puknut zub

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Re: puknut zub

PostPostao/la Leonarda » ned ruj 02, 2012 10:00 am

Primjetila sam jučer da je zeki ispao donji (jedan zubić),neznam kako mu je ispao,ali više mislim da se odlomio/puknuo negdje jer ima malo ostatka od zubića.Možda mu je puknuo od toga kako je on prije puno jeo rogača,a rogač je dosta tvrd.Ali jako ga je volio papati.I bilo mi je čudno kada ga je prestao gristi,manje je vode pio,kuglica gotovo nije bilo ništa.Ali evo danas je bolje ima malo kuglica,ali manje nego što je prije ispuštao.Nisam ga još vodila kod veterinara,ali mislim.On normalno jede hranu i malo sijena,ali neznam hoće li se nešto pogoršati (kao ta infekcija o kojoj sam sada čitala).Njemu su gornji zubići u redu,ali taj jedan donji čini mi se kao da se malo iskrivio,neznam možda i nije ali čini mi se.Hoće li mu ovaj donji drugi ponovno narasti? Jer je ostala mala polovica njega,tako da praktički neznam treba li tu polovicu izvaditi kod veterinara da zubić normlano raste ili ne treba ništa raditi.Što se tiče ponašanja zeko je vesel,igra se i skače.Samo me zabrinjava taj zubić.Baš sam primjetila da se muči dok grize i sve,pa sam mu mislila izribati mrkvicu i jabuku zajedno i dati mu.
I love my bunny! :)
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Leonarda
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lilo » pon ruj 03, 2012 23:45 pm

forsirati sijeno,pregledati i ostale zube da se vidi da su u zagrizu.za sedam dana i drugi donji zub odrezati na istu visinu.i bila bi super fotka trenutnog stanja.jesti mu daj u bilo kojem obliku sad dok ga boli,ribaj ,mučkaj i ostalo.kad odrežeš zube na istu dužinu forsiraj grancice i sijeno.zeko je oćito pao i odlomio komad zuba.brini o zagrizu,kad jednom pokvare zagriz nema tog vetrinara koji će ga vratit nazad,zato molim sliku trenutnog stanja.hvala
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Leonarda » sub ruj 08, 2012 17:22 pm

Evo otišla sam jutros u veterinara,veterinarka mu je odrezala i zubiće i nokte i detaljno ga pregledala.Ispostavilo se da su mu donji zubi bili dosta veliki i išli su preko gornjih pa ih se trebalo skratiti.Kada smo došli od veterinara,zeko je ostao uznemiren i povučen,čak se popiškio na pod.Neće do sada ništa da jede ni da pije,samo leži i odmara,izgleda mi dosta tužno i bolno.Neznam kako da ga prislim da jede kada neće ništa i neće da ide piškiti nego samo sjedi u jednom kutu i to je to.Pomozite molim vas!
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Leonarda
Zečić
Zečić

PostPostao/la Leonarda » sub ruj 08, 2012 18:12 pm

Evo sada je malo živnuo.Popio je vode iz zdjelice,ali i dalje ne može ništa jesti :sad: opet se popiškio na pod (gdje inače ne mokri) neće nikako da ide u wc i da tamo mokri.Kuglica nema! To me jako zabrinjava,zajedno s tim što ne jede.Dajem mu i sijeno i jabuku,ali ništa!Razmišljam o onoj opciji hranjenje na špricu,što vi mislite?
Molim vas odgovorite hitno je!
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Leonarda
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » sub ruj 08, 2012 18:36 pm

probaj mu naribat mrkvu i jabuku..ponudi nesto zeleno..ako nece htjet morat ces pocet hranit na spricu
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lilo » ned ruj 09, 2012 0:20 am

vjerovatno je u šoku tj.pod stresom od rezanja zubića.napravi mukašicu od mljevene hrane i hippo kašice za bebe i nahrani ga na špricu.možeš napraviti i gušće pa oblikovati loptice i dati mu,možda pojede sam .provjeri da nije u zaćepu,napuhan ili slićno.vjerovatno je da ga sad bole zubi,treba im nekad dva tri dana iza rezaja da se vrate u normalu.pošto mu je zagriz oćito kriv bilo bi dobro da staviš sliku zubi..
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Leonarda » ned ruj 09, 2012 13:30 pm

Evo danas je već bolje.Živahan je,jede malo sijena,peršina sam mu dala,jeo je čak i malo hrane.Ali kuglice su mu jako malene i mekane.Znači da mu zbog toga trebam napraviti kašicu,jer neznam ako sada bude jeo ovu tvrdu hranu... :zekoo1:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Leonarda
Zečić
Zečić

PostPostao/la Zeko_Jurica » pon ruj 10, 2012 22:27 pm

Slabo je jeo, pa kuglice nisu od čega imale biti velike. BItno je da sad počne jesti. Možeš mu ponuditi sve što inače jede. Također, suhu hranu koju inače jede, ali je prije toga na nekoliko sekundi umoči u vodu, da se malo razmekša. Svakako probaj i ovo sa ribanom mrkvicom. Sa kašicama ga ne bih hranio, osim ako ništa ne želi jesti.
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la roberta » čet kol 29, 2013 17:47 pm

Pozz svima
danas dođem doma a kad ono zekač na stolu na balkonu gdje ga nikad nisam vidjela- pregrizo pola pelargonije,pojeo rigu i radić i lišće karanfila!!! muči me sad što ne znam je li otrovan ili ne (karanfil). pored toga srušio je vazicu na pod pored kojeg sam našla lokvicu krvi otprilike 3x3cm i zub. izgleda kao da je cijeli (mislim da nije napuknut). čitam ove objave i čini mi se da će sve biti ok s zubićem,jeli tako? normalno jede i pije,mazi se..al brine me najviše taj karanfil. ne znam da li da ga vodim kod veterinara ili ne. :zeko10: :zeko10: :zeko10: :zeko10: :zeko10: :zeko10: :zeko10:
Timončić
roberta
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » pet kol 30, 2013 12:04 pm

Daj aktivnog ugljena obavezno! On pomaže kod trovanja. I vodi zeku veterinaru ako imaš nekog stručnog
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » sub kol 31, 2013 22:30 pm

Sta je bilo sa zekicom jel ok?
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la roberta » ned ruj 01, 2013 11:30 am

Sve ok sa zekotom i izgleda da nije zub nego kandža. primjetila sam da na jednoj nozi ima,a na drugoj ne.. :mellow: :happy: :wub:
Timončić
roberta
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » pon ruj 02, 2013 8:06 am

To je super , mislim sto se nije otrovao a za kandzicu mislim da ce mu izrasti nova, nadam se samo da ga ne boli :) ali sta je to onda bilo sto ti je licilo na zub? :huh:
markiza
Super Zek
Super Zek

Prethodna

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan