muzijak i muzijak

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

muzijak i muzijak

PostPostao/la dina » ned tra 20, 2008 23:15 pm

imam muzijaka kunica, ako bih ga kastrirala da li bi mogao ziveti sa josh jedim kastriranim muzijakom, kako bi se slagali, da li bi mu bilo bolje sa josh jednim muzijakom nego ovako kad je sam?
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » ned tra 20, 2008 23:22 pm

Postoji mogućnost da bi se slagali, ali isto tako i puno veća mogućnost da bi se tukli i nikad ne bi dobro funkcionirali. Zašto ne bi dečka kastrirala i nabavila mu curu?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la dina » ned tra 20, 2008 23:36 pm

znachi i da su obojica kastrirani nije sigurno da bi se slagali :(

pa... odbacila sam zenku kao mogucnost... mozda gresim... a razlog je jer bih i nju morala da kastriram zbog mogucih zdravstvenih problema u buducnosti... procitah nedavno na forumu o tome... a kastriranje zenke mi izgleda komplikovana, pa mi je lakshe josh jednog dechaka.

bilo bi najbolje kad bi mogla da se kupi kastrirana devojchica :pinki:

ili josh bolje da se potrefi sterilna :blush:
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekica_poopy » pon tra 21, 2008 7:00 am

joj mikica bila ona sterilna ili ne (rijetko kad je netko sterilan zato sto mu jajnici UOPCE ne rade, nego se radi o niz ostalih popratnih stanja, neka me se ispravi ako grijesim, gledam po covjeku) , ti problemi koje ti navodis se nece sami rijesiti razumijes, jer ona i dalje ima sve reproduktivne organe :wink:

ovo sto ti navodis kao razlog je ipak malo...reci cu blesavo a ti mi neces zamjeriti jer ne znam koju rijec bi drugu sad upotrijebila ;D

u cemu je stvar, za svaku bolest postoji neka statistika tko je dobiva, koliko je ucestala itd...ali opet ona se moze i ne mora desiti. recimo kikica lili je imala nesrecu da se njezina zekica razbolila - ima epilepsiju - jako neugodna bolest za kunica, a nema lijeka. epilepsiju najcesce dobivaju zekice kojima je dominantna bijela boja i imaju plave oci.

onda...ovnoliki kunici imaju problema sa zuljevima na straznim nogama, onda...da ne trazim dalje genetska obiljezja ono sto ti zelim reci da ti to ne bi trebalo biti mjerilo! jer u svakom slucaju svi mi nosimo nesto od cega cemo na kraju umrijeti, lijep zivot prije toga je ono sto se vrednuje, zato radje uljepsaj zivot svom muskom kunicu koji ce sigurno biti i sretniji i duze zivjeti uz jednu zenkicu nego uz drugog muzjaka za sto je najveca vjerojatnost da se nece podnositi.

moja kunica je bijela i ima plave oci, svaki dan se sjetim kikice lili i kako je njoj jer si mislim sto bi ja sve prozivljavala da se mojoj poopy to desi, ali je NIKAD ne bi mijenjala i opet bi uzela nju, makar mi se ne daj boze jednog dana i dogodi da s njom prozivim takvu patnju
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » pon tra 21, 2008 7:03 am

i u svakom slucaju, ako ti mislis da te samo toga strah onda ces i nju sterilizirati, moja poopy je sterilizirana i nema straha vise od nicega, to je tezi zahvat za njih nego za deckice, ali ako je zecica zdrava i ako ce joj to u daljnoj buducnosti iz nekog razloga pomoc, onda se mozes odluciti i za taj korak.

a opet i da se ne odlucis, procitaj u zdravstvenim problemima pricu od janice i od bubice - obje su starije zecice koje su imale tumor i koje su operirane u kasnijoj dobi i sve je proslo dobro...treba samo paziti na svoje zekace i reagirati na probleme
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Charlie » pon tra 21, 2008 10:29 am

Što se tiče bolesti to je kao i kod ljudi, igra puno i genetika, ali još više način života i slučajnsoti.
Moj je iz vrhonskog legla, pravilno odvojen od mame, pravilno hranjen i održavan, ali zbog njegove blesave naravi strgao je zube i sad ima dentalnih problema, znači ništa nije garancija :wink:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan