nakon kastracije, on bi opet?

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

nakon kastracije, on bi opet?

PostPostao/la pixy_i_mi » pet vel 01, 2008 10:03 am

eto mi smo jučer obavili kastraciju u Bubi, i sve je ispalo super, čim smo došli doma odmah je počeo kakati i piškiti, pio je vodice, al baš i nije htio ništa jesti, al tokom noći je ipak papao, u jutro sam mu dala i maltice, a rezultat je bio očit, dobila sam kuglice sa puno dlakice. ;D ;D ;D

i tako dok je bio u šetnji, opet je dobio želju za naskakivanjem, i to čak dosta jako :huh: kaj sad? kolko će njega to još držati?

sad imamo i novu malu curicu, pa sad neznam dal ih uopće upoznavati, iako smo već djeliti pusice preko rešetke.

On ima nekih 6 mjeseci, a curica je od Ledoline i ima skoro 5 tjedana.
pixy_i_mi
Kunić
Kunić

PostPostao/la tarra » pet vel 01, 2008 10:22 am

Dok su mlađi lakše to podnose (brže se oporave nakon kastracije).
Što je starji i bio napaljeniji,to će ga dulje držat.
Mog zeku Doktora držalo je najdulje od svih-mislim da lagodno mogu potvrditi 6 mjeseci ali i više.
Inače on se i neposredno nakon operacije najteže oporaviljao i trebalo je vremena da počne papati,bio je u komi prvih tjedana (osjećao promjenu) no duuugo još pokušavao skakati :)

Zavisi kako kod kojeg,ali sigurno neće biti promjena već prvi dan :D
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Re: nakon kastracije, on bi opet?

PostPostao/la tarra » pet vel 01, 2008 10:28 am

pixy_i_mi je napisao/la:... a curica je od Ledoline i ima skoro 5 tjedana.

Nisam u toku gdje je curica,ali valjda nema samo 5 tjedana ako je kod tebe već :hm:
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la pixy_i_mi » pet vel 01, 2008 10:34 am

pa nažalost ima, jer Ledolina čeka novo leglo, a njena mama ju više ne doživljava, pa mi ju je onda donjela. Gužva joj je doma, pa nema mjesta.

al nije to bitno, jer ona ima svoju gajbicu i nismo ih još pustili zajedno.

Više me brine to što je on i dalje "napaljen".

:huh:
pixy_i_mi
Kunić
Kunić

PostPostao/la tarra » pet vel 01, 2008 10:42 am

Ah bilo bi idealno umjesto 4.5 da je recimo 6 tjedana bila s mamom,ali ako opet čeka mlade...
i to je bolje od 3 tjedna kakvi se znadu naći..

Znači nisu zajedno...ok je ...al se upoznavaju preko ogradice? Mada vjerujem da je dečkić ok prema njoj :)

A njega nemože to proći za jedan dan..al odlično da si ga na vrijeme kastrirala :)
Sad će se moći družiti bez straha vrlo brzo.
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekica_poopy » pet vel 01, 2008 10:42 am

pa ne mora te to brinut pa to je prirodno :nowink:

bitno je da se strpis jos neko vrijeme da prodje "siguran" period i da on ne moze napraviti bebice. osim toga bitno je da curica malo poraste da ne bude puno manja od njega i tada ih upoznat. on bu naskakival i za 3 godine nis ti ne brini to je njima u nagonu, em vole sefovat em eto, ostane im :)

moj bongo uredno svako par dana naskoci, a kastriran je vec prek 2 godine
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la pixy_i_mi » pet vel 01, 2008 10:54 am

U principu originalno smo ga odlučili kastrirat jer mi je cijelu ruku izgrizao, jer sam mu bila "oslonac" dok je on "uživao", a i nismo mogli hodat a da nas nije grizao za noge, a o zapišavanju da ni ne govorim, ono bijeli kauč, sa flekicam, izgleda ko dalmatiner ;D .

a onda kad sam vidjela slikicu male Dixi (kak smo ju nazvali) nije mi dugo trebalo da nagovorim dragoga.

i eto sad nas je više.

upoznavaju se preko gajbice, gledaju se šnjofkaju i tako, pala je i koja pusa, a ona bi se samo mazila.

naizmjence ih puštamo van, da se raširi miris.

kad bi bilo najbolje obaviti službeno upoznavanje, jer ona je 3 puta manja od njega.

:nowink:
pixy_i_mi
Kunić
Kunić

PostPostao/la zekica_poopy » pet vel 01, 2008 11:11 am

kad bude skoro kao on, znaci da nije neka velika razlika u slucaju tucnjave da se moze obraniti...cca 4mj po meni :) znam da je to dugo za cekat, ali sad za pocetak definitivno pricekajte, pa s vremenom ocjenite koliko bi on mogao biti agresivan, ali za sad zbilja mislim da je premala
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » pet vel 01, 2008 11:12 am

kad bude skoro kao on, znaci da nije neka velika razlika u slucaju tucnjave da se moze obraniti...cca 4mj po meni :) znam da je to dugo za cekat, ali sad za pocetak definitivno pricekajte, pa s vremenom ocjenite koliko bi on mogao biti agresivan, ali za sad zbilja mislim da je premala
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la pixy_i_mi » pet vel 01, 2008 11:12 am

ok onda ćemo se ljubiti preko gajbice, a upoznat ćemo se onda kasnije.

hvala na savjetima.
pixy_i_mi
Kunić
Kunić

PostPostao/la Barica » pet vel 01, 2008 12:04 pm

barica i jurica se i dalje seksaju, koliko bi se to moglo tako nazvati :P, kad se ona tjera, a prošlo je 10 mjeseci od kastracije.. tako da ti to nije ništa čudno, a pogotovo ne zabrinjavajuće..
Barica
Zečić
Zečić

PostPostao/la salatica » uto vel 05, 2008 18:53 pm

ma nije nužno da budu podjednake veličine, može ona biti i nešto manja

naskakivanje će ga vjerojatno držati još jedno vrijeme, pa nestati
pa se onda možda sporadično opet pojaviti

no ono više i ne mora biti iz "potrebe" jer ga hormoni više i ne mogu prati, nego kao dokaz dominacije

curica je još malena i ako on bude agresivan u tom svom dokazivanju dominacije, može se prepasti

no vrlo, vrlo rijetko se desi kad se radi o raznospolnom paru, da se pojavi agresija koja bi rezultirala nekom ozbiljnijom povredom
uglavnom se radi o čupkanju dlake i ne preozbiljnom grickanju za guzu

u ovom trenutku, meni je se čini da niti ne bude nikakve agresije čim već padaju puse
da su mislili biti neprijatelji, bili bi već sad - kroz rešetke gajbe

dakle, to što on naskakuje na vas je vjerojatno posljedica hormona i dok se malo ne smiri, neka se vole kroz rešetku
on će svakako naskakivati na nju, jer kao starosjedioc mora dokazati svoju dominaciju
bitno je da ona ima kuda pobjeći ako joj to neće odgovarati i da on ne može napraviti bebače, iako je u ovom trenutku bez obzira što nije prošlo 6 tjedana, ona još uvijek premala da bi se išta desilo po tom pitanju :D
salatica

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan