Kako zeki olakšati vrućinu?

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Kako zeki olakšati vrućinu?

PostPostao/la Cheerleader » čet svi 29, 2008 14:32 pm

Ovu temu sam zamislila kao mjesto gdje ćemo razmjenjivati savjete o tome kako ove nepodnošljive vrućine našim uhonjama učiniti bar malo podnošljivijima.

Za početak, ja Romea pustim da leži na pločicama u kupaonici, a kad se sunce okrene i s te strane mu dođe hlad, onda otvorim i prozore. Gajbicu sam mu premjestila kod balkonskih vrata.

Za ekstremnih vrućina, čula sam da je dobro napuniti plastičnu bocu vodom i staviti to u zamrzivač. Kad se voda zaledi, omotam ju ručnikom i stavim zeki u gajbu.

Uz to, ponekad mu namočim uši hladnom vodom, tj operem ruke u ledenoj vodi i onda mu prođem rukama po ušima, ali u tom slučaju zatvorim balkonska vrata. Šta ja znam, toplo je vani, ali taj vražji povjetarac ipak piri.

Klima i ventilatori ne dolaze u obzir, jer ih ja ne podnosim, a ni pas.

Ima li još tko kakav savjet?
I'm not suffering from addiction to rabbits, I'm enjoying every second of it!
Cheerleader
Zečić
Zečić

PostPostao/la ja i moj debeli zec » čet svi 29, 2008 16:38 pm

imam ja, ali jako zahtjevan.

prosle godine po noci nisam mogla spavati od vrucine pa sam njega lijepo izvadila na linoleum u kuhinji koji je dosta hladan i puhala u njega (debelog ne linoleum ;D ). to mu se jako svidjelo i mi smo tako satima sjedili, tj. ja sam sjedila on je lezao. lol ;D

to je bilo jos dok nisam imala pojma kako ga smijem hladiti, tad sam jos mislila da ako se smoci da ce se gadno prehladiti i umrijeti ;D

ne preporucam za pusace, asmaticare i alergicare jer je potreban veliki kapacitet zdravih pluca. lol ;D
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » čet svi 29, 2008 18:31 pm

Ne znam jel ima što u prvoj pomoći..Cheerleader je rekla uglavnom sve fore :)

Za ekstremnih vrućina, čula sam da je dobro napuniti plastičnu bocu vodom i staviti to u zamrzivač. Kad se voda zaledi, omotam ju ručnikom i stavim zeki u gajbu.

Ja isto, samo ne bocu nego onaj uložak koji ide u prijenosne frižidere..manji je, a duže traje..to i u transporter stavim ako idemo vetu

Koliko god bilo vruće važno je da nisu na propuhu ili da klima ne puše direktno (idealno je nekakava optimalna temp. bez klime)

Treba ih češljati i moraju uvijek imati svježu vodu. Kad je ljeti duže, sam Grgi ostavimo dvije zdjelice (+ pojilica u gajbi). Mislim da im ljeti posebno paše zelenjava
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Cheerleader » čet svi 29, 2008 22:34 pm

Još mi samo fali da se zbog razmaženog gada dižem usred noći da bih puhala u gospodina ;D Ko puše u mene? Nitko :D

Ovo s ulošcima iz friždera je odlična ideja. Ja mu još zamračim prostoriju u kojoj boravi, a i znam mu ponekad namočiti cape, tj. izderem neku staru krpu ili majicu na komade, namočim ih i stavim u zamrzivač, ali na kratko, da krpice budu što hladnije. I onda blentovini s tim istrljam cape. Neznam pomaže li mu to kako, ali na psu pali, pošto se hladi preko šapa i jezika, pa rekoh, nije na odmet.

Žao mi je siročića, jako mu je vruće :sad:

Više mi je žao njega, nego psa. Pas ima svoj bazenčić i rashladi se kad poželi, a ovaj jadničak je osuđen na pločice i mokre uši :sad:
Cheerleader
Zečić
Zečić

PostPostao/la Kiara » pet svi 30, 2008 8:04 am

Nemoj mu zamračiti prostor,ako stavljaš crne krpe one će privući svjetlost i biti će mu još više vruće,stavi bolje bijele krpe,da odbija...

ovo sa bocom je super ideja :wink:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la moxa » pet svi 30, 2008 9:05 am

E jbg, meni je klima upaljena non-stop, na 25 da ne hladimo previse, ne puse na njih, a time izbjegavamo oscilacije temp tokom dana/noci tako da i ja mogu zivjeti! Uvijek je 23-4 u stanu jer mislim da bi bila veca frka da nije upaljena pa se kuhaju na 30+!
Osigurano je samo da ne puse po njima i da nije prehladno!
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Cheerleader » pet svi 30, 2008 12:25 pm

Ma znam, ali kad ja i pas ne podnosimo klimu. Mene odmah zaboli glava i počne mi curiti nos, a i klima jako šteti glasnicama, koje meni itekako trebaju :)

A što bi se dogodilo da malu plastičnu kadicu napunim sa vodom, tako da visina doseže 2-3 cm i u to stavim zeku da smoči bušu i nogice?
Cheerleader
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekili » pet svi 30, 2008 12:39 pm

Kunići i ljetne vrućine

evo gore je tema o vrucini

mozes ga osvjeziti po usima MALO s vodom i pospricati ali nemoj ga uranjati :)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la Charlie » pet svi 30, 2008 14:35 pm

ali na psu pali, pošto se hladi preko šapa i jezika, pa rekoh, nije na odmet.

Psi se hlade preko jezika i šapa, ali kunići preko ušiju, tako da mu bolje nemoj močiti šape..tamo uglavnom ima puno dlake pa će se dugo sušiti, još se može prehladiti ili dobiti upalu mjehura.
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Cheerleader » pet svi 30, 2008 17:40 pm

Na ovom linku ima super savjeta, ono s mokrim ručnikom je odlično! Pogotovo za preko noći, kad je švrćo u gajbici.

I mislim da ću ga malo podšišati :)
Cheerleader
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekili » pet svi 30, 2008 21:30 pm

nemoj jos sisat, sad ce zahladiti ;D
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la anci » ned lip 01, 2008 15:57 pm

ja svom vlazim usi,stavim bocu sa ledom i keramicku plocicu :P
sto vise gledam ljude sve vise volim zivotinje...GOD:14........b.day 20 09 1995 god.
anci
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko hop » sub lip 07, 2008 20:22 pm

ja namočim mali ručnik hladnom vodom i to zeki stavim pored njegovog ručnika pa kad mu je vruće, nek legne i ohladi se. ovo s ledom mi se ne sviđa, i meni bi tako bilo prehladno i preveliki šok, ko zna kak je njemu.
zeko hop
Zečić
Zečić

PostPostao/la anci » ned lip 08, 2008 7:54 am

ako mu je prehladno nece lezat na njoj ja svom kad stavim bocu s ledom on stavi prednje sapice na nju i licka je :P
sto vise gledam ljude sve vise volim zivotinje...GOD:14........b.day 20 09 1995 god.
anci
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Ladybug » ned lip 08, 2008 8:52 am

Neće ni moj ležat na mokrom ručniku, radije si nasloni guzu na bocu s ledom i leži :)
Ladybug
Zečić
Zečić

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan