prehlada ili...???ŠTO SE DEŠAVA???

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

prehlada ili...???ŠTO SE DEŠAVA???

PostPostao/la gizmo » ned pro 02, 2007 13:12 pm

trebam pomoć!imam patuljastog kunića kao pahulja bijelog i sve do nedavno zdravog i razigranoga....i onda je nešto pošlo po krivu. prvo je počelo sa prehladom, slabije je počeo jesti, neda mu se više igrati, nos mu je curio cjelo vrijeme i nije imao volje za ništa...pa smo se mi uputili kod veterinara, nakon kraćeg pregleda veterinar je rekao da nije povišena temperatura a za uzrok prehlade je smatrao nagle promjene vremena i temperature i njegovu osjetljivost...pa smo 3 dana primali inekcije antibjotika....treći dan mu je bilo nešto bolje nosić mu je prestao toliko curiti ali sad je nešto drugo prestao mi je jesti zeleno povrće koje je inaće obožavao, slini iz usta u velikim količinama, i dalje se ne igra i pije ogromne količine vode (pretpostavljam zbog smanjenog unosa zelenja) i najbitnije poprimjetila sam da je na vratu izgubio dlaku, peruta mu se koža i pomalo je crvenkasta.....ja više neznam što bi!!!ako netko nešto zna ili je imao sličnog iskustva molim da se javi
gizmo
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lela » ned pro 02, 2007 13:32 pm

dobrodošli. :)
kakav je iscjedak iz nosa? jel kiše i proizvodi zvukove?
jel mu veterinar pregledao zube?
jel napravljen bris nosa?
a gdje zeko boravi da je mogao osjetiti nagle promjene vremena tj temperature?
koliko je zeko star?
kod kojeg ste veterinara bili?
i jeste li išli ponovo zbog slinjenja?
sve nam napiši...

HUNJKANJE KOD KUNICA(ispustanje cudnih zvukova)

RAZLICITI UZROCI RESPIRATORNIH PROBLEMA

UZROCI SLINJENJA KOD KUNICA
Zadnja izmjena: Lela; ned pro 02, 2007 13:43 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la gizmo » ned pro 02, 2007 13:42 pm

hvala ti...
iscjedak iz nosa mu je bio vodenast bezbojan inače, ali mi se čini da je to u cjelosti prestalo ali ova slina iz usta što mu curi od nje krzno mu je žućkasto.
Stoji mi u primaćoj imam kalijevu peć inaće je jako toplo i lani sa njim nije bilo nikakvih problema, živim u zadru tako da zima nije ovdje neštoi strašno ali kad zapuše bura onda je to nešto drugo.....a imali smo je i to dobre!Nikad nije na propuhu ali znao je istraživati po mojoj sobi koja je inače jako ledena...
Zabrinjava me taj gunbitak dlake i to crvenilo jer mi se čini da se širi...
gizmo
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lela » ned pro 02, 2007 13:47 pm

gizmo evo ja sam dopunila moj prethodni post sa još nekim pitanjima.

zeki ti je imunitet slab, pa možda od tog i ta reakcija na koži. može biti neki nametnik. to se sve da provjeriti.
najvažnije je otkriti uzrok slinjenja tj curenja nosa...
gdje je primao injekcije?
jel ima zadah iz usta?
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la gizmo » ned pro 02, 2007 14:11 pm

evo da krenem od početka
točnu starost njegovu neznam kod mene je već dvije godine i došao je cijeli isprepadan, uglavnom kad je došao nije još imao ni godinu.
Što se tiče prehlade znao je ponakad kihnuti, mada se nakon veterinara i inekcija sve to smirilo. Inekcije mu je dao mislim u vrat ispod ušiju...bris nosa mu nije napravio ali provjerio je zube i rekao da je sa njima sve uredu,nema niti zadaha, što se tiče antibiotika rekao je da je to jedini koji ima za zečeve ali uspjeh nije zagarantiran.
Bila sam u veterinarskoj ambulanti i planiram ići početkom tjedna jer ne izgleda najbolje...
gizmo
Kunić
Kunić

PostPostao/la gizmo » ned pro 02, 2007 14:36 pm

pročitala sam o uzrocima slinjenja i moj zeko isto tako sve češće se zadržava u kavezu u kojem nikad nije volio biti i uvijek okrenut nosom prema vodi u dva dana skoro je cijelu popije...samo neznam dali je moguće da je uzrok u lijeku koji je primio, jer hranu mu nikakvu novu nisam uvodila, zubi su mu u redu ili je do te usne sluznice...
neznam stvarno samo znam da mi izgleda jadno i bolesno i muka mi ga je gledati ovakvog i što neznam kako mu pomoći..... :sad: :sad:
gizmo
Kunić
Kunić

PostPostao/la Charlie » ned pro 02, 2007 15:00 pm

Koji lijek je dobio?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la gizmo » ned pro 02, 2007 16:12 pm

Neznam pitat ću veterinara kad ga odvedem.Samo znam da je antibiotik.3 inekcije je primija.Vidit ću što će on reći...
gizmo
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » pon pro 03, 2007 12:05 pm

Jeste bili kod veterinara? Što je rekao?
zeko Simba
Moderator
Moderator

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan