ocito konroliraju tvoje ponasanje agresijom..kad te napadnu ti ne guras ruke u kavez..kad te napadnu ti se povuces..vidim da vam je svima ok da vas zec napadne kad ceprkate pogajbi jer je to "njegov teritorij"..kod mene doma je sve moja..mogu radit po gajbama sto mi se sprdne..Nairo se u zadnje vrijeme malo probahatio i nes sam radila pa gajbi i frajer se rezeci zaletio prema meni..malo sam ga cusnula po guzi i nije mu vise palo napamet..ne pomazete im dopustajuci im sve..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la frances » pet vel 04, 2011 19:47 pm

mi lagano stisnemo glavicu prema podu.
ali to je ekstremno. kad nas frank pokusava potjerat dok cistimo gajbu..
inace on je poprilicno flegma, ali ona zna bit agresivna..
"..and i'm floating in a most peculiar way
and the stars look very different today.."
frances
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la dHarma » ned vel 06, 2011 20:14 pm

Mia se isto tako ponasala kad krenem da ceckam po kavezu, zaleti se rezajuci i onda ako se ne povucem grize.. A totalni rebus je imala na faci kad se tako zaleti, a ja ne mrdnem nego sacekam da stane pored mene pa krenem da je mazim i tepam.. a ona jadna se sva pogubi nista joj nije jasno :P
na kraju je odustala od rezanja i grizenja kad vidi da ja ne reagujem vec je mazim..
Probajte tako, mozda upali.. :)

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan