Ponasanje zenki

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Ponasanje zenki

PostPostao/la x-tina » ned lis 21, 2007 14:09 pm

Vec je dokazano da bilo koje zivo bice jednostavno poludi ako nema ni jedan jedini okot...Tako je i sa zecicama... :sad: Lude su ako nemaju ni jedan okot..
x-tina
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lela » ned lis 21, 2007 14:14 pm

odakle ti to znaš?
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lady Stardust » ned lis 21, 2007 15:16 pm

Ne mora biti da ce zenka biti nesnosna bez okota.

Sve ovisi o karakteru kunice, koliko jako se tjera, kako je odrasla i koliko se druzila s kunicima.

Neke ne pokazuju nikakvih znakova da im smeta sto nisu imale okot, neke se lude same po sebi s okotom ili bez, a neke se, koje se super jako tjeraju, nakon okota smire, a neke cak ni tada.

Znaci sve ovisi o samoj jedinki i ne moze se generalizirati!
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko Simba » ned lis 21, 2007 15:19 pm

Kao što je Lady rekla, sve je vrlo individualno. To sa okotom je po meni čista zabluda, prije nego pravilo.
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zeka » ned lis 21, 2007 17:07 pm

x-tina ne bih se bas slozila....moja nije imala niti jedan okot, niti planiramo da ima.....i cist je "normalna" zekica.....ne kuzim odakle si to izvukla....
Zeka
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » ned lis 21, 2007 17:50 pm

zbilja ne znam odakle ti takva informacija...

istina je da neke zecice zbog hormona imaju povelike tegobe (nazalost desilo se nama) ali tada sterilizacija rijesava problem...

ako te zanima moje iskustvo ja rado napisem
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la x-tina » ned lis 21, 2007 19:26 pm

To sam citala negdje ne znam ni ja..kaze kao da zenka treba imat barem jedan okot u zivotu..
x-tina
Zečić
Zečić

PostPostao/la Zeka » ned lis 21, 2007 19:32 pm

citala sam i ja svasta, pa to ne znaci da je istina...uvijek se treba bolje i bolje i bolje informirati :wink:
Zeka
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » ned lis 21, 2007 19:33 pm

pa kad navodis neku informaciju kao cinjenicu iz koje bi drugi ljudi to trebali "nauciti", a da to nije tvoje osobno misljenje ili iskustvo (sto obicno covjek onda i navede) onda je dobro imati i pozadinu

ovako ti kazes ovakvu informaciju (s kojom se recimo ja ne slazem) i sad ja kazem suprotno i na kraju rekla kazala a netko deseti ce ovo procitati i misliti da je to zbilja tako i onda nekome na desetom mjestu reci da je to cinjenica jer je on to negdje procitao.

ja uvijek se trudim navesti kada ja nesto mislim, kada je nesto moje iskustvo a kada je nesto cinjenica koju prenosim odnekle, pripazi na to jer je jaaako bitno za nekoga tko ce htjeti na temelju tih informacija odluciti se za neki korak u zekanovom zivotu
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lady Stardust » ned lis 21, 2007 19:34 pm

Postoje neke pretpostavke da zenke koje nisu imale okot kasnije u zivotu, u teroriji, mogu imati problema s reproduktivnim organima (neke tumore, rak i sl.) ali nismo imali niti jedan takav slucaj.
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zeka » ned lis 21, 2007 19:36 pm

Lady Stardust je napisao/la:Postoje neke pretpostavke da zenke koje nisu imale okot kasnije u zivotu, u teroriji, mogu imati problema s reproduktivnim organima (neke tumore, rak i sl.) ali nismo imali niti jedan takav slucaj.

ja sam bas pitala vet jel to istina (jer sam isto NEGDJE CITALA :rolleyes: ) i odgovor je da nikada nije imala taj slucaj.... tak da....
al mislim da x-ica nije na to uopce mislila....
Zeka
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » ned lis 21, 2007 19:38 pm

evo probala sam pronaci letak koji sam jednom prilikom uzela kod dr. Kozjana gdje pise ponesto o toj temi i sterilizaciji/kastraciji kucnih ljubimaca ali nazalost ne mogu ga naci. ako cu ici uskoro ikad tamo (a nadam se da necu morat) budem to donjela pa skenirala

u svakom slucaju mi smo i mace i poopycu sterilizirali bez okota, mace u spanskom, a poopy u bubi. i jedno i drugo sam se prvo i raspitala i citala na sto mjesta i mogu ti reci da sve tri su danas sretne zivotinje, a ja nemam brige za to sto ako moje mace odu "malo u selo" i nemam brige oko toga dal ce mi poopy postati goluzdrava kokos :)

to je recimo MOJE iskustvo i misljenje :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » ned lis 21, 2007 19:40 pm

Lady Stardust je napisao/la:Postoje neke pretpostavke da zenke koje nisu imale okot kasnije u zivotu, u teroriji, mogu imati problema s reproduktivnim organima (neke tumore, rak i sl.) ali nismo imali niti jedan takav slucaj.

a zato mnogi preporucaju i sterilizacije zenki i kad nije "nuzno"...

mislim tu postoji hrpa cinjenica, bitno je da iza svake nesto stoji, a kad je misljenje da je misljenje :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la x-tina » ned lis 21, 2007 19:43 pm

Ne , al je i u onoj emisiji sta je bila o kucnim ljubimcima bilo razgovora o tome.. Kazu da je nesto psihicki..
x-tina
Zečić
Zečić

PostPostao/la Zeka » ned lis 21, 2007 19:46 pm

dizus, ajde jos reci da je "svaka zena vrijedno kolko djece ima"..... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

sorry, morala sam.... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Zeka
Zečić
Zečić

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan