Pomoc :S

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Pomoc :S

PostPostao/la ivan12345 » pet sij 14, 2011 23:51 pm

Idem na kratki put. Iznenado sam saznao. A to bi bilo sutra i do navečer u nedjelju. Da li mogu ostaviti kunića samoga to vrijeme? Kako s hranom??
ivan12345
Kunić
Kunić

Re: Pomoc :S

PostPostao/la Marta » sub sij 15, 2011 1:08 am

mogu samo da ti prenesem lično iskustvo;
ostavi dovoljno sena, vode i suve hrane. i meni je bilo nezgodno kad je prvi put ostala isto toliko sama u stanu, pa sam išla da pitam veterinara za savet, i rekao mi je: zeki neće ništa biti, bitno je da ima dovoljno vode i hrane, ja razumem da je to kućni ljubimac, ali neće mu ništa faliti.
naravno, ako je u kavezu-da ne bude pored radijatora, nego na prijatnijem mestu, da ima vazduha...eto..
sretan put :zeko2:
Marta
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la dHarma » sub sij 15, 2011 1:15 am

Ipak je to malo duze vreme..
Stavi joj dve vece pojilice da ima (ja to po mojima jer piju puno), sena stavi najvise jer ce joj ono na kraju biti jedina hrana s' obzirom da to da kupovnu pojedu brzo.. Ocisti wc pre nego sto odes..
Kolike su sanse da je neko obidje barem u subotu uvece ili nedelju ujutru?
Za svaki slucaj..

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » sub sij 15, 2011 1:17 am

Nece zeki nista biti ali 2 dana mokrace i neociscenog wc-a sigurno nije ugodno ako ce biti zatvoren u gajbi to citavo vrijeme..jel imas koga da mu dodje samo nakratko malo pocistiti...ako nema drugog rijesenja onda samo neka ima dovoljno hrane i vode pogotovo.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Klio » sub sij 15, 2011 7:39 am

Ja moje retko toliko dugo ostavim a da bar dHarma nije dolazila uvece da ih sredi... Ali ostavljala sam ih i da ne dolazi niko dva puta, i bilo je sve ok. Mada, obavezno ih ostavim tada pustene. Sklonim sve sto bi mogli grickati po sobi (zbog mogucih gasova ili zacepa koji mogu nastati kasnije zbog toga) ostavim sena u kavezu, onda u jednoj platnenoj vreci vani puno sena (vole se uvlaciti i jesti) i posto imaju i vanjski wc i u kavezu to obicno bude sasvim ok kada su dva zeca, tako da mislim da posto imas jednog zeku, ukoliko imas veci kavez, veci wc da maximalno tih dan i po mozes da ga ostavis samog.
Bilo bi dobro da je pusten, ali ako grize tkaninu i ako nemas mogucnosti da ga ogradis da ne bi radio stetu, zbog njegovog zdravlja opet je bolje da je zatvoren, naravno, samo u kavezu gde ima dovoljno prostora.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Mary » sub sij 15, 2011 13:54 pm

Ostavi mi trista kila sena , da pliva u njemu bukvalno . I neka bude pushten . Nemoj ga ostaviti u kavezu !!!! Stavi mu puuuuno vode . I bice ok . Ja sam svog uvek vodila . Ne bih ga smela ostaviti . Ali ako je nuzda i ako moras , obezbedi mi sve postrebno da mu bude ok . Upali mu TV i svetlo .
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la warped » sub sij 15, 2011 14:46 pm

Ako ima dovoljno velik kavez i misli da je to bolje i sigurnije - zašto ju ne bi ostavio unutra? :)

Ja osobno ne bih ostavljala tv, a mislim da ni za svjetlom nema potrebe... Ali to je vrlo individualno. :)
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Mary » sub sij 15, 2011 16:01 pm

warped je napisao/la:Ako ima dovoljno velik kavez i misli da je to bolje i sigurnije - zašto ju ne bi ostavio unutra? :)

Ja osobno ne bih ostavljala tv, a mislim da ni za svjetlom nema potrebe... Ali to je vrlo individualno. :)

Ne znam , meni bi bilo zao da ga ostavim dugo u mraku / tishini :P
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la warped » sub sij 15, 2011 16:14 pm

A ako na tv-u bude horror, nešta prosto ili ono pištanje kad program završi? :belj: :D
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la bunnyema » sub sij 15, 2011 17:54 pm

a da.. to pistanje.. to bi bilo neugodno.. tv ne..Mozda bolje zeki dati jednog medu da se igra s njim, dovoljno sjena, vode puno puno, hrane, i naravno ako imas nekoga da mu vjerujes da mu ostavis kljuc da dode na sat-dva kod tebe da provjeri sve i da pusti zekonju da se rastrci sat-dva..
slikaslika
22 roochack.com
bunnyema
Super Zek
Super Zek

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan