Selidba "na selo" na dva-tri mjeseca...

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Selidba "na selo" na dva-tri mjeseca...

PostPostao/la Anby » pon tra 26, 2010 18:51 pm

Nakon što smo jučer sa Andjom cijeli dan proveli kod moga oca, ponudio mi je da Andja bude kod njega sad preko ljeta...Naime, u Mostaru ljeti uobičajeno bude po 40 stupnjeva! za izludit! :lud: Moja prva reakcija je bila NE! Međutim, što više razgovaram s mužem, mislim da to nije loša ideja...

Imamo veliku kuću sa vrtom, nije to baš selo, ali je taman dovoljno daleko od grada, i na nadmorskoj visini da je ljeti osvježavajuće. Otac bi joj zagradio žicom dio vrta gdje bi bila po danu, a preko noći bi bila u kući. Raspored dnevnog boravka i balkona je sličan sa mojim stanom tako da je već jučer čim smo došli otišla na balkon i obavila nuždu...duša draga... ;D

Ne bi bila zatvorena u kući jer i nemam kavez, a što se tiče hrane imala bi domaćeg sijena i puuuuuuno domaćeg povrća :D Već jučer je prvih 15 minuta njušila okolo, ispitivala teren, a nakon toga zecoplesala po ogromnom dnevnom boravku.

A Mostar je ljeti užasno sparan, jedva ja preživljavam jer pokušavam minimalno koristit klimu...a mogu mislit kako će njoj bit. Uostalom, na more ću ići 15-20 dana stoga netko bi se trebao brinut o njoj dok me nema, a ostavljat je nekome "čisto informativno", da joj da sijena i vode, dva-tri puta na dan...nekako mi ne ulijeva sigurnost. Stoga mislim da bi joj ljeto "na selu" dobro došlo.

Imat će dovoljno i pažnje i maženja i bit će slobodna po kući, dovoljno grančica i svega ostalog...

Ono što me brine jest njenih prvih par dana kod oca, i pogotovo vraćanje nazad u stan u Mostar :zeko10:

Pokušala sam ocu objasnit da će možda nakon dva-tri dana obilježavat teritorij, našto mi je rekao: Ajde šta ima veze! ;D Naime, on je toliko oduševljen s njom da me jučer cijelo vrijeme nagovarao da je odmah ostavim :zeko7:

Također, ne znam kako će joj pasti vraćanje nazad u stan nakon ljeta? A i njemu jadnom... nedavno se vezao za jednog psića kojeg smo našli i nakon par mjeseci je uginuo...otad je rekao da ne želi više nikakvu beštiju...sve do jučer... :)

A ja, sama, sam druga priča, neznam ni sama kako ću moć bez Andje, ali nemogu se otet dojmu da bi joj bilo puuuuuuuno ugodnije ljeti u dvorištu i prirodi nego na gradskom balkonu... :blush:
Anby
Super Zek
Super Zek

Re: Selidba "na selo" na dva-tri mjeseca...

PostPostao/la Lady Stardust » uto tra 27, 2010 9:50 am

:)

sigurno bi uzivala, samo treba tatu nauciti sta treba paziti - hrana, ponasanje, stvari koje ukazuju da se nesto pocinje događati i ostalo i ograditi joj podrucje za igranje - paziti da je dobro ukopano da ne moze prokopati ispod zice i ne bi skodio neki krov ili nesto da ju ne mogu zgrabiti ptice ili neka lasica ili druga zvijer
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Anby » uto tra 27, 2010 11:48 am

Ma ogradit će on njoj sve, već me zvao da je kupio žicu i da će sve biti sređeno već za dva dana i da je odmah mogu dovest :zeko7:

Ne sumnjam ja da će njoj biti s njim dobro, još kad je opskrbim svim potrebnim, malticom, prodigestom i ostalom "zečjom medicinom" :)

Al me brine reakcija nakon ljeta kad je vratim nazad u stan... da ne bi bilo bunta pa da krene kugličarit svuda po stanu... jel imao itko sličnog iskustva? Kakvi su kad se vrate "nazad u grad" ?

Ja ću naravno odlazit kod nje dva-tri puta mjesečno... :wub:
Anby
Super Zek
Super Zek

Re: Selidba "na selo" na dva-tri mjeseca... NE IDE!

PostPostao/la Anby » pon svi 10, 2010 9:39 am

Evo sam da javim da joj ne dam da ide...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » pon svi 10, 2010 11:44 am

Zašto?
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Anby » pon svi 10, 2010 12:03 pm

Zato što me strah da će mi se vratit sa svim mogućim nametnicima! Jučer sam je izvela u prirodu gdje je stvarno uživala ali donijela mi je kući krpelje...i nadam se da smo sve skinuli...pisala sam već u "Zdravstvene rasprave" o tome ali me strah da ih nema još i neznam šta da radim?????

... pošto je ona strašno tvrdoglava i imam tolikih problema s njom kad je trebam pregledat, strašno... samo juri po kući, migolji se, trza, grebe... što je starija to je veći vrag... mogu mislit kakva bi bila nakon dva mjeseca, sva šugava... :lud:
Anby
Super Zek
Super Zek

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan