Muke po Juri

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

PostPostao/la Bubica » sri stu 12, 2008 14:27 pm

Isti dan je vodis doma, a onda jos 5 dana treba dobivati injekcije i nakon toga vadjenje savova. Znaci, vikend je ipak prekratak. A i ne bi bilo pametno putovati dok se jos oporavlja od operacije. Ali Poopy ti se ponudila za pomoc, pa ti razmisli...
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Ledolina » sri stu 12, 2008 14:49 pm

Bubica je napisao/la:Isti dan je vodis doma, a onda jos 5 dana treba dobivati injekcije i nakon toga vadjenje savova. Znaci, vikend je ipak prekratak. A i ne bi bilo pametno putovati dok se jos oporavlja od operacije. Ali Poopy ti se ponudila za pomoc, pa ti razmisli...

Pa poopy ima trenutno komu kod kuce.. nezgodno mi je opterecivati je jos jednom zecicom, a i Juri bi bilo bolje da je tada netko poznat s njom.

Ne znam ni kako bi ju onda nakon 5 dana vratila kuci..

Razgovarat cu s muzem (jos mi nije oprostio kastraciju Simbe), pa cu nazvati Bubu da vidim ako bi sterilizacija bila u petak, da ju vodim u subotu i nedjelju na kontrolu, i ako je sve ok da ostalo obavi veterinarka tu kod nas ili da stave one konce koji sami otpadnu.

Simbu smo tako rjesili, a antibiotike smo vec sami davali samo neka nam daju sprice i objasne doziranje.

Jel vam zvuci izvedivo?
slika[url=http://ticker.7910.org/eng][img]
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekica_poopy » sri stu 12, 2008 16:08 pm

necu reci da nije koma ali prezivjeli bi par dana ako bi ti to pomoglo, rado pomognemo drugima ako mozemo jer znamo da se sve dobro dobrim vrati :wink:

uglavnom, ako ispadne ne izvedivo - smislit cemo, slobodno se javi. ako nista isli bi na izlet u pozegu ;D

ali opet kuzim ako zelis da jurka bude s tobom, i mislim da je izvedivo to sto si rekla jer savove moze izvaditi bilo koji veterinar, a mi smo isli 3 dana na antibiotike - i to isto mozes dati sama. Znaci - jedini bi bio problem - STO ako se zakomplicira, ali necemo coprat.
tako da po meni moze se izvesti i tako...
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la katrin i kenji » sri stu 12, 2008 22:08 pm

Ledolina je napisao/la:
katrin i kenji je napisao/la:podržavam sreilizaciju

ja imam dvije zekice i stanje je bilo tako katastrofično da sam ja ludila, dok nisam mazu kastrirala i nakon toga one su najbolje prijeteljice, trebalo je mjeseci i mjeseci da se one zavole, sada mi nije žeo kaj smo to napravili i dalje su razigrane i dalje se maze i luduju ali se i vole :wink:

Znaci postoji sansa i da se nakon toga cure zavole?

meni je pomogla, ja sam samo jednu sterilizirala, mi nismo ni imali uvjeta da ih postepeno naučimo jedna na drugu, pa je odmah izbio fajt, nakon kastarcije trebalo je neko duže vrijeme da se zavole

znaju se tu i tamo pokefati a to je ništa kako je bilo, imali su rane na leđima od kefanja, nisu se podnosile nikako, a sada je milina
Mala i Maza moje cujice
katrin i kenji
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zekica_poopy » čet stu 13, 2008 8:17 am

uvijek postoji sansa, samo moras znati da su se one trenutno zapamtile kao "neprijatelji" tako da to treba se sleci. maza i mala od katrin su primjer koliko zbilja i nakon dugo vremena takve su stvari moguce
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Ledolina » čet stu 13, 2008 15:10 pm

Evo da vas obavijestim- 12.prosinca Jura ce na sterilizaciju u Bubu.

Nakon sterilizacije ce,mo ostati jedan dan u Zg, a zatim ju vodimo kuci gdje ce primiti ostatak lijekova i gdje ce joj izvaditi konce.

Poopy se ponudila za cuvanje tjedan dana, ali nadam se da cemo uspjeti ovako, i od srca joj hvala.

Molim samo vas koji ste prosli sterilizaciju da mi objasnite kako su se vasi kunici ponasali poslije, tako da budem spremna odreagirati na bilo kakav znak komplikacija.
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekica_poopy » čet stu 13, 2008 15:24 pm

Evo ovdje sam ja opisivala kad smo mi to prolazili:

http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=13

uglavnom, ocekuj da ce prvi dan biti jako pokunjena i slabasna, i da ces ju morati nutkati da papa i pije, te je dobro biti uz nju

poopy je bila jako mazna i mirna prvi dan. ono sto je bitno da je nagovoris da uzme bar griz necega. uvijek joj ostavljaj svega sto voli po malo ali tako da mozes skuziti ako je nesto samo i gricnula.

ja sam imala onako list persina, tri kolutica iz hrane, dve brusnice...uglavnom, poopy ti je pojela jednu brusnicu prvi dan samo.

neka bude na ogranicenom prostoru, ali ako se zeli kretati pusti je malo. kazem moja ludjakinja je isla plesati za par dana s koncima :rolleyes:

ma bit ce sve okej :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Bubica » čet stu 13, 2008 19:49 pm

Buba je bila tupava od narkoze jos dva dana nakon operacije. Isto je jako malo jela, htjela je jedino balegare (koje prije nije htjela ni pomirisati). Zapravo je tek nakon 4-5 dana bila ona stara (al' ona nije imala obicnu sterilizaciju, nego sterilizaciju zbog tumora na maternici, a vjerojatno nije pomoglo ni obilno krvarenje dva dana prije). A tad je imala vec 6 godina, pa je vjerojatno i zato to sve sporije islo nego kod mladjih zekica.
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Ledolina » sub stu 15, 2008 15:01 pm

Hvala vam.. bit cu spremna na sve..

Nadam se da moja prozdrljivica nece odoliti banani pa da ce brzo krenuti kuglice..
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Pero & Megi » sub stu 15, 2008 19:47 pm

Kakvi su rizici operacije za ženke?Pročitala sam da su za mužjake manji rizici.Ja imam jednogodišnju Megi i nije kastrirana,ali ona je sitna i mala,pa se bojim da ne bi preživjela operaciju... :zeko10:
slika
Pero & Megi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Ladybug » sub stu 15, 2008 20:16 pm

Moj Musek ko da nije ni išao na kastraciju! Kako su mu vrećicu ostavili nakon operacije, mislim da nije ni skužio kaj mu se desilo pa nije bio tipični deprimirani muškić :P Normalno se ponašao kad sam došla po njega, hopsao nakon operacije, jedino je odmah tu večer bio mirniji nego inače. Al niš, ni proljev, ni nejedenje, ni krvi, ničega. A ja drhtala nad njim cijeli vikend. Neopisivo sam sretna zbog toga i nadam se da će tvoj bubač dijeliti našu sudbinu! Pusa zekiću!!
ali moj je zeko ipak najljepši.
Ladybug
Zečić
Zečić

PostPostao/la Ledolina » čet pro 04, 2008 18:39 pm

Iduci petak smo naruceni na sterilizaciju..
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kiara » čet pro 04, 2008 20:14 pm

Držimo fige da sve prođe dobro :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Catie » čet pro 04, 2008 22:28 pm

Kako ja odugovlačim sa kastracijom Winstona i Ziggy-ja kod mene u kući nastao je popriličan pakao. Sve zapišavaju, natječu se u kugličarenju, Ziggy ne da da čistim, napada novu vileda metlu, postao je agresivan kao pit bull - noćas me ugrizao tako opako samo jer sam hodala po kući, noga me boli od te rane i bojim se da sam trebala antitetanus. Winston je dobroćudan ali podmukao glede zapišavanja namještaja - vispreno čeka trenutak da zapiša - krevet je pokriven slojevima plastike, a kauč osobno čuvam.
Hoće li taj pakao proći kad budu kastrirani?
I još jedno pitanje: Ziggy ima normalna jajca, a Winston nema - samo viseće vrećice - kaj je to?!?
Catie

PostPostao/la Ledolina » pon pro 08, 2008 12:20 pm

Moj Simba je kastriran i ne zapisava- a opet - Kika nije, a ne zapisava i ne kuglicari (dobrica moja), dok je Jura nemoguca pa cemo vidjeti kako ce sve biti nakon petka.
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan