HITNO!!! - U D O M L J E N

Ovdje možete pronaći sve teme sa sretno udomljenim kunićima:)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

HITNO!!! - U D O M L J E N

PostPostao/la malisa.simba » čet lip 06, 2013 12:01 pm

ovo je tako teško za napisati i mislim da će mi se srce slomiti, ali jednostavno nemam izbora.. Situacija je takva da smo se i ja i moja obitelj našli u poprilično lošoj financijskoj situaciji i kako mi moj faks ne daje puno slobodnog vremena prisiljena sam odraditi sezonu. Stvar je u tome što zeku ne mogu pustiti doma jer neće uopće moći biti pušten, a i roditelji mi rade i nemaju vremena za njega. Posao sam dobila na otoku gdje mi živi dečko, e sad kako on ima turiste cijelo ljeto u sobi gdje je inače spavao nisam sigurna ni gdje ćemo se mi smjestiti. Zeko bi mogao poći sa mnom, ali to kuća oko koje sve vrvi mačkama lutalicama, psima i svim drugim životinjama tako da bi morao biti zatvoren. Doduše čak kada bi mu i zagradili neki prostorčić samo za njega, i ja i dečko ćemo raditi od jutra do mraka i za njega se nema tko brinuti cijeli dan, a i tamo nema veterinara, vjerojatno niti peleta niti hrane. Ja ga volim svim srcem, ali to je tako divno stvorenje koje je naučilo biti slobodno cijeli dan i imati ogromni prostor samo za sebe i navikao je da ga se non-stop mazi i da se igra s njim i on ne voli biti sam i napušten. Ne mogu mu to napraviti, jednostavno ne mogu. Tako da bih ga voljela dati u neke dobre ruke da ga mazi i pazi i voli najviše na svijetu. Problem je što ću ja vrlo skoro morati poći raditi tako da bi ga hitno trebala dati nekome.

On je mali patuljasti ovnoliki zeko od devet mjeseci, najmazniji i najljepši zeko na svijetu. Muško je i zove se Simba i naučen je na wc i na domaće sijeno. Od povrća voli mrkvicu, i salaticu i peršin i radić (njega najviše na svijetu) i obožava brusnice i bananu.

Ovo je link od njegove teme da možete pogledati sličice.. viewtopic.php?f=11&t=6815
Molim vas ukoliko ima zainteresiranih neka mi se hitno jave jer ćemo biti primorati ga povesti sa sobom, a stvarno mislim da će tamo biti najnesretniji zeko, a to će mi još više slomiti srce...
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

Re: HITNO!!!

PostPostao/la wildflower » čet lip 06, 2013 16:48 pm

Ajoj, pa šta ga ne možeš nekome dati na čuvanje tih 3 mj? Ili makar da roditelje nekako nagovoriš da se brinu za njega?
Baš mi je žao, mogu mislit kako ti se srce slama :(
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la malisa.simba » čet lip 06, 2013 18:34 pm

o vjeruj mi da sam razmislila o svim opcijama i kod svih poznanika se raspitala, ali svi oni imaju planove u koje se ne uklapa mali zeko... a roditelji jednostavno fizički ne stižu se brinuti o njemu, a i zeko tamo nema mjesta da bude pušten, a navikao je imati cijeli stan za sebe... samo želim da njega ne mučim :(
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la markiza » čet lip 06, 2013 19:26 pm

Ajoj bas nezgodno :sad: A jel postoji mozda neko prihvatiliste za zeke ili mozda Udruga ako ce ti ga cuvati ta 3 meseca? Pa da ga posle opet uzmes? Mislim ako posle ta 3 meseca mozes uzeti zeku nazad mislim da ti ga je bezveze davati nekom drugom ali ako i posle ta 3 meseca neces imati uslova da ga drzis onda ga bolje udomi. :zeko10:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la malisa.simba » čet lip 06, 2013 19:53 pm

razmišljala sam i tome naravno, stvar je u tome što mi dečko sad završava faks i seli se iz dosadašnjeg stana doma na otok, ali bilo je u planu da se vrati najesen i ovdje nađe posao i stan. mi ćemo vjerojatno raditi i deveti mjesec, tako da bi to bilo i malo duže, a ne znam postoji li takvo neko prihvatilište ? uopće nisam čula za takvo što :sad:
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Bijou » pet lip 07, 2013 7:25 am

Jako mi je žao! I ja te isto nagovaram da ga daš nekoj frendici na čuvanje tih par mjeseci...
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » pet lip 07, 2013 11:02 am

malisa.simba je napisao/la:razmišljala sam i tome naravno, stvar je u tome što mi dečko sad završava faks i seli se iz dosadašnjeg stana doma na otok, ali bilo je u planu da se vrati najesen i ovdje nađe posao i stan. mi ćemo vjerojatno raditi i deveti mjesec, tako da bi to bilo i malo duže, a ne znam postoji li takvo neko prihvatilište ? uopće nisam čula za takvo što :sad:

mozes ga dati na placeno cuvanje..znam da renata prima zeke na takvo cuvanje pa bi se mozda mogla s njom dogovorit..ili mozda zamoliti nekoga od korisnika ovdje na forumu bili ti ga mogao pricuvati..ili ga jednostvo ponjet sa sobom i pokusat mu pruzit najbolje sto mozes..prezivjet ce 3 mjeseca manjeg luksuza..uvijek se moze u stanu ogradit neki dio pa da zeko bude pusten dok vas nema, a nitko ne radi bas 24 h dnevno..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la malisa.simba » pet lip 07, 2013 11:21 am

I toga sam se sjetila ali zbog financija trenutno nista ne mogu ponuditi za cuvanje a nisam znala kome bi se obratila od clanova foruma. Prijatelje sam pitala pa cak i poznanike ali svi su u planovima i guzvi i svemu. Pa necu ga naravno napustit nego ce ici sa mnom, ali kako sam rekla ne bi mogla podnijet da mu bude lose. Ne radimo 24h al se radi od devet ujutro do kad ima gostiju a to je nerijetko i do pola noci. I tamo ce biti mala djeca na cije ponasanje ja tesko utjecem i nema pet shopa niti veterinara i bojim se za njega..vjeruj mi da je ovo tesko ali ne znam sto da cinim a samo zelim za njega najbolje.
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » pet lip 07, 2013 13:24 pm

jasno mi je da ga neces ostaviti na cesti, ali bezveze mi je dati ga na udomljavanje ako je rijec o samo 3 mjeseca..sto u jednu ruku je puno, ali u drugu opet nije..ne znam..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » pet lip 07, 2013 17:24 pm

Pa i ja isto mislim sto i altan i mislim jos da su zeke ipak privrzene svojim vlasnicima i da mu je bolje da bude zgucen 3 meseca na manjem prostoru ali sa tobom nego da ga nekome das a pri tome ga toliko volis. Mislim da su i zivotinje kao i ljudi prilagodljivi na razne situacije i cak su zivotinje te koje se mnogo bolje naviknu na promene nego ljudi bar je to moje misljenje. I meni se dogadja da nekad moram zeku da zatvorim u kavez na nekoliko sati ili da ga ostavim samog ali kad je to nesto sto je za njegovo dobro ili ako nisam u mogucnosti u tom momentu bolje da mu ucinim, prosto se pomirim sa tim, naravno da srce boli ali opet znam da cu posle toga opet biti sa njim. I npr. svaki zeko nesto ne voli neki ne voli secenje noktiju, neki ne vole malt pastu, neki ne vole da se cesljaju ali opet mi vlasnici im to sve radimo uprkos tome sto to zeke ne vole ali to je ono sto prosto moramo. Stisni zube i povedi ga sa sobom ili ga daj roditeljima, bar ces njih uvek moci da pozoves i pitas kako je zeko i kod njih ce bar moci biti pusten pomalo dok su oni u kuci, mislim da toliko mozes da ucinis za svog voljenog zeku, nemoj sebi cepati srce i nemoj se stavljati u bezizlaznu stiuaciju, mislim da nije toliko strasno sve kako ti se cini , drzim ti palceve da doneses pravu odluku :zeko1: :zeko3:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lady Stardust » pet lip 07, 2013 17:42 pm

zakeljim ga na FB profim Udruge, drzimo fige, daj napisi jos detalja o njemu

da pisem da trazi udomljavanje ili privremeni smjestaj od 3 mjeseca ?

i daj neki kontakt da ti se mogu javiti ljudi
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lady Stardust » pet lip 07, 2013 17:54 pm

evo ga, drzim fige, preslatki je i mislim da bu se brzo udomio

https://www.facebook.com/media/set/?set ... uploaded=9
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la žutaš šapica » pet lip 07, 2013 18:26 pm

vidjela sam na faceu, vidim tu... eto, neznam kaj da ti kažem, osim, da se nadam da budeš ipak našla nekoga za čuvanje, i da ga nebudeš dala na stalno... ja bih ti se ponudila, ali eto, opekla sam se sa privremenim čuvanjima, jer mi je jedan od rujna 2012. na čuvanju, samo na dva tjedna... dakle, on je sada moj... i ja ga sada nebih vratila u užas iz kojega je došao... ali, eto, 3 mjeseca nisu tri godine, to što sada nemaš love za platit, ne znači da nebuš imala za mjesec dana, tak da... nadam se da će maleni ostati s tobom...
žutaš šapica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lady Stardust » pet lip 07, 2013 19:58 pm

imam tri upita, dam mi broj ili mail da prosljedim zainterisiranima pa se dogovarajte
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la malisa.simba » pet lip 07, 2013 20:11 pm

Markiza ja ga volim najvise na svijetu, i promisljala sam i jos promisljam i samo bih htjela da je njemu dobro. Nije problem samo u malo prostora nego u tome sto nukog nema doma cijeli dan i sto se bojim zivotinja tamo i da ce ga djeca daviti i sta ako opet dobije tacep? Ovdje nema veterinara a ja si ne bi oprostila da mu se nesto desi :(
Hvala ti lady, vidjela sam na fejsu vjerujte da nije lako to vidjeti...moj mail je ema.muric@gmail.com.. I sapica poslala sam nekima na forumu za cuvanje pa cekam odgovore..
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

Sljedeća

Natrag na Sretno udomljeni:)

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan